brimikshallon

Alla inlägg under februari 2012

Av Kerstin Frithiof - 22 februari 2012 15:58

Totalförvirring råder i min arma mattes huvud..Som bekant tittade hon in på en släktforskarkurs häromkvällen. Det var ju väldigt nära att hon tittade  u t  igen också.. Men beslöt sej för att försöka fortsätta i alla fall. Och till den ändan skrev hon på ett avtal att få låna ett  p r o g r a m .. Nu är det så, att programmet har kommit.. Det ligger och skvalpar nånstans i mattes dator.. Alternativt snurrar omkring ute i yttre rymden.. Det är väl gott och bra, men matte kan inte installera det!!

Hon fattar helt enkelt inte vad datorn talar om för henne att göra.. Matte, som anser sej ha lätt för språk, begriper noll. Alldeles ställd, lessen och hialös är hon.. Texten kunde lika gärna vara på  s a n s k r i t,  säjer hon. E n  gång till ska hon försöka.. Sen får det vara!!

-- Sen  s k i t e r  jag i det här, säjer hon. -Släktingarna är i vilket fall inte i livet längre, säjer hon med sin alldeles egna logik..

För övrigt har vi varit på Stiby med Agneta och lilla mor i dag. Damerna bestämde att det var bäst att ge sej ut  i n n a n  den storm, som väderlekstjänsten varnat för, vrålar igång.. (Det har den precis börjat göra).

Efter promenaden stekte matte fläsk och lagade löksås.. (Alltid  n å t  hon är bra på!) Och damerna lät sej väl smaka. Lilla mor och jag fick slicka tallrikarna och stekplåten.. J a g  har haft en fin dag.. Mattes har kanske varit en aning mer b e k y m m e r s a m ....


Av Kerstin Frithiof - 21 februari 2012 09:21

Jaha, igår började matte söka efter sina  a n o r .. På en kurs i Mjällby.. Inget kunde börjat sämre. Först hittade hon inte till lokalen. Men  d e t   är inte ägnat att förvåna.. Matte  b r u k a r  köra vilse.. Det är därför hon alltid är ute i god tid.. Det var hon i går kväll också. Trodde hon!! Hon hade missuppfattat tiden och kom en  h e l   t i m m e   för sent.. Skam och nesa!! Matte sattes framför en dator, som den vänliga ledaren satt igång åt henne.. Och sen fick hon instruktioner hur hon skulle göra och hon begrep  i n t e   ett   d u g g !!  Dom andra på kursen var igång så det rök. (Matte misstänker att dom har gjort det här tidigare).. I vilket fall som helst verkade dom veta vad dom sysslade med!!

Inte så matte. Hon satt och blev lessnare och lessnare och  i n g e n  i hela världen har nånsin känt sej mer misslyckad än min stackars matte.  Helt övertygad om att släktforskning inte var nåt hon nånsin skulle kunna lära sej, reste hon sej och sa tack och adjö.. Då kom det märkliga: Kursledaren  v ä g r a d e  att släppa iväg henne.

-Nu sätter du dej ner och  g ö r   det här, sa hon. -Jag ska hjälpa dej, sa hon.. -Jag har haft andra oduglingar här, sa hon  i n t e ..- Alla kan lära sej, sa hon däremot.

Till slut gick det någorlunda och matte har faktiskt börjat  t r o  att hon ska ro båten iland..

Innan matte åkte på släktforskningen var hon och Gunlög i stan och Bromölla och tittade i affärer. Nåt köpte dom väl också.

Affärsgående och kurs.. allt detta betyder att lilla  H a l l o n  fick sitta hemma  e n s a m  många timmar igår..

Han var   i n t e  glad.. Fnys!!

Av Kerstin Frithiof - 20 februari 2012 08:50

Solen skiner, marken är lite,lite frusen och havet ligger öppet.. D e t  är precis det som matte kallar en idealmorron!!

Lilla Hallon kan för sin del tillägga: och  k l o r n a  är klippta..

Vad ska vi hitta på den här fina dan? Tja, matte ska förstås åka och fika en stund med sin syster och träffa dom där katterna.. Fnys!

Det är faktiskt ett Herrans under att tossiga Tilda ens  l e v e r   så mycket som hon har varit med om: Hon har trillat i vattentunnan, där hon fick simma runt en stund innan hennes mänska upptäckte vad som hänt och kunde fiska upp henne.. "Norjes Theres Alshammar".. Mallade hon sej efter den eskapaden..

 En gång hamnade hon i torktumlaren .. Också  d e n  gången var det bud efter kattpälsen.. Hennes mänska upptäckte till sin fasa ett par klotrunda ögon som förfärat glodde ut genom rutan.. Mänskan fryser ända in i märgen när hon tänker på vad som hänt om hon inte kastat ett öga på maskinen innan hon gick därifrån..

Det värsta var ändå när lilla katten blev påkörd av en bil.. Den gången fick hon  o p e r e r a s .. Dessutom var svansen bruten, men  d e n  läkte alldeles av sej självt. Veterinären trodde inte sina ögon..

Kattildas mänska diskuterade allt detta med sin dotter vid ett tillfälle och båda damerna häpnade över hur seglivad lilla missan var.. Men nog hade hon förbrukat drygt hälften av sina kattliv.

Dottersonen begrundade detta i sitt stilla sinne, och när han efter nåra  veckor träffade sin mormor och katterna, skärskådade han Tilda noga och konstaterade att hon faktiskt såg lite  h a l v d ö d  ut..

D e t  tycker inte matte.. Kissen ser alldeles förskräckligt levande ut där hon sitter överst på badrumsdörren eller gardinstången..

Det här vad väldigt mycket om kattliv, visserligen ett tämligen originellt kattliv, men ändå!! Men så är det också kattmånad om nåra dar. Lilla Hallon bekymrar sej en liten aning.. Vad kan  d e t  innebära för en liten  h u n d ??  

Av Kerstin Frithiof - 19 februari 2012 07:48

Go´söndag alla ni där ute i rymden, eller var ni egentligen befinner er.. Förresten, det är kanske  t v ä r t o m  !! Det är kanske lilla Hallon som är ute och schvischar bland planeter och galaxer och ni som sitter hemma vid skrivbordet och tittar på gråvädret och funderar över hur det här med  d a t o r e r  egentligen fungerar..

S å  mycket har jag förstått, att alla bilder och  text och dikter och hjärta och smärta och funderingar och annonser och tja.. egentligen hela världen  i n t e  sitter hoptryckt i mattes lilla maskin.. (Fast ibland tror jag att matte uppfattar det så) !!  Men var  f i n n s  allt det här då??  Det som  i n t e sitter inklämt i en liten platt låda??

Jag har förstått, att datorer kan användas även till  k r i m i n e l l a  handlingar. Matte läser nästan dagligen om hur folk blivit frånlurade pengar och bedragna på andra sätt genom datorerna.. Det är väl ändå väl grovt .. Sitta hemma och stjäla genom en liten maskin.. Nä, skulle lilla Hallon försöka sej på kriminellt leverne så skulle det ske i en mycket större och, framför allt  f l o t t a r e  skala!!  Exempelvis   t å g r å n  eller  r i f i f i k u p p e r.. Således nåt som verkligen gav eko .. I hela  v ä r l d s p r e s s e n !!

Lilla Hallon, Master Criminal,  d e t  vore nåt det!!  Det vore nåt med  ä t t i t j o d !!

Av Kerstin Frithiof - 18 februari 2012 09:10

Nähä!! Nähä, nu får det vara färdiggnällt!! sa matte för en stund sen.. Jaha ? sa lilla Hallon frågande. Sen fattade jag vad matte menade. Det  h a r  faktiskt varit ett förfärligt gnällande på vädret dom sista tre veckorna.. Det blir inte bättre av att matte gnäller och det har hennes lilla hund vetat hela tiden.

Det ska bli spännande att se om matte klarar av att hålla sin föresats att inte vädergnöla. Just nu håller snön på att smälta bort och  d e t  är förstås en anledning att  g l ä d j a s .

I går eftermiddag klafsade vi hela Boket runt och fram och tillbaka och hit och dit. Matte hade sina megatunga gummistövlar och lilla Hallon hade henne i koppel. Vi var tämligen trötta när vi kom hem.. Matte var tröttast men jag var h u n g r i g a s t !

På måndag börjar sportlovet. Numera sportlovar inte matte, men det känns ändå som en sorts semester, påstår hon.Jag antar att dom vanor en mänska lägger sej till med under ett helt liv sitter kvar.. Det kan till å med lilla Hallon intyga fast  h a n s  liv inte har  varit så långt.. Inte än.. Vad jag tänker på är sådana vanor som exempelvis soffhoppande och plädmördande. Och lite annat smått och gott som  j a g  uppskattar men inte matte..



Av Kerstin Frithiof - 17 februari 2012 08:47

Äntligen! jublade matte i morse när hon drog ifrån gardinen.. Äntligen har kylan försvunnit och  d a g s m e j a n  satt in med full kraft!! Och sen drog hon på sej yllesockor och gummistövlar och gick ut med lilla Hallon.

Våra kissrundor på morgnarna brukar ta rätt lång tid för det finns så många dofter att undersöka efter natten. Idag utnyttjade matte mitt naturavläsande till att börja rycka pälsen av mej. Jag kan  i n t e  begripa varför hon gör nåt sånt.. Vägen vid vandrar utmärks av stora tussar hallonhår.. -Det är för att du ska bli  f i n , min älskling, säger matte och rycker och rycker.. Fnys!!

Ibland rycker hon när vi sitter i stolen och tittar på TV också.. Nåja, vårt hus är ju inte särskilt  v ä l  isolerat om man säjer så, så det är kanske befogat att släppa hår lite här och där..

Nästa vecka är det sportlov och då brukar matte och ett par vänner åka till IKEA eller nåt annat trevligt ställe.. Förra året åkte Gunlög och matte till Köpenhamn och frös sej fördärvade.. Ibland åker dom bara in till stan och tittar i klädbutiker. Det är ett nöje matte uppskattar.. Inte för att hon är särskilt  e l e g a n t , inte elegant alls, närmast säckig och påbyltad,  men att  t i t t a  är roligt det med, tycker hon.

Av Kerstin Frithiof - 16 februari 2012 09:20

Min matte gillar att laga mat. Och hon anser sej vara duktig på matlagning. När hon står vid spisen och rör i grytorna, brukar hon krydda och salta anrättningen.. Ganska rejält! Det har hon lärt sej av sin lilla mor, som inte sparade på smaksättningen..

I dag gjorde hon emellertid nåt  h e l t  obegripligt. Hon saltade  t r a p p a n !! Jag kan inte för mitt liv tro att det här förfaringssättet ingår i normal matlagning..

Jag hoppas bara att trappsaltandet inte är tecken på nåt  a l l v a r l i g t !!!

Av Kerstin Frithiof - 15 februari 2012 09:12

Lilla Hunden och hans matte har nog världens snällaste grannar!! När vi kom ut i morse hade dom skottat mattes gång och garageuppfart!! Visserligen är dom unga och raska och  o r k a r  mycket mera än matte, som är lite gammal och lite klen, men att dom  t ä n k e r  på att hjälpa henne får matte att känna sej alldeles varm om hjärtat.. Hon ska köpa ett stort fång tulpaner och tacka dom med..

Den lilla växten, som  k a n s k e  är en granatäppleplanta, står rak och strong i sin kruka. Matte flyttar hela tiden omkring den i huset, noga med att hitta den optimala platsen för den lilla plantan. Bara den inte dör av fartvinden!!

Idag är det alldeles ovanligt trist väder ute. Snö och blåst. Jag liksom  b o t t n a d e  inte när vi kisserundade i morse. Matte hade inga som helst problem i den vägen. Det ska oändliga mängder snö till för att inte men resliga matte ska bottna!

Jag tycker så synd om  r ä v a r  och andra djur, som måste vara ute i det här hemska vädret. Tänk att inte ha ett hus att bo i och ingen mat, utom det man kan hitta själv, och ingen varm säng att borra ner sej i och ingen  m a t t e !!


Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards