brimikshallon

Alla inlägg under december 2011

Av Kerstin Frithiof - 25 december 2011 09:55

Min matte går omkring och är skinande glad.. - Ingen vit jul i år, hurra!! kvittrar hon.

Nu är det visserligen så, att under mattes liv har det varit ytterst  f å  vita jular. Grågröna har snarare varit det vanliga.

Förra året var undantaget, det förskräckliga, enligt matte, som stod och skottade dag efter dag medan stormen ven och tonvis med snö vräkte ner.

Svårt var det också för mej. Det var så mycket snö att jag inte riktigt bottnade och det var därför matte fick skotta så mycket..

I år däremot travar jag stolt fram på barmark och nån konst att hitta platser, där jag kan stå och göra det vi hundar gör när vi står på tre ben, är det inte heller..

Sent i går kväll, när vi gick sista benlyftarrundan, var det frost och is på gatan. Jag fick gå mycket försiktigt trots att jag har naturliga broddar på varje tass.. Matte, som har lätt för att stå på öronen även utan is, fick  h a s a  sej fram.

Det var i går kväll det.. Nu är det plusgrader igen och dimma och blåst. Precis som det ska vara, menar matte..

Av Kerstin Frithiof - 24 december 2011 11:13

--God jul lilla älskling, sa matte i morse när hon halade fram mej ur sängkläderna.. God jul!! Och sen fick jag en present. Ett tuggben med bjällra..

Att få presenter är kanske en av meningarna med julen.. Matte har också köpt blommor och gett bort och så ska hon gå till julbön.. Vad det sistnämnda är vet jag inte, men det ska ske i kyrkan.. Dit är inte hundar välkomna, så jag lär aldriga få veta vad det är heller.

I går hände nåt  j ä t t e r o l i g t !! Jag träffade Frasse!! Han och hans mänskor var ute och promenerade liksom jag och matte.. Tänk, jag har inte sett Frasse sen i somras.. Men kände igen honom gjorde jag.. Och han mej..

Frasse var nyfriserad och fin. Mycket finare än lilla Hallon som är aningen rufsig. Matte rycker visserligen av mej delar av pälsen när vi sitter och tittar på TV eller är ute och går, men allt släpper inte på samma gång. Därav rufset.. Fast... egentligen bryr jag mej inte.. Jag är nöjd och belåten!!

-God jul, säjer lilla Hallon till alla varelser i hela, vida världen,  antingen dom går på fötter eller tassar..  GOD JUL !!!

God jul! nickar matte instämmande.. God jul !!

Av Kerstin Frithiof - 23 december 2011 11:29

Matte har fått nåt att tänka på så här strax före jul och det är  jag som är orsaken.

Det är så här:

Dörrarna till mattes skåp, där hon har skor och kläder, går inte att stänga riktigt, så nu har jag funnit att jag väldigt lätt kan peta upp dom. I ett av dom här skåpen har matte en del skor, och  d o m  både luktar och smakar alldeles vidunderligt gott. Speciellt ett par fårskinnstofflor!!

En av dom  har jag dragit ut och lyckats dräpa..Och eftersom matte inte är  e n b e n t  fick hon kasta båda i soporna.. Så nu går hon och tittar snett på mej. Och så har hon bundit ihop dörrarna med ett starkt snöre så jag omöjligen ska kunna peta upp dom. Och så säjer hon att hon ska skaffa  h a s p a r  och sätta på dörrarna..

Och så blänger hon på mej och säjer att, om jag inte passar mej så ska hon haspa  m e j  också..

Vid ett tillfälle, när matte skulle  u p p f o s t r a  mej slängde hon en bok, inte  p å  mej, men alldeles bredvid. För det hade hon sett en hundexpert göra på TV.. Då blev jag lite, lite förskräckt, men sen såg jag ju att det var matte som kastat boken, och trodde hon ville leka, så jag ruskade boken så pappren flög. Då nästan  r ö k  det om matte.

Av Kerstin Frithiof - 22 december 2011 08:55

Ibland får jag en sån otrolig lust att göra min stämma hörd. Då tar jag min lekring och hystar omkring den under hemska vrål.. Och så skrynklar jag ihop trasmattorna och snor runt dom till trasselhögar.. Går då matte ut i köket för att dona med nåt så tar jag tar i hennes byxben och försöker sno runt dom också. Då kan det hända att jag råkar få ett grepp om mattes hälsena och då illfänas hon också..

Ibland bara  l ä n g t a r  jag efter att matte ska sätta sej med mej i en av dom gamla nötta skinnstolarna och gosa lite. Då gör jag så här:

Först placerar jag min lilla hundbak stadigt i golvet och stirrar stint på matte. Till en börjar märker hon, sin vana trogen, ingenting, men så småningom börjar hon skruva lite på sej. -Kan det vara nåt  ö v e r n a t u r l i g t  som smugit sej in, funderar hon. (Matte brukar titta på spökprogrammet "Det okända" på TV.. Och låta sej skrämmas lite grann av det.)

När jag märker att matte börjar känna sej aningen illa till mods så glor jag  ä n n u  stintare på henne.. Då låter hon blicken fara runt i rummet och upptäcker hon då att det bara är lilla Hallon som sitter och stirrar på henne, känner hon sej väldigt lättad.. Och  d å  kan det hända att hon sätter oss i stolen ett litet tag...

Och sen kan det hända att vi nickar till båda två.. Jag rullar ihop mej och somnar bums och gott. Matte tappar ganska fort huvet.. Ja, det har aldrig trillat av helt och hållet, men det  k ä n n s  som det skulle göra det, säjer hon.




Av Kerstin Frithiof - 21 december 2011 19:48

Det luktar en liten aning bränt i vårt kök i kväll och detta beror på att matte har "griljerat" skinkan. Den blev kvar en liten, liten stund för länge i ugnen och då blev den lite, lite bränd. - Det gör ingen menar matte. Det lite, lite brända kan lilla, lilla Hallon få..

Det här var mycket lilla och lite.. Jag tror jag skriver det nåra gånger till.. Bara för att jag KAN: lilla, lite, liten, lite, li ..äh!!

Av Kerstin Frithiof - 21 december 2011 09:39

Inte var det väl nån som trodde att jag är det enda husdjur matte haft..Redan när matte och hennes mänska flyttade till Norje började matte längta efter husdjur.. Visserligen var mattes mänska tveksam till en början, men han kom också att älska "alla dessa hundar.. och katter".. så länge han levde..

Katterna kom först, men efter nåra år började matte längta efter en hund.. Hon visste precis vad hon ville ha och så kom Joker till huset. Han var en jättestor newfoundlandshund och han var vacker och god. Sitt namn passade han inte i för han var långt ifrån nån skämtare.. Nä, han var snarare lite blyg.

En gång ställde matte och hennes mänska ut vackra Joker. Matte skulle själv visa honom..

Att det krävs goda kunskaper och en ordentlig portion slughet för att visa en hund hade matte ingen aning om. Hon bara brakade in i ringen med stackars blyga Joker på släp!!

Domaren begrundade ekipaget och så sa han: -Du har en vacker hund, men du kan inte visa den!!

Men sen sa han också, att det inte gjorde så mycket, för  h a n  visste vad han skulle titta på, sa han.. Och så valde han ut Joker till bästa newfoundlandshund. Vidare blev Joker tredje bästa sällskapshund på hela tillställningen.

Detta hände för 35 år sen, men matte blir fortfarande alldeles glädjevarm när hon tänker på den där gången i Växjö när hennes blyga hund fick så fin placering..

Av Kerstin Frithiof - 20 december 2011 10:13

Jag  u n d r a r  vad det här med  j u l  egentligen innebär. Matte påstår, att hon inte firar jul, men  d e t  är ju också ett sätt att uppmärksamma julandet. Fast  b a k l ä n g e s  så att säja.

Jag måste ha varit med om julen förr fast jag inte kan minnas det.. Ett år är ju ganska lång tid för en liten hund.. För matte är det tvärtom. Hon påstår att tiden går jättesnabbt och att hon knappt hinner med i svängarna.

Idag ska matte åka och handla mat till oss. Hon ska köpa skinka och ansjovis, säjer hon. Så nog blir det  l i t e  julfirande ändå. Hon ska koka skinkan och dessutom laga till en rätt hon kallar "jansson". Jag undrar vad  d e t  kan vara. Hoppas det inte är vad det låter som!!

Och så ska hon handla på en plats hon kallar Systemet. Vad det är för ett ställe vet jag inte, men matte säjer att man kan köpa julglögg där. Vad det är vet jag inte heller.

Ned tanke på allt jag inte vet verkar det som om de kommande dagarna blir synnerligen  a l l m ä n b i l d a n d e!!

Av Kerstin Frithiof - 19 december 2011 08:59

Matte och jag är oense om en sak. Soffan i vardagsrummet.. Aldrig har jag väl intresserat mej för  d e n  tidigare, men häromdan hoppade ( h o p p a d e !! ) jag upp i den och snurrade mej till ro i ena hörnet.

Det var varmt och skönt och en aning fjädrande att ligga där. Tyget är av ull och mycket ljust och värmande.

 -- Toppen tyckte jag. Men  d e t  t y c k t e  i n t e  matte. Och så  f ö r b j ö d  hon mej att ligga där. Hon tycks inte ens ha fattat att jag faktiskt  h o p p a d e  upp. Nåt som i sej verkligen är värt beröm, eftersom hoppande inte är lilla Hallons starka sida.

Och nu lurpassar hon på mej hela tiden. Gör jag minsta försök att ta mej upp till det varma, goa och mysiga soffhörnet igen så gormar hon på mej.. Och kör ner mej..

Och så påstår folk att det råder  d e m o k r a t i  i Sverige!! Fnys!! 

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<<
December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards