brimikshallon

Alla inlägg under januari 2012

Av Kerstin Frithiof - 4 januari 2012 08:54

Nåt är på gång.. Vi har precis varit ute i busvädret och kissar mej, och matte samlade upp lite hallonkiss i en bytta. Den sortens beteende brukar betyda att jag ska till veterinären..

Det är så här, att jag då och då brukar få en del besvär med min snopp, (urinvägsinfektion, säjer dom som begriper sej på saken) och då brukar matte samla ihop lite kiss och ta med sej till veterinären..

J a g  har inget emot att träffa dom trevliga veterinärerna i Näsum och inte matte heller. Fast hellre såge hon ju att vi slapp åka dit. Detta eftersom att en färd till Näsum betyder att jag inte är fullt kurant.

Nu ska jag berätta nåt (fniss)!! En gång tog matte nogsamt urinprov på mej och for i väg och (fniss)  g l ö m d e   mej hemma!!!

Det är inte bara jag som skämmer ut matte.. Hon är rätt så bra på att skämma ut sej själv också!!

Av Kerstin Frithiof - 3 januari 2012 09:16

Det har varit ett par frostnätter hos oss. -Nu gick nog ringblommorna åt pipsvängen, sa matte och såg lessen ut.

Näminsann!! Dom finns kvar om än något tilltufsade.

Ringblommor i januari låter väl som en riktig skröna. Men det är alldeles sant.

I höstas, när matte städade i rabatterna, fanns det nåra ringblommor som fortfarande var fräscha. Dom fick stå kvar och har blommat hela hösten och dom blommar  f o r t f a r a n d e .. Även om dom är lite bleka och klena.

Ringblommor förresten.. När matte var liten, nån gång på mitten av förra århundradet, kallade äldre mänskor dom här växterna för  s o l s i c k o r.  Det lät så rart, tycker matte, att  h o n  har börjat kalla dom så också. Men inte när hon ska göra sej förstådd. "Nu gick nog solsickorna åt pipsvängen" Vad skulle folk tro att  d e t  handlade om?


Av Kerstin Frithiof - 2 januari 2012 19:36

Matte har gått omkring en tid, en fjorton dar si så där, och funderat på att försöka ta lite kort på sin lilla hund och sätta in i hans blogg.. Lilla hunden själv är mycket entusiastisk inför tanken.. Nästan som att komma i tidningen !!

Det är bara det att matte har  s t o r  respekt för apparater.. Nu har hon i alla fall kommit så långt att hon har lånat hem en kamera.. Mattes syster, som äger kameran, säjer att det inte är svårt alls att ta kort.. Värre blir det förstås att klämma in dom i bloggen.

Eftersom matte är liksom lite blyg för kameran, så har hon startat sin fotografiska karriär med att stoppa ner den i besticklådan.. Och så tar hon fram den då och då och tittar på den.. och sen stoppar hon ner den igen.. En vacker dag ska hon börja trycka på knapparna, menar hon.. En vacker dag!!

Det fåniga är att matte i ungdomens dar var en synnerligen entusiastisk fotograferare.. Fast hon hade förstås en gammalmodig kamera på den tiden.. För att få nåra kort så fick hon hänga filtar för fönstret i köket och rigga upp förstoringsapparat och kemikalier.. Mattes mänska förvisades till vardagsrummet, där han fick sitta mol allena och titta på TV..

Matte höll på nåra år med den här hobbyn (Det kallas så när mänskor gör nåt dom inte måste) men det hela blev för bökigt så hon slutade med en suck av lättnad.. Förstoringsapparaten gav hon bort, men den gamla kameran finns kvar.. Den duger förstås inte ta kort med i dag, och förresten tvivlar matte på att det skulle bli nåt vettigt av hennes foton..

Förresten har matte haft andra hobbies också. Ett tag fick hon för sej att  s a m l a  på nåt.. Nu är det så att matte inte på nåra vis är en sån som samlar på sej saker. Hon är snarare bra på att  k a s t a  bort!!

Kattfigurer!!  D e t  skulle matte samla på, men  d e t   tröttnade hon fort nog på och kastade menageriet i soporna ..

Sen fick hon för sej att lära sej spela klassisk gitarr!! Släng dej i väggen Segovia!! Gitarr anskaffades och matte tog lektioner flera år.. Hon bände och slet med gitarrandet, men tyvärr var hennes begåvning inte riktigt i stil med Segovias, så slut med spelandet. Gitarren fick hennes systerson och  h a n  har betydligt större fallenhet för musicerande än stackars matte..

Nu kom jag att tänka på nåt  h e m s k t !!  Apropå tröttna på sina hobbies. Det finns mänskor som har  h u n d a r  som hobby.. Hela pälsen reser sej på mej när jag frågar mej vad SOM HÄNDER MED HUNDARNA NÄR MÄNSKAN TRÖTTNAR PÅ SIN HOBBY ???


Av Kerstin Frithiof - 2 januari 2012 16:05

Det är så här att jag har träffat många djur, som jag blivit vän med. Den mest imponerande var nog  HÄSTEN !!

Det var så här:

Matte och jag och Agneta var i skogen och promenerade oss (som fransmännen säjer). Plötsligt såg min resliga matte att vi var på möteskurs med en ryttare. Matte kopplade mej och tog mej ifrån stigen, men kvinnan på hästen sa, att hon gärna såg att den lilla hunden fick bekanta sej med hästen.

Då lyfte matte upp mej så jag kom nos mot nos med honom, eller henne, jag vet inte vilket. Vi nosade länge och väl, ända tills matte blev trött i armarna och satte ner mej.. Då kände jag en stor glädjevärme och reste mej på bakbenen och sträckte mej så högt jag kunde för att kunna nosa lite mera. Och hästen böjde på sitt stora huvud så vi kom i höjd med varandra. Och så nosade vi lite till..

Tänk att lilla Hallon blev så god vän med en häst!!



Av Kerstin Frithiof - 1 januari 2012 09:29

God fortsättning till alla, stora som små, i vår Herres hage !!

Nyårsnatten är över och  j a g  lilla Hallon klarade den fint.. Jag var bara lite, lite rädd precis när smällandet var som mest koncentrerat.. Det var värre för lilla mor, men matte riggade upp en kuddkoja i sin säng, och där kröp lilla mor in. Bara det yttersta av nosen stack fram.. Ofta, ofta gick matte in och stack in pekfingret i "kojan" och tröstklappade lilla mor..

Tja, jag är faktiskt en aning  s t o l t  över mitt sätt att klara fyrverkeriandet. I vanliga fall är det alltid, alltid lilla mor som är bäst på allting.. Hon springer fortare, hon  hoppar bättre (j a g  hoppar egentligen inte alls), hon fattar snabbare och hon är  betydligt argare än sin son.. När  j a g  står och funderar  a g e r a r  lilla mor.. Det är egentligen bara när vi släpar omkring på varandra på golvet som jag är lite, lite bättre.. - Fnys, bara för att du är tyngre och lite,lite större, muttrar lilla mor och blänger på mej..


Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards