brimikshallon

Alla inlägg under maj 2013

Av Kerstin Frithiof - 23 maj 2013 07:42


Jaha, nu vet jag alltså hur det är att gå till frissan.. Det var faktiskt ganska trevligt.. Jag skötte mej bra, fick matte veta.. Men jag hade varit livlig och haft svårt att stå stilla.. Frissan, Ann heter hon för övrigt och är från Skåne, trodde att jag var en ungdom på ett par år och hade svårt att smälta att jag faktiskt blir  s j u  i sommar..


Matte o-ade och a-ade och slog ihop händerna när hon fick se mej efter friseringen.. Jag hade blivit  s å  fin, sa hon..

Och så tillade hon att det var svårt att skilja på hundarna nu när båda är friserade efter konstens alla regler..


--Jag behöver se dom  b a k i f r å n  för att kunna se vem som är vem, sa hon.. Hallon är rätt så  h j u l b e n t  medan lilla  mor är tvärtom:  lite, lite  k o b e n t ..


Tilläggas kan att matte själv är  l å n g b e n t .. Så de´ så..


När vi kissrundade för nån timme sen märkte vi att sommarvärmen har försvunnit.. Visserligen skiner solen, men det blåser isiga vindar.. Inte oss emot.. Det var skönt ute.. Och nån  f r o s t  har det inte varit..


Det lyser alldeles ljust nere i skugghörnan i trädgårn.. Det är ramlöken som blommar för fullt.. Eftersom det gör matte glad så gläder hundarna sej också..


Matte gick omkring och muttrade nåt om att "nu kan det vara lönt att plocka fram dammsugaren".. Vad hon menade med det kan hundarna inte begripa.. Vi har en vag misstanke om att det kan ha med vår frisering att göra, men förstår inte hur..

I mänskornas värld är turerna många och ofta tillkrånglade.. Vi hundar går alltid rakt på medan mänskor snor och snirklar och uttrycker sej luddigt.. Det är väl egentligen bara när dom är förargade för nåt, som dom talar ut skägget.. Eller när dom blir glatt överraskade..


Apropå "glatt överraskade".. Nog vore det läge för en liten överraskning åt hundarna med en duktig skogspromenad lite senare i dag..



















Av Kerstin Frithiof - 22 maj 2013 07:36


--Vad ska vi göra i dag..

Hundarna ser förväntansfulla ut.. Vi kan  alltid hoppas på en tur till skogen..


--Mja.. Matte ser klurig och lite skamsen ut..

-- Du, Gajus Julius ska gå till frissan..


D ä r  fick jag nåt att tänka på.. För det första vet jag inte vad en frissa  ä r, eller vad hon  g ö r  vad det beträffar.. Tydligen ska jag utsättas för nåt, som  k a n  eller  i n t e  kan vara obehagligt.. Nåt som kanske tillåmed gör  o n t ..


--Nä,  o n t  gör det inte, men det  k a n  vara lite obehagligt att utsättas för en frissa.. Om man är hund vill säja.. Det är emellertid inget  l i v s h o t a n d e .. Om man säjer så.. Och du kommer att bli  v ä l d i g t  vacker när du genomlidit operationen..


O p e r a t i o n e n .. Jag tror matte tappat förståndet.. Jag ska  i n t e  opereras och  o m  så skulle vara fallet ska Lena eller Christoffer i Näsum göra det.. Och ingen frissa..

--Nä, nä, nä lilla du.. Du ska inte opereras på  d e t  viset.. Du ska bara ryckas lite i pälsen för att, som sagt, bli ännu vackrare än du redan är..


--Förresten var  j a g  hos frissan i går.. Och  j a g  har inte tagit minsta skada av det.. Ser du inte att min kalufs har bivit betydligt mindre..


Jo, när matte säjer det så ser jag att håret nästan är borta och att halsen har blivit mycket längre.. Men om matte har blivit  v a c k r a r e , eller ens  v a c k e r,  kan inte jag bedöma.. Lever gör hon i alla fall och det är huvudsaken..


--Ska inte lilla mor också frissopereras.. Lilla Hallon är mycket för rättvisa..


--Lilla mor var hos frissan för ett par veckor sen och titta så fin hon är.. Visst vill väl du bli lika fin och len..


Tja, fin och fin.. J a g  tycker nog att jag är tillräckligt fin redan.. Och  att lilla mor på  n å t  sätt ska ha ändrat utseende sen hon var hos frissan, kan inte  j a g  se i alla fall..


Ytterligare ett av mänskans fullständigt onödiga påfund..

Frissopereras.. Fnys..








Av Kerstin Frithiof - 21 maj 2013 08:55


I går pensionatade jag.. Hela dan.. Och lite av söndagen också..

Jag gillar att pensionata.. Har gjort det nåra gånger och varenda gång har jag haft väldigt trevligt..


När pensionatsvärden hämtade mej vid bilen hade jag inte ens tid att lyfta på benet,  s å  bråttom hade jag att komma in i dom goda dofterna och ljuden inifrån själva hotellet..

Jag svepte  togan om mej, tryckte ner lagerkransen över öronen och drog och slet i kopplet för att komma in så snabbt det bara gick..


--Jaha, muttrade matte småsurt, så där ivrig brukar han minsann inte vara på  v å r a  promenader..


När sen matte hämtade mej i går kväll var jag inte så ivrig längre.. Hade gärna stannat ett tag till..


Pensionatsvärden och hans fru berömde lilla Hallon och tyckte han skött sej bra och varit trevlig..

Alltså fanns det all anledning för matte att vara belåten med sin lilla hund..


A l l a  är dock inte positivt inställda till små hundar.. Ibland på våra skogsturer uppe vid Långasjön träffar vi på en kvinna, som nog avskyr oss..

För ett par år sen mötte vi henne ofta.. Matte och Agneta såg till att koppla oss så fort dom upptäckte henne..

Det hjälpte föga för hon svor och gormade åt oss.. Riktigt hemsk var hon..


Sen försvann hon och vi hade nästan glömt bort henne, men häromdan stod hon vid stranden bakom ett par buskar när vi kom susande..

Vi hann i alla fall konstatera, att hennes språk inte utvecklats under den tid hon varit borta.. Samma svordomar, samma skällsord..

--Jag tror jag slänger henne i sjön, sa matte.. Halvt på skoj halvt på allvar..


Agneta, som  är en mer  e m p a t i s k  natur än matte, avrådde bestämt..

--Hon är nog  r ä d d  för hundar, stackaren, sa hon..


Matte till att fnysa.. R ä d d  för såna små kvartsportioner, sa  hon..

Men sen kom hon på att  h o n  är tokrädd fär spindlar.. Och  d o m  är ju väldigt mycket mindre än den minsta hund..


Matte rodnade och skämdes..

















Av Kerstin Frithiof - 20 maj 2013 08:58


"Hej, matte här"..

Detta kunde inte ha sagts bättre av Reklamrobert i TV..


Hallon är på pensionat sen i går kväll och ska så förbli hela dan eftersom vovvarna är behandlade mot fästingar och måste hållas åtskilda i ett dygn..


Han var nog så karsk när pensionatsvärden hämtade in honom.. Låg på som sjutton och ville in till dom andra hundarna så snabbt som möjligt.. Han var nog Caesar i det ögonblicket,  den lille svadden..


Lilla mor, som egentligen heter Smöblomma, men aldrig har kallats nåt annat än Nellie, var betydligt mer dämpad.. Sorgsen rent av när jag kom hem utan Hallon.. Hon höll sej på sin kant hela kvällen, men hade ingenting emot att sova tillsammans med mej i all fall..

Jag undrar vad som rörde sej i hennes lilla huvud..

Hon fick kanske för sej att jag lämnat bort hennes son.. Själv blev hon ju bortlämnad för inte så länge sen..


Glädjen kommer förmodligen att inte veta nåra gränser när vovvarna träffas i kväll igen..







Av Kerstin Frithiof - 19 maj 2013 07:53


I natt vaknade vi av ett förfärligt oväsen.. Det lät som ett gansterkrig i en amerikansk TV-serie..

När det låter så brukar matte stänga av TV-n..

--Nåra våldsamheter vill jag inte veta av, säjer hon strängt..


Om det var skottsalvor vi hörde eller "bara" fyrverkerier vet vi inte.. Men att det inte hade gått att stänga av smattrandet ifråga har vi helt klart för oss..


Vad det än var så måtte den, som satte i gång det, vara totalt intelligensbefriad.. Det menar i alla fall matte .. Hundarna  har ingen direkt åsikt om saken..

Vi snodde ner oss bland sängkläderna och snusade vidare.. Detsamma gjorde matte.. Inte lika snabbt som vovvarna dock..


Det soliga vädret har försvunnit och ersatts av moln och dimma.. Fast  v a r m t  är det fortfarande.. Körsbärsblommen håller på att blåsa ner och nu ger det sej om det har bildats kart.. Det har inte varit så många insekter denna sena vår..

Matte bekymrar sej..


Vad insekter på våren har med körsbärsskörd att göra begriper inte lilla Hallon.. Ytterligare ett av mänskornas och naturens mysterier..


Matte begriper sej inte på Aslan.. Ibland är han riktigt tam och stryker sej mot henne och spinner så det dånar och ibland verkar han vara dödsförskräckt för henne..


--Fattar du inte, kattelände, att jag är  s n ä l l  väser matte.. --Om du inte inser det ska jag vrida nacken av dej, muttrar hon vidare, och spänner ögonen i lilla dammråttan..

Lilla dammråttan blåser in under soffan och det enda matte ser är ett par förskräckta kattögon, som stirrar i mörkret..


Idag ska vovvarna smörjas mot fästingbett.. Och jag, lilla Hallon, ska sova borta för att vi inte ska få i oss lusoljan.. Detta eftersom vi drar omkring varandra på golvet.. Med stadiga grepp i nackskinnen..

Förra gången vi smordes bodde lilla mor borta.. H o n  logerade hos Agneta..  J a g  ska pensionata..































Av Kerstin Frithiof - 18 maj 2013 08:04


Idag är det pingstafton och matte säjer att allt är precis som det ska vara på pingsten:

Värme, solsken, blommor och fågelsång..


Ännu har vi varken hört gök eller näktergal..

Näktergalen är förstås svår att missa eftersom  d e n  fågeln har pipa, och göken vill man inte höra i söder.. Inte i norr heller, förresten..

Toppen vore en dämpad näktergal och en gök som gal i väster.. Öster duger också vad det beträffar..


Dom här sista dagarna har matte varit generös med skogsvandringarna.. Givetvis med den påföljden att hon haltar igen..


--Nu får vi hia oss lite så jag kan vara med och jobba på rockfestivalen, säjer hon..


Märkligt uttryckt av en person som inte haft  n å n t i n g   alls till övers för Sweden Rock.. Inte för musiken och inte för att dra ihop tusentals svartklädda och svettiga personer på våra strandängar.. Strandängar, förresten, d o m  är en saga blott.. Där det förr fanns rara växter och häckande vipor finns idag bara grus och sand.. Och skräp och ölburkar..

Det där sista var inte snällt sagt eftersom arrangörerna är duktiga på att städa efter sej.. Numera..


Matte påstår, att hon visst unnar folk att dra omkring på våra ängar.. Hon tillåmed önskar att dom får fint väder.. Och så hoppas hon på storm och ösregn dan efter festivalen.. För att skölja bort allt begagnat öl, som ligger och stinker..


Det är svårt att tänka sej, att det för bara nåra månader sen, var is och snö och, framför allt,  m ö r k e r ..

Både matte och hundarna gör sitt bästa för att  f ö r t r ä n g a  minnet av den hemska tiden.. Och bara se till att må så bra som möjligt under dom här ljuvliga dagarna..


Måtte alla, som svischar omkring därute i galaxerna, få en trevlig pingst..















Av Kerstin Frithiof - 17 maj 2013 07:36


--Vovvarna, visst är det väldigt  v a r m t  på nätterna när vi ska sova..


--Ja, men det är ju  s o m m a r  nu och då  s k a   det vara varmt..


--Äh-öö, Jo, kanske det skulle kännas  s k ö n a r e  om vi  d e l a d e  på oss, liksom.. Så slapp vi att svettas..

Matte skruvar besvärat på sej..

Det syns att hon  har svårt att komma fram med det hon vill ha sagt..

Hundarna förstår ingenting, men så plötsligt går det upp ett ljus för oss..


--Snälla, snälla matte, inte ska du behöva ligga på golvet bara för att göra det bekvämt och mindre varmt för  o s s ..


Värst vad matte ser konstig ut i ansiktet.. Hon blev nog  r ö r d  av vår omtanke med henne..


Igår hade vi en väldigt trevlig och lång tur i skogen.. Agneta var också med.. Hon är ofta det nuförtiden.. Båda damerna säjer att det känns tryggt att ha en mänska med på vandringarna.. Båda har trillat och slagit sej illa under skogspromenader nämligen..


Matte stretar på med facebookandet.. Det måtte kännas konstigt att syssla med nåt man inte behärskar.. I går skickade hon en kommentar till fel person.. Dessutom är det inte alltid givet att hon begriper vad som  s ä j s  på booken..

Skulle inte förvåna mej om hon tröttnar ganska fort..


Nu ska jag inte rikta in mej på allt matte inte kan.. Ska i stället tala om om nåt hon är bra på..

Hon är en dängare på att laga sås, men det har jag nog redan berättat..


Det är fredag redan.. Det är nära mellan fredag och fredag.. Matte började klippa gräset i går, men bensinen tog slut så hon la det projektet på hyllan.. Dagens jobb får starta med att skaffa bensin.. Vi bor nära macken så det är bara att knalla dit fotledes..


Och så ber vovvarna en liten bön att matte ska ta oss med på långpromenad i dag också..



























Av Kerstin Frithiof - 16 maj 2013 07:37


I morse mötte vi Hebbe.. Eftersom han, liksom vi, är terrier blev det ett förskräckligt gormande på tre små hundar..

Hebbes mänska flinade och matte skämdes..

--Förbaskade odjur, dom väcker upp hela byn, gnölade hon..

Troligtvis var det just det vi gjorde eftersom klockan bara var runt halv sju..


Igår sopades gatan utanför.. Allt grus från i vintras samlades upp i en stor täckt vagn.. Jag kan inte låta bli att undra över vart allt gruset tar vägen.. Läggs det på hög och används nästa vinter igen, eller dumpar man det nånstans..

Att använda det igen vore väl en god idé..


I dag är det precis ett år sen matte pilgrimsvandrade.. Hon nämner ofta den vandringen.. Jag undrar om hon skulle klara en sån promenad i dag, taskig som hon är i foten..


Igår kväll satt matte och kikade på sin facebook (Hon fegade inte ur utan beslöt sej för att lära sej konsten) och då hittade hon  m i n  s y s t e r, Åsa Linnéa.. Hon såg ett foto på en liten border.. Faktiskt med nån slags mössa på sej, och började titta närmre på den.. Hunden alltså,  i n t e  mössan.. Och det visade sej vara min syster.. Som bor i  O s l o..


--Öä, gläfs.. Lilla mor ser konfunderad ut..

--Är det  d i n  syster måste det vara mitt  b a r n , säjer hon..

--Hur många barn  h a r   jag egentligen..


Vi hundar håller inte så noga reda på varken barn eller föräldrar, så det är förståligt att lilla mor undrar..


--Du har  f y r a  barn, upplyser matte..


-- Fyra stycken.. Lilla mor verkar imponerad av sin fertilitet.. Men, å andra sidan: Lilla mor är  a l l t i d  imponerad av vad hon åstadkommer..

Det finns ingen som imponerar på sej själv som min lilla mor..


Mattes syster kom hem från sjukhuset igår kväll.. Matte hoppas,  h o p p a s, HOPPAS  att hon ska vara på bättringsvägen på riktigt den här gången..


Matte, systersonen och hans vackra dotter hade gjort fint i trädgården så att systern skulle ha nåt att glädjas åt.. Om hon skulle vilja sitta i altanvrån och lapa sol.. För sol är det i dag också.. Vi hoppas det inte är lika kallt som i går dock.. Matte har lite att ordna med i trädgården.. Förutom det självklara; Vovvarnas promenader..













Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards