brimikshallon

Alla inlägg under oktober 2012

Av Kerstin Frithiof - 9 oktober 2012 08:11

Lilla mor och jag hade en väldigt trevlig springpromenad på Sternö igår.. En timme varade vandringen och vi var lösa hela tiden.. Matte också..

Vi små hundar mådde förträffligt efter skogsturen.. Så inte matte, som fick duktigt ont i foten..


--Tja, vad gör man inte för att vovvarna ska må bra, säjer hon och grimserar av smärta när hon sätter ner foten..


--Du är inte fullt klok, säjer mattes syster.. Du borde  v i l a  foten istället för att ge dej ut i skogen..


Till nåt helt annat:

--I går tabbade du dej med ett par ordentliga stavfel igen, säjer matte och tittar strängt på lilla hunden..

Lilla mor sätter sin minimala nos i vädret och ser försmädlig ut..

--Tja vad kan man  v ä n t a  sej, säjer hon.. J a g  stavar aldrig fel, mallar hon sej..


Nä, det är klart.. Skriver man aldrig kan det inte bli nåra stavfel..


Igår var vädret superbt.. Sol och aningen vind.. Enligt matte så börjar träden flamma i höstens alla färger..


--Det kan vara värt lite fotont att få vara ute i skogen en sån här dag, menar matte.. Har man sen två små hundar som springer omkring och har roligt.. Alldeles  v ä l d i g t  roligt, så är det nästan värt att få ont i  b å d a  fötterna, tillägger hon.

Men  d e t  tror jag inte hon menar..







Av Kerstin Frithiof - 8 oktober 2012 08:40

En ny vecka har börjat.. Solen skiner, vinden tar i, lilla mor sover, klorna är klippta och matte haltar.. Hon haltar ordentligt.. Har ont inte bara i foten utan i  b e n e t  också.. Om lite mer än en vecka ska hon till sjukgymnasten och bli uppmätt och kollad.. Hoppas hon kan prova ut nån slags skoinlägg så hon blir bra igen.. Och få lite massage.. Eller vad man nu kan få hos en sjukgymnast..

Lilla mor ska också få klorna klippta idag.. Men den operstionen utför  i n t e  matte.. Hon får åka med lilla etterbläran till Karlshamn, där dom brukar manikera henne..


Matte knegar på med sin släktforskning.. Hon får undervisning på kursen och sen försöker hon tillämpa det hon lärt sej hemma..

Hon upptäckte igår att hennes farmors far var en vittberest man.. När hans fjärde och sista barn föddes bodde han i Australien..  Längre hemifrån är så kan man väl knappast komma..Hustrun var kvar hemma, och vad  h o n försörjde sej på kan man undra..


--Tänk, sa matte, tänk om jag har  s l ä k t i n g a r down under.. För att världsresenären skulle ha levat i celibat långliga tider är väl knappast troligt..


Eftersom hans hustru gifte sej en gång till en tio år senare får man väl anta, att Sindbad blev kvar i Australien ..


--Gu´ vet, sa matte.. Dom var kanske  b i g a m i s t e r  båda två..


Nu börjar snart  o p e r a s ä s o n g e n  och matte är förväntansfull..


--Tänk att  j a g  skulle bli operafrälst, säjer hon med förundran i rösten.


Lilla Hallon förundrar sej inte ett dugg.. Matte har alltid haft dragning till det teatraliska och större dramtik än på operan finns inte..






Av Kerstin Frithiof - 7 oktober 2012 08:01

Go´söndag till alla henor och henar där ute i kylan.. Varför jag ondgör mej över "hen" beror på att matte, som är ett krutpaket hon också, läste en programförklaring från MP om att införa "henet" som allmänt språkbruk..

Då tog det fyr i henne..

--Det här skämtet måste nåra henar hittat på för att driva med folk, menar matte, som absolut vägrar att ge upp sin könstillhörighet..

--Jag är kvinna, säjer hon.. Kalla mej kärring, tant, satmara, mespropp eller vad som helst, men kastrera mej inte..


Matte menar att henandet innebär könsstympning, mental och verbal sådan, och hon vidhåller att hela förslaget måste tillkommit som ett skämt .. Sånt har hänt förr..


--M-men matte, säjer lilla mor.. Är det inte meningen att vi tikar ska ha lika rättigheter som hanarna..


--Lilla, lilla Nellie, säjer matte och fnissar lite för sej själv.. V e m  är det som sätter skräck i alla kvarterets hanar..


När lilla mor sätter den sidan till, och det gör hon alltid, viker hanhundarna undan, lyfter på hatten och ber om ursäkt för att dom finns.. Inte Hebbe förstås för han är också terrier..


Nu är ju inte matte så enfaldig att hon menar att hundar och mänskor fungerar på samma sätt.. Däremot är hon helt klar över att det finns fähundar av båda könen.. Och inte tror hon världen blir bättre av att den styrs av kvinnor.. Särskilt om dom blivit förhenade..



Av Kerstin Frithiof - 6 oktober 2012 08:12

--Varför får inte  j a g  också sova i din säng, matte.. Lilla mor sätter upp sin lilla  nos mot mattes sängkant..

Sonen ligger djupt insomnad mot mattes knäveck.. U n d e r  täcket..


--Söta lilla Nellie, säjer matte och kliar lilla mors ena öra.. Det blir för  v a r m t  med två hundar i sängen.. Och för trångt..


Matte har bäddat åt lilla mor  n e d a n f ö r  sängen så hon ligger så nära det bara går utan att komma upp..

Och för övrigt  f å r  hon komma upp när matte vaknar på morronen..

Jag tror nog att lilla mor förstår varför hon måste ha en egen "säng" på nätterna, och för övrigt snusar hon i mattes säng på dagarna.. Det gör aldrig jag.. Dit upp måste man nämligen hoppa.. Och  j a g  hoppar av princip aldrig..


Nu är vi alltså tre i familjen.. Jag hoppas inte lilla mor saknar sitt gamla hem alltför mycket.. Hon har ju faktiskt bott här förr. Ibland ganska långa pass..

Jag för min del är glad att hon är här och det verkar matte också vara.. Jag märker att matte anstränger sej väldigt mycket för att allt ska vara så rättvist som möjligt mellan hundarna.. Får en en gotta så får den andra.. Får en ett litet kel så får andra vovven det också.. Nån skillnad gör hon då rakt inte på oss.. Om vi inte ska räkna sängen då..


Nåt som är riktigt bra med att lilla mor är här är att skogspromenaderna blir mycket roligare när vi är två.. Vi springer och leker och ibland jagar vi varandra över stock och sten.. Matte för sin del jagar inte så mycket och inte springer hon över stock och sten heller..

Jag märker på lilla mor att hon också uppskattar skogsvandringarna.. Väldigt mycket.. 





Av Kerstin Frithiof - 5 oktober 2012 08:18

Igår hade vi tur.. Matte lastade in vovvarna och åkte till Nytorpet, där vi fick springa lösa och roa oss av hjärtans lust.. Matte hade också väldigt trevligt trots att hon haltar en aning..

Rundan tog väl en knapp timme och precis när vi kommit in i bilen för att åka hem kom regnet.. Det plaskade på ganska bra och hade vi varit ute i det hade vi blivit blöta in på bara skinnet.. Men nu klarade vi oss som sagt.


Det är inte första gången vi klarar oss undan skyfall och hagelskurar med en knapp noslängd.. Förbluffande ofta har vi vädergudarna på vår sida..


I morse mötte vi Hebbe med mänska.. Både Hebbe och lilla mor hade nog gärna tagit sej en liten smakbit av varandra..Hebbe var väldigt nyfiken och kunde inte låta bli att nosa på lilla krutpaketet.. Men se  d e t  gillades inte.. 

R i k t i g t  hotfullt lät det dock inte.. Lilla mor får kanske lära sej att umgås med mina vänner på ett hyfsat sätt..


--Risken är att  d u  tar efter lilla mor i stället för tvärt om, befarar matte..

Tja..


Eftersom matte har ont i foten ligger källarjobbet nere för tillfället.. Höstgrävning och annat trädgårdsarbete också..


--Jag sparar mej till det verkligt viktiga.. Hundpromenader.. säjer matte..


Min mänska är en person med sinne för det som verkligen betyder nåt i livet..

Av Kerstin Frithiof - 4 oktober 2012 11:59

Måste få tala om.. Detta är  s t o r t ... Lilla mor kom för en stund sen och hon ska  s t a n n a  f ö r  g o t t..

Hon är således  v å r  hund nu, min och mattes..

Det är knappt så jag kan fatta det.. Aldrig mer ska jag bli lessen för att hon åker ifrån oss för hon  å k e r  inte ifrån oss..

Aldrig mer ska jag behöva känna mej ensam när matte försvinner för nåra timmar.. Alltid, alltid ska lilla mor finnas här..

Välkommen lilla mor... Välkommen.. Vi ska sköta om dej på bästa sätt..


Av Kerstin Frithiof - 4 oktober 2012 09:10

Precis, precis nyss ringde telefonen.. Ringde och ringde förresten.. Trudeluttade snarare.. Vare med det hur som helst.. När matte svarade sa hon "Hej Britta" .. Jag spetsade öronen.. Britta, det är ju lilla mors mänska.


--Ja, men då är hon välkommen om en halv timme ungefär, sa matte och  d å  fattade jag galoppen..


Lilla mor kommer idag.. Jag kan knappt ge mej till tåls.. Det är så  l ä n g e  sen sist.. I början av sommaren var hon hos oss en lång period, flera veckor, tror jag, men nu har jag inte sett henne på länge.. Det ska bli  s å  roligt..

Matte, som inte alltid är korttänkt, gömde precis undan min lekring..


--Det är onödigt att ni blir ovänner om  d e n , sa hon..


Inte blir vi ovänner.. LIlla mor bestämmer och jag tassar efter.. Så är det och roligt har vi.. Men när det kommer till att släpa omkring på varandra är det oftast  j a g  som släpar.. Jag är mycket tyngre än lilla mor och följaktligen svår att dra omkring.. Lilla mor däremot är lätt som en liten fjäder.. Precis så som borders ska vara.. Jag är på inte sätt typisk för min ras, säjer matte.. Jag är väldigt muskulös och kompakt och så är jag alldeles för beskedlig och dessutom kan jag inte hoppa.. Inte opp i alla fall..


Men  s ö t  är jag.. Det säjer alla mänskor..

Tillåmed veterinär Åsmund kallade mej en gång för "världens sötaste"..

Matte pöste, men undrade i sitt stilla sinne om det inte vore dags för veterinären att göra ett besök hos optikern.

Fast det  s a  hon inte.. Ville väl inte såra sin lilla hund..


Apropå veterinärbesök:

Matte fick i alla fall fart på sej och gick till doktorn i går.. Foten var illa svullen sa matte fick tabletter och en tid hos sjukgymnasten.. Hoppas dom kan fixa till henne så vi kan långvandra snart igen..


Av Kerstin Frithiof - 3 oktober 2012 09:17

--Matte, hur gammal är du egentligen.. Lilla hunden tittar uppfordrande på sin mänska..


--Tja, mja.. Varför vill du veta  d e t .. Räcker det inte med att veta att jag fyller år denna månaden..

Bland mänskor anses det inte fint att fråga om ålder.. Ändå kan inte tidningarna skriva om en enda mänska utan att anges hans (eller hennes) ålder. Inom parentes efter namnet.. Typ: Eva (97)..


--97 är inte det väldigt gammalt.. Ä r  du så gammal matte..


--Nej min älskling.. Det är jag inte.. Låt oss säja såhär, att om nåra år är vi lika gamla du och jag..


Det verkar som om matte slingrar sej ifrån frågan.. Inte kan det väl stämma att hon och jag kan bli jämngamla.. Det känns ju helt tokigt..


--Visst inte, säjer matte.. Hundåren går mycket  f o r t a r e  är mänskoåren och  d ä r f ö r  blir vi så småningom jämngamla du och jag..


Så var vi tillbaka till detta egendomliga som kallas  t i d.. Som kanske  f i n n s  eller kanske  i n t e..

Jag tror att vi båda två mår bäst av att inte grubbla för mycket på tidens gång.. Håller vi på med  d e t  för länge kanske tiden går  i f r å n  oss och då sitter vi där på "handlarens förstutrapp" och tittar snopna på vår skrynkliga lilla papperslapp.. (Det där sista var hämtat från en dikt.. Bara för att visa att lilla Hallon  k a n )..
 
 
 
 


Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards