brimikshallon

Alla inlägg under augusti 2012

Av Kerstin Frithiof - 1 augusti 2012 12:13

--Ja, jag undrar om det inte finns troll i alla fall, små elaka rackare, som ställer till det för folk, sa matte för en stund sen, när hon kom hem från Avkroken, varm och trött..

Det var så här:


Varje år gör Agneta och matte en skärgårdstur ut till Stenshamn och sen vandrar de på Utlängan.. Den här utfärden har blivit en tradition, som dom inte vill missa..

I år missade dom den emellertid ordentligt och det på  f e l  sätt.. Missar man en båt brukar man komma för sent.. I mattes och Agnetas fall kom dom för  t i d i g t .. Tidtabellen i datorn var felskriven så damerna var i Karlskrona en hel timme innan båten skulle gå..

-- Det är nog trollen, som macklat med datorn, sa matte halvt på skoj, halvt på allvar..


Inte kunde de dra ut på tiden en hel timme till.. Det hade lilla Hallons lilla blåsa inte klarat.. Så damerna vände hemåt igen, aningen slokörade.. Hade som haft  s v a n s a r  så vet jag precis var d o m  hade varit placerade..


Sen kom dom på att dom skulle åka till Brunnsparken i Ronneby och ta sin fika där och eventuellt

vandra lite också.. Genast tedde sej tillvaron lite gladare.. Men dom hade inte räknat med  t r o l l e n ..  


Brunnsparken var  inte svår att hitta, men  p a r k e r i n g s p l a t s e n  verkade ha flyttat till nån annanstans, den liksom fåglarna.. Säkert elaka småtroll som várit framme och flyttat på den.. Eller möjligen  g ö m t  den, sa matte..


Jaha, vad skulle dom göra nu då.. Kaffetarmen sved och magen började kännas tom..

Jo, dom åkte ut till Ekenäs och där åt dom sin matsäck..

Väldigt vackert var det i Ekenäs, menade damerna, som började känna sej nöjda med sin utfärd.. Och följaktligen hade förpassat trollen tillbaka till sagornas värld..


Nöjd var också lilla hunden när matte kom hem mycket tidigare än beräknat.. Dessutom hade hon varit inne i zooaffären i Karlshamn och köpt mej en ny leksak.. En precis likadan, som den som tog slut för en vecka sen.. Då hade den gjort tjänst i över två år.. Så nu vet jag vad jag ska sysselsätta mej med dom närmaste åren..


Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards