brimikshallon

Alla inlägg under juli 2012

Av Kerstin Frithiof - 6 juli 2012 08:01

Har jag nämnt att min matte är rätt så bortkommen.. Framför allt när det gäller teknik..

--Kvinnor i min ålder är ofta det, bortförklarar hon..

Tja..

Häromdan skulle hon sända en kommentar på datorn.. Hon råkade sända den till  s e j   s j ä l v .. Och nu kan hon inte få bort den.. Sånt händer nog inte så värst många kvinnor.. I vilken ålder dom än befinner sej..

Nu ska jag inte på nåt sätt  f ö r r i n g a  min matte.. Jag älskar henne och uppskattar det hon gör för sin lilla hund..

M e n .. Det är det hon ibland råkar göra mot sej  s j ä l v,  som jag ställer mej lite frågande till..


I går kväll tittade matte och jag på TV.. Nåja, det gör vi rätt ofta, men i går var det  å l d r i n g a r n a s  television..

Det började med en repris på en Marlene Dietrich- föreställning på Berns för 49 år sen..

Så  länge sen det var, och så otroligt föråldrat den sköna Marlenes framträdande syntes..  D e n  reprisen hade nog mått bäst om den fått bli kvar i malpåsen.. Tyckte matte..


Senare, framåt natten, visades ett program om åldriga idrottare, ingen  u n d e r  åttio, dom flesta över  n i t t i o, som plågade sej timvis varje dag för att komma till en seniortävling i Finland.. Äldste medaljören var hundra fyllda.

Så värst många medtävlare hade han förstås inte, så det var inte så konstigt att han fick medalj.. Men  s t o l t  över sin medalj var han..


Efter att ha sett det här programmet kände jag en stor tacksamhet över att min matte är  n o r m a l.. Åtminstone när det gäller sportutövning.. Dessutom har hon åtskilliga år kvar innan hon kan komma i fråga  i såna tävlingar, som visades i går kväll.. För övrigt tycker hon inte  o m  idrott.. Har aldrig gjort..

Promenader räcker bra för henne och lilla hunden..


Av Kerstin Frithiof - 5 juli 2012 07:43

I går kväll tittade matte ut genom sovrumsfönstret.. Inget märkvärdigt med det.. Hon  b r u k a r  titta ut genom diverse fönster.. Men just i går kväll upptäckte hon att det krälade   s j u  hemska mördarsniglar på gräset..

Matte rev åt sej ett par meter hushållspapper och ut i flygande fläng.. Sniglarna plockade hon upp och svepte in i pappret och sen ut på gatan där hon mosade hela paketet.. Resterna hamnade i soptunnan.. Den som är märkt "restavfall".. Passade beteckning tyckte matte, som nog kände sej ganska nöjd med sin mordgärning..


Sommaren ångar på och det verkar bli en varm dag i dag också.. Varm och fuktig.. Ännu har inte badsäsongen kommit i gång.. Vi bor bara ett par hundra meter från stranden och kan hålla koll på badlivet.. En och annan tapper soldyrkare, som ligger och pressar, ser man förstås. Men annars är det ganska folktomt på "playan".. Där där sista var spanska.. Inte klokt vad lilla Hallon svänger sej.. 


Matte har börjat planera för veckorna 29 och 30.. Då ska hon jobba.. Minsann.. Inte i skolan om nån trodde det.. Nä, hon ska guida i kyrkan..  Hon blev tillfrågad förra sommaren om hon kunde hjälpa till.. 

Matte blev väldigt glad över erbjudandet. Hon kände sej hedrad, sa hon.. Och nu är det snart dags att börja

hedersuppdraget..

Det här året gick väldigt fort.. Det tycker matte och det tycker jag också..






Av Kerstin Frithiof - 4 juli 2012 14:04

--Märkligt, sa matte när hon kom hem för en stund sen.. Märkligt.. Jag går på marknad och köper nästan ingenting och ändå tar pengarna slut.. Synnerligen egendomligt..

Ja, så är det. Matte har varit på sommarmarknad i Sölvesborg i dag.. Det är alltid marknad i Sölvesborg första onsdagen i juli.. Har varit sen hedenhös.. Och matte åker alltid dit in.. Inte precis ända sen hedenhös, men närapå..


Marknaden börjar med morgonmässa i kyrkan och sen är det fritt för kommers bland knallar och lottförsäljare.. Riktigt trevligt är det att strosa runt och trängas, tycker matte.. Visserligen var hon duktigt varm och trött när hon kom hem, men man kunde inte missa att hon haft trevligt..


Trevligt hade vi igår eftermiddag också.. För första gången på bra länge vandrade vi uppe vid Nytorpet.. Hela tiden var jag lös och kunde springa, vila och dräpa pinnar i min alldeles egna takt.. Det enda jag inte fick göra var att äta lera och det enda jag inte  k u n d e  göra var hoppa över nerfallna trädstammar..

En och annan mygga pep och inade och störde oss, men det gjorde inte så mycket.. Matte hade en stickad tröja och långa byxor och kängor på sej..Och jag har ju min sträva päls.. Myggorna hade således inte mycket för att dom surrade runt oss.. Att sen den här skyddsklädseln gjorde så att matte blev förskräckligt varm är en annan sak. Faktum är att det riktigt  å n g a d e  om henne..


 En verklig trevlig vandring var det.. Matte och Agneta, som också var med, var  glada över att en del vandaliseringar, som har skett under ett par års tid, verkade ha slutat..

--Glina har kanske vuxit till sej och fått vett, sa damerna..

Jo pytt.. Idag stod det i tidningen om omfattande vandalisering vid Nytorpet..

--Det är kanske glinas småbrorsor, som har tagit upp sina storebröders mantlar, sa matte.. Och så sa hon nåt om ortentligt med  s m ö r j .. Vad hon nu kunde mena med  d e t ..



Av Kerstin Frithiof - 3 juli 2012 08:16

I går blev äntligen det där grillandet, som matte sabbade häromdan, av.. Jag fick förstås inte vara med och det gör mej inte så mycket..Det känns som om jag varit där i vilket fall som helst.. Matte och Agneta, som sov över hos oss i natt, hade nämligen  halva stranden med sej hem. Tjockt med sand var det i köket i morse.. Både på golvet och diskbänken..

Trevligt hade dom haft, damerna, och ätit och druckit gott hade dom gjort.. Jag  u n n a r  verkligen matte att ha en och annan fest..


Det var länge sen jag träffade småflickorna, Molly och Tindra.. Matte däremot träffade dom igår, men det verkade inte som om dom mindes henne, sa hon.. Dom gormade på henne.. Det hade dom nog inte gjort om Lilla Hallon varit med och smilat in sej..

--Inbilla dej inte så mycket, säjer matte.. Troligast är att om du hade varit med hade dom  v r å l a t ..

Hmf..


Matte har skärpt upp sej och börjat rensa ogräs i rabatterna.. Det blir väldigt fint när det väl blir av.. Hoppas bara att hon inte tar ut sej så pass att hon inte orkar ta med sej sin lilla hund till skogen lite senare i dag..



Av Kerstin Frithiof - 2 juli 2012 06:49

Uppe med tuppen.. Det var precis det jag var i morse.. Vanligvis är  det matte, som rasslar upp i ottan, men idag var det lilla Hallon som vaknade först.. Givetvis beroende på att jag behövde huka rygg och lyfta svans..

Ut gick vi  och då mötte vi min hittills värsta fiende, den lilla svarta hunden, som bor mitt emot skolan..

Gissa vad som hände.. Jo, vi nosade på varandra för första gången i våra liv och inte minsta morr eller gruff hördes..

Så nu verkar det som jag fått en  v ä n  i stället för en  o v ä n ...


Morronen kom alltså igång på ett snabbare och lite ovanligare sätt än vanligt.. Följden av det blev att matte glömde kloklippningen.. Men inte särskilt länge.. Jag fick genomlida den pinan en stund efter vi kommit hem och tassarna torkat..


Lilla hunden var med matte och hennes syster på utfärd i går.. Damerna åkte till nåt dom kallade "Vildmarkskaféet" och fikade..

Jaha,  d o m  fikade.. Lilla Hallon fick sitta kvar i bilen.. På kafé är inte hundar välkomna.. Visserligen satt damerna utomhus och fikade, men det hjälpte inte.. Hunden fick stanna kvar i bilen.. Dom  f r å g a d e  inte ens ägaren om jag fick vara med..


Det är måndag och en ny vecka har alltså börjat.. En vecka  u t a n  lilla mor.. Som jag saknar grymt..

Grymt förresten.. Det betyder inte alls grymt numera.. Om man säjer att nån exempelvis är en  g r y m tandläkare så betyder det att han (eller hon) är en  d u k t i g  och välbesökt representant för sitt yrke.. Att för en tio år sen gå till en sån person hade varit totalt uteslutet..


Fåglar har  l ö s s .. Just nu sitter en i körsbärsträdet utanför fönstret och lusar av sej..

--Du, min sötnos, vore också  "grymt" nerlusad  om inte  j a g  smorde dej med frontline var tredje vecka, säjer matte..

Jaha, jag har matte att tacka för mycket.. kloklippning, pälsavryckning och förebyggande lusbehandling..





Av Kerstin Frithiof - 1 juli 2012 07:54

Det är så  t o m t  i vårt hus.. Britta hämtade lilla mor i går eftermddag.. Då hade hon varit hos oss åtminstone fyra veckor och jag hade börjat så smått inbilla mej att hon skulle stanna för gott.. Matte saknar henne också.. Det syns klart och tydligt på henne.. Matte liksom  s l o k a r ..


Det finns också en annan anledning till att matte känner sej illa till mods. Hon har ställt till det för sej ordentligt..


Det var så här:

För två dar sen skulle årets grillfest på stranden äga rum.. Men den fick inställas eftersom det regnade..

--Vi tar det i morron i stället, sa väninnan..

--Ja, det blir bra, mente matte..


Men nu är det så, att min matte inte alltid lyssnar så noga på vad folk säjer. I själva verket fick hon för sej att damerna skulle höras på telefon och bestämma vidare som i går.. Med intill katastrofala följder..

På kvällen ringde väninnan från  s t r a n d e n  och undrade var matte och Agneta, som också skulle vara med, egentligen höll hus.. Var Agneta fanns nånstans hade inte matte den blekaste aning om eftersom hon  över huvud taget inte pratat med henne.. På hela dan..

Stackars väninnan fick traska hem igen med sin mat ock sitt vin.. 

Hade matte  haft en  s v a n s  så vet jag precis var hon hade placerat den..


Nu gäller det för henne att ställa allt till rätta igen.. Visserligen  f ö r s t o d  väninnan vad som hänt, men  g l a d  var hon inte.. Och matte skämdes.. Faktum är att skamkänslan fick henne att vakna flera gånger i natt..


Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards