brimikshallon

Alla inlägg under mars 2012

Av Kerstin Frithiof - 18 mars 2012 09:16

Hela världen är färglös eller  g r å , som matte kallar sånt som knappt syns. Det är dessutom söndag och alldeles tyst så när som på nåra sparvar som rumsterar i häcken.. Den här dan är som gjord för att  s o v a   bort. Det tycker nog matte också, men, som jag sa för nån dag sen, så beter sej inte mänskor på det viset..

I går kväll framför TV:n trimmade matte framdelen på mej. I kväll ska hon ta resten.. Just nu ser jag inte fullt klok ut. Jag har ingenting emot att bli trimmad, fast det är klart att det stör lite att bli frånryckt överrocken när jag står ute och nosar på nåt intressant..

Matte och jag var på Stiby backer både i går och i förgår.. Matte säjer att hon bara  m å s t e  kolla blåsipporna och dom andra vårblommorna. Särskilt intresserad är hon av dom  r ö d a  blåsipporna. Varför dom är missfärgade har hon inte förstått. Det kan inte bero på jordmånen i alla fall eftersom dom står på precis samma ställe som dom blå..


-Nu har tranorna kommit till Pulken, berättade nån för matte häromdan. Förra året åkte matte och Agneta dit för att beskåda dom. Och körde vilse nåt besumligt.. Nåja, dom kom fram så småningom. Jag var också med, men fick nöja mej med att sitta i bilen. För övrigt är jag inte intresserad av nåra fåglar..Fågelskådning lämnar jag med varm hand till mänskor och katter.. 


Av Kerstin Frithiof - 17 mars 2012 07:24

Idag fick jag upp matte  v ä l d i g t  tidigt.. Redan vid fyratiden började jag gnälla och stöka. Det bullrade förskräckligt i min mage så det var bara för matte att palta på sej och följa med ut.. Inget hände dock så vi stapplade in igen. Nästa alarm gick vid sextiden och då blev det allvar. Matte brydde sej inte om att gå i ide igen utan stannade uppe. Däremot gick lilla Hallon och la sej.. Och sov gott på sitt söta hundöra.


Våren gör framsteg.. Igår steg riktiga dimmoln upp från bland annat Vesan.. -Det är tjälen som släpper, säjer dom som begriper sej på väder och vind. I morse visade termometern 10 grader, vilket åtminstone matte fann glädjande.


Halva kattmånaden har gått och ännu har inget hotfullt inträffat.. Men jag ser dom, huliganerna. Dom finns precis överallt, i buskar och på trädgårdsmurar.

Mattes syster var bekymrad häromdan. Svante, jättekatten, hade inte visat sej på flera timmar. Risken är väl att han har börjat dra omkring med huliganerna.. Kattilda, lakritsremmen med alla lösa skruvar, satt som vanligt uppflugen på taket. Konstigt nog kan hon hoppa  u p p  men kräver att bli hämtad  n e r !!






Av Kerstin Frithiof - 16 mars 2012 08:25

--Du lilla sork, sa matte alldeles nyss, du lilla sork har det bra du, sa hon.. Jaha, visst, men  h o n  har det ju precis lika bra, eller..

--Nä, sa hon, jo, sa hon sen.. Så här velig brukar inte matte vara.. Till slut förstod jag vad hon menade..

Det är så här: När jag har tråkigt, eller vädret är trist eller jag känner mej utanför för att matte håller på och slamrar med nåt, då lägger jag mej bara ner och  s o v e r ..  D e t  skulle inte fungera för matte. Inte för  n å n   mänska..

Hur skulle det se ut? Hoprullade mänskor i varje vrå.. Snusande och snarkande.. Nä, mänskor håller igång hela tiden, jobbar och städar och pratar i telefon och kokar kaffe och dricker sitt kaffe.. Nä, mänskor är liksom ständigaktiva på ett tämligen monotont och gråtrist sätt. Vi hundar är  f r u k t a n s v ä r t  aktiva under korta stunder.. Sen sover vi för resten av tiden..

Det artar sej till att bli vad matte kallar en vacker dag i dag också.. Hoppas matte aktiverar sej ordentligt och tar med mej ut på en riktigt härlig långpromenad.. Helst med lilla mor också..

I går kväll fick jag långsova eftersom matte var på en sång-och musikföreställning. Hon hade haft trevligt, sa hon och det får jag väl unna henne.. Av hjärtat..

Av Kerstin Frithiof - 15 mars 2012 08:11

Puh, det var en pärs i går, men nu är jag frisk.. Jag lyckades rensa min lilla hundmage och sen var det full fart. Matte tog med sej mej och Agneta till Nytorpet och där sprang jag frisk och alert dryga timmen.. Inte åt jag nån lera och inte nåra bokollonskal och inte plumsade jag i nåt vatten heller.. Matte kände sej riktigt stolt över sin lilla fyrbening..

I morse, på benlyftarrundan, satt det en katt och observerade oss. Förmodligen fanns den inga andra katter i närheten, för han gjorde ingen ansats till att vilja klå upp mej, vilket säkert varit fallet och han haft sällskap. Han nöjde sej med att följa mej med blicken. Jag borstade upp mej och drog till med ett verkligt skrämmande morr.. fast matte tyckte jag var löjlig..

-- Skäms du inte?? Morra åt en sån liten söt misse, sa hon.

J a g  tycker att matte är mer än lovligt naiv, jag.. H o n  anar inte vad 22 såna små söta missar kan ställa till med. Särskilt om dom får hjälp av en  k ä l l i n g ...

Av Kerstin Frithiof - 14 mars 2012 07:52

Min lilla hundmage mår  i n t e   bra.. Redan igår morse ulkade och kräktes jag.. Sen blev det bättre och jag hade en trevlig dag med bland annat  s t a d s v a n d r i n g .. "Nothing to it" .. Den sortens promenader klarar lilla Hallon galant.. Märkte ni förresten att jag uttryckte mej på  e n g e l s k a  ??  Det är inte bara matte, som märkvärdigar sej med utrikiska fraser.. Jag  kan jag också..

Tillbaka till det verkligt viktiga: Lilla Hallons lilla mage.. På kisserundan i morse åt jag mängder med torra löv och annat skräp, som jag nosade upp. Allt för att göra magen ren.. När vi kom hem fick jag en morot av matte för att ytterligare bättra på rengöringen. Den tuggade jag till flis, som jag spred ut på golvet. Mattes stora hibiscus, som pryder sin plats i "orangeriet" har fått släppa till en del löv den också.. Sammantaget så bär jag just nu omkring på en mindre stadspark i magen.. Matte sneglar lite undrande på mej.. Jag förstår att hon är rädd  att "planteringen" ska komma upp på parketten, men se  d e t  ska den inte. Lilla Hallon är en ordentlig liten hund och tänker lägga spyan på mattan i vardagsrummet..

Vårvädret fortsätter.. Det var åtta plus i morse, sa matte.. Vi gläder oss..

Av Kerstin Frithiof - 13 mars 2012 08:30

Det  b l e v  nåra väldigt fina timmar på Nytorpet.. Tassen läkte snabbt (Hundtassar  g ö r  det), och lilla Hallon for runt som vanligt och bar på pinnar, som han dräpte med den äran.

Efter vandringen grillade vi bratwurst, som matte köpt hos den tyska korvmakaren i Ysane.. Medan vi satt på grillplatsen och väntade på att veden skulle brinna ner till kol, såg vi flera stycken citronfjärilar. Matte och Agneta var hänförda.. Jag för min del hade gärna fångat nåra stycken. Bara för att smaka, liksom.

 Matte är väldigt nöjd för hon har blivit lite  s o l b r ä n d medan vi varit ute. Vad det betyder vet jag inte, men misstänker att det har med korvgrillningen att göra.. Ett par av korvarna blev det nämligen.. Lite brända..

Senare på kvällen var matte och släktforskade.. Det börjar gå ganska bra för henne vid det här laget.. Hon har hittat en gammal morfarsfarmor, som hon tycker verkar intressant.. Väldigt fertil var damen i fråga. Hon var gift två gånger och hade tio barn.. Lilla Hallon undrar om dom fick ordna  m a t l a g  när dom skulle äta.. --Häda inte, säjer matte..Dom kanske inte ens  h a d e  nån mat alla dar..

Det har varit ett par varma fina dar.( Matte satt i skjortärmarna på grillplatsen). Men i morron ska det bli lite kallare igen.. --Våren får gärna bli lång, säjer matte, men vad hon menar med  d e t  är svårt att förstå.. Tiden kan man väl inte förlänga eller förkorta hur som helst, eller??

Av Kerstin Frithiof - 12 mars 2012 08:45

Eländes elände!! Matte är förtvivlad och det kan jag förstå.. Det handlar om  k l o k l i p p n i n g .. Vi gör så gott vi kan, matte och jag, men idag hände det, som inte får hända, och det på den allra sista klon.. Matte klippte för djupt.. Lite  ont gjorde det och blodet rann.

Jag slickade förstås rent såret och fick hålla på ett bra tag innan det slutade blöda.. Matte var  f ö r k r o s s a d ...

Hon  ä r  allt bra rädd om sin lilla hund min matte..

Som kompensation för utståndna lidanden ska vi åka till Nytorpet och vandra och ta med oss Agneta, som har sin lediga dag idag. Hoppas, hoppas att matte plockar upp lilla mor också..

Egentligen skulle matte behöva fråga Britta, lilla mors mänska, om ett och annat vad gäller vår dator. Många bilder, eller portar, eller vad det kallas, har försvunnit.. Vi kan inte komma in på andra hundars och mänskors bloggar, och Gunlög har berättat för matte, att  h o n  inte kan komma in på  v å r  blogg.. Nu är det så, att matte är lite blyg och vill inte gärna komma dragande allt för ofta med sina datoriska bekymmer. --Du får väl se till att skaffa dej  f l e r a  bekanta, som kan hjälpa dej med apparaterna, råder morska lilla Hallon.

Mja, det ligger inte precis  f ö r  matte att skaffa bekanta för att utnyttja dom.. Såna betänkligheter hyser inte lilla Hallon!!

Av Kerstin Frithiof - 11 mars 2012 09:03

Go´fruktansvärt go´söndag till alla mänskor, som traskar omkring på den här jorden.. Till dom som  i n t e  traskar också, framför allt till  d o m !! Och  h u n d a r  och katter och fåglar, ja, till precis  a l l a !!

Varför denna översvallande inledning, kanske nån undrar.. Det är som vanligt mattes förtjänst, eller motsatsen, vilket ni vill. Hon blir så otroligt glad när solen skiner så både hon och jag  börjar skina själva.. Och så  s j u n g e r  (nåja) hon och trallar och allt detta för att termometern visar tio plus och solen strålar och vinden har mojnat och fåglarna väsnas och att det är en väldigt fin morron trots att det är söndag!!

Just nu passar en liten lur väldigt bra så jag har precis rullat (tja, nåt ditåt i alla fall) ihop mej i stolen. Soffan är väl inte att tänka på..

Allt är dock inte sång och marmelad denna morron. Matte förargar sej också!! Det gör hon ofta på våra kisserundor. Med lilla Hallon är det precis  t v ä r t o m !! Jag tycker det är alla tiders att folk spottar ut tuggummi på gatan, där dom ligger och doftar mums precis under min nos.. Jag älskar dom här urtuggade godsakerna och snappar upp dom och sväljer dom..

Det här tuggummiätandet gillar inte matte.. --Gapet kommer att klistras igen på dej, säjer hon. Fast, å andra sidan. D e t  vore kanske inte så dumt!! 


Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards