brimikshallon

Alla inlägg under september 2012

Av Kerstin Frithiof - 6 september 2012 06:53

Matte trodde att hon fått ordning på våra uppstigarvanor.. Dom sista dagarna har vi lyckats sova till framemot sju på morgnarna.. Men se  d e t  smög sej i morse när lilla hunden fick kurr i magen.. Och när det  inträffar är det bara att sätta på sej kläderna och följa med honom ut..

Väl ute är det äta grönska som gäller.. I dag åt jag upp delar av grannens häck.. Ännu har den inte kommit upp igen men under förmiddagens lopp lär den väl ha fullgjort sin tjänst.. För säkerhets skull har matte stängt dörren till vardagsrummet..


Beträffande vardagsrummet:

Nåt lurt är det med vår TV.. Plötsligt bara försvann trean och går inte att trycka fram igen.. I och för sej har det väl inte så stor betydelse.. Det enda program matte tittar på på den kanalen är "Lyxfällan" och det gör hon bara för att få lov att känna sej lite duktig..

--Jag ställer inte till det för  o s s   på det sättet, säjer hon och pöser lite..


Det artar sej till att bli en solig och vacker dag igen.. Snart får väl matte börja vattna sina rosor så dom inte vissnar i gasset..

En skogspromenad skulle sitta fint.. Igår var vi på Stiby så idag blir det väl Nytorpet eller Sternö..


För en tid sen fick matte en ny telefon och i den telefonen finns en  k a m e r a .. Matte har börjat fingra lite försiktigt på kameradelen och har faktiskt lyckats begripa hur man tar kort.. Hur man sen ska bära sej åt för att få in korten i  d a t o r n  blir en senare fråga, en  m y c k e t  senare fråga..

Mattes syster hade ordnat så att hennes tonåriga sondotter skulle visa matte hur man gör, men matte blev så nervös när dom skulle till så hon blev alldeles svettig och tackade nej till operationen..


Det är konstigt egentligen:

Vi är rädda för olika saker matte och jag.. Jag är rädd för konstiga föremål jag möter i naturen.. Matte är rädd för apparater.. Och  l i t e  rädd för bovar.. Ibland suckar hon och önskar att hennes lilla hund vore lite större.. Och lite

argare.. 

--Som en  r o t t w e i l e r  ungefär, menar hon.. Fast hur hon skulle få plats med en sån i sängen har hon inte tänkt på..

Egentligen är det en  f ö r o l ä m p n i n g  mot lilla Hallon.. Tror verkligen matte att jag inte är i stånd att försvara oss..





Av Kerstin Frithiof - 5 september 2012 07:08

Min matte är mycket intresserad av nåt hon kallar "statistik".. Hon för in alla möjliga uppgifter i sin almanacka och sen jämför hon dom här resultaten med förra månadens, årets, dekadens, seklets, millenniets osv.. Skulle inte förvåna mej om hon är inne på eon-nivå.. Ibland gör hon  t a b e l l e r  också..

Lilla hunden frågar sej vad det ska vara bra för..

--Inte för  n å t, svarar matte glatt.. Men det är  r o l i g t ..

Det är ju faktiskt en synpunkt att respektera..


Nåt som också är roligt är att sommaren fortsätter.. Dagarna är märkbart kortare, men värmen håller i sej..


Vår gräsplätt, inte gräsmattan,  d e n  är hyfsad, ser väldigt ökenlik ut.. Vi funderar på att lägga ner den helt och hållet och skapa ett  ä n g e .. Matte försökte en gång med att låta en bit av den stora gäsmattan bli  änge.. Det blev bara kaos och dessutom var det svårt att få kaoset att återgå till någorlunda ordning igen..


--Vi får ta hjälp av en plantskola, säjer matte.. D o m  vet nog hur man gör..


Mera från växtriket:

"Granatäpplet" börjar få små  g r e n a r.. Citrusarna stortrivs utomhus och dom små toppskotten från lavendelbusken, som matte satte i kruka på trappan, har börjar röra på sej..

--Till våren ska jag ta många fler, säjer matte..

Hon ser framför sej en rabatt med prunkande rosor och doftande lavendel, kantad med kruspersilja..Och alldeles i närheten ett prunkande änge..


I morse mötte vi Hebbe och hans mänska igen.. Vi små hundar hälsade vänligt på varandra och sen gick vi åt varsitt håll.. Det gläder mej mycket att inte Hebbe är rädd för mej längre..



Av Kerstin Frithiof - 4 september 2012 08:22

Det råder en viss förvirring i mänskovärlden..  Och det är  v ä d r e t s  fel.. Det är nämligen så att sommaren bara rullar på fast det borde vara höst redan..


--Det här kan bara sluta med elände och katastrof,  gnäller en del..

--Polarsnön smälter och snart sitter vi i vatten upp till halsen, jämrar sej andra..

-- Torkan tar kål på all växtlighet, ynkar sej åter andra..

--Och hur ska det gå för våra  b a r n .. undrar allihop..


Hur ställer sej matte och hunden till allt det här eländesprofeterandet..

Svaret är att vi tar det hela med ro..

Vädret är behagligt, varmt och skönt. Inte  a l l t f ö r  varmt dock.. O m  det nu är så, att tillvaron håller på att fara åt pipsvängen så blir det inte bättre för att vi gnäller oss sönder och samman.. "Ät och drick och var glad för i morron kommer Ragnarök" är ett mycket gott råd.. Det tycker åtminstone lilla Hallon.. Matte ställer sej ibland aningen tveksam till det dock.. Har väl lite lätt för att ryckas med av den allmänna pessimismen..


--Nälla matte.. Du har levat många år och lär väl knappast få tillfälle att sitta i vatten upp till halsen och lilla Hallon är snart lika gammal som du..( Och för övrigt  k a n  vi simma båda två..) så ingen av oss har nåt att vara rädd för..

Vad beträffar  t o r k a n  så är du inte alltför förtjust i att smattra omkring med gräsklipparen och  r o s o r n a  har du vattnat så  d o m  klarar sej resten av världsåldern..


--Nu föreslår lilla Hallon att vi tar oss en liten skogspromenad innan eländet sätter igång på allvar. Kängorna är smorda och lilla Hallon  h a r  fått frukost. Kom nu.. Skynda dej.. Sätt fart.. Bra.. Då gick vi då..


Av Kerstin Frithiof - 3 september 2012 07:54

För en stund sen hände det, som aldrig får ske.. Matte klippte för djupt när hon ansade mina klor.. En av bakklorna fick ett för djupt hack och det började blöda.. Jag  t r o r  att det gjorde mera ont i matte än i mej.. Fast det är klart.. Jag gjorde stor affär av olyckan.. Pep och förfärade mej.. Och nu har jag slickat på klon i ungefär en timme..

Och matte har tassat omkring och sett skyldig ut..


Till nåt annat:

Vi mötte Hebbe med mänska i morse.. Hebbe, som tände till när lilla mor ville slåss med honom.. Och som inte alls var obenägen att ge igen sju för tu.. Idag var han spak och lite  r ä d d  för mej. Jag för min del är inte rädd för nån..


--Nej, det har du inte förstånd till, säjer matte.. Du inbillar ej visst att alla hundar är lika beskedliga som du själv..


Igår i skogen mötte vi en golden.. Sigge tror jag han hette.. Sigge var också av det beskedliga slaget.. Vi fick leka en stund och roligt hade vi.. Sigges mänska var lite ängslig till att börja med.. Han trodde nog att jag var i minsta laget för att vara lekkompis till hans stora hund.. Han skulle bara veta vilka stora hundar jag har umgåtts med i mina dar..

För övrigt är nästan  a l l a  hundar större än jag, och aldrig, aldrig har jag kommit till skada..


Ibland tänker jag på den lilla ljuvliga pudervippan Ellie, som vi mötte för ett par veckor sen.. Hon är nog inte så liten längre.. Söt som hon är riskerar hennes mänskor att skämma bort henne ordentligt..


--Tala för dej själv, fryner matte.. D u  är tämligen bortskämd du också..


--Ja visst, men jag  f ö r t j ä n a r  att vara bortskämd..


Tänk, för en gångs skull fick lilla Hallon, Malina, Hinnbäa osv sista ordet..

Av Kerstin Frithiof - 2 september 2012 08:04

-- Du, matte.. Det där du sa igår, du vet..

--Mmm.. Matte tittar upp från sitt korsord.. --Vilket menar du..

--Det där om  f l y g a n d e  h u n d a r.. Visst var det som du skojade..

--Nädå, inte alls.. Fast det är klart.. Det handlar inte om  r i k t i g a  hundar.. Flygande hundar är faktiskt fladdermöss.. Jättestora sådana..


Matte går bort till bokhyllan och plockar fram en tjock bok..

--Här står det om flygande hundar.. Dom heter egentligen pteropus vampyrus.. och..

--Vampyrer.. Då är dom ju  f a r l i g a ...

--Nä. Det står här att dom lever på frukt.. Och för övrigt finns dom inte här alls.. Dom är fruktansvärt långt borta.. Så risken att vi ska träffa på en sån figur är helt obefintlig..

--M-men  s t o r a  är dom, eller hur..

--Ja, mellan vingspetsarna är det 150 centimeter.. Och det är nästan lika brett som din mänska är hög.. De´du..


Nu har lilla Hallon fått nåt att tänka på.. Jag vet inte riktigt om jag ska känna mej besviken eller lättad över att flyghundarna inte är nåra hundar alls..


--Du gör dej då bekymmer, säjer matte och rycker ett par strån ur min päls.. --Dumma lilla hund..


Det känns väldigt  b r a  när matte kallar mej "dumma lilla hund".. Hon säjer det med världens snällaste röst, och så plockar hon lite med mej medan hon säjer det..


Jag har sagt det många gånger, men jag säjer det igen: 

Vi passar så bra ihop matte och jag..


Go´söndag..

Av Kerstin Frithiof - 1 september 2012 07:34

Fåglar är en sorts djur som jag inte begriper mej på.. Dels för att dom  f l y g e r  och det är väl inget att säja om det, men en del av dom nöjer sej inte med flygandet.. Dom hoppar omkring på marken också.. Hoppar och hoppar förresten.. Vaggar snarare på jättefötter.. Inte alla dock.. En del rusar pilsnabbt som små spjut.. Och förresten finns det en del som både simmar och dyker.. Kan dom inte bestämma sej för hur dom vill ha det..


--Ja men, säjer matte.. Du lilla hund kan både springa och simma.. Vore jag riktigt taskig och slängde i dej från en brygga tror jag faktiskt att du dök också..

--Och för övrigt finns det faktiskt  f l y g a n d e  h u n d a r.. Säjer hon och ser full i sjutton ut..


En hund, som verkligen kan springa, är Müller.. Vi träffades på kissrundan i dag och våra mänskor lär oss springa lösa och leka en stund..

Han är bra snäll Müller.. Han är inte sur på mej för att lilla mor försökte mörda honom..


Det är lördag idag och matte ska ta itu med gräsmattan.. Inte för att det är lördag utan för att det har börjat växa gräs där igen.. Hon måste bara vänta ett par timmar så att alla grannarna har hunnit vakna..


Det är mörkt längre på morgnarna nu och det är bra för vi vaknar inte så förtvivlat tidigt.. I dag sov vi nästan till sex..






Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards