brimikshallon

Direktlänk till inlägg 26 juli 2014

Berg och dalar..

Av Kerstin Frithiof - 26 juli 2014 08:00


Idag verkar det vara ett och annat som tynger matte.. Hundarna vill veta vad och uppmuntrar henne att berätta..


--Vad ska jag börja med.. Matte ser arg och förbryllad ut.. Glad också.. Kaos råder tydligen innanför pannbenet på henne..


--Börja med det värsta, så är du av med  d e t.. Sen kan du ta det  n ä s t  värsta och sen kan du glad i hågen fortsätta med det trevliga..


Matte finner hundarnas råd gott, och sätter sej ner och börjar gnälla:

-- Det är  d a t o r n, säjer hon.. Alltid denna dator.. Nu kan jag plötsligt inte komma in på min mejlsida.. Inte utan en kod, som jag inte ens vetat att jag hade..


Det var så här:

Matte bad Britta att fixa en mejlsida till henne.. Så skedde och allt var frid och fröjd.. Att det skulle behövas nån kod för att komma in i brevboxen hade matte inte förrstått.. Detta skedde för minst tre år sen..


Britta, för sin del, förstod fuller väl, att det inte var nån idé att förklara mejlsystemet för matte, så hon tryckte dit en kod en gång för alla.. Trodde hon.. Matte var totalt aningslös..


Nu vill emellertid "postverket", som  s k ö t e r  mejleriet ha en kod av matte.. Annars stänger dom verksamheten för gott..

Matte har försökt följa instruktionerna dom sänder, men fastnar ganska omgående.. Hon förstår inte språket..


--Det är konstigt, säjer hon argt.. --Jag har i hela mitt liv sysslat med ord och meningar och tillåmed jobbat på tidning nåra år, men inte begriper jag vad datorn vill ha sagt.. Och inte vet jag vem jag kan fråga heller..  Britta har nämligen flyttat utomlands..


--Kanske du ska ta apparaten med dej och gå ner till  d a g i s .. Barnen där kan nog hjälpa dej.. Mellan fruktstunderna.. Hundarna ser oskyldigt på matte, lägger huvena på sned och döljer ett fniss..


--Jaha, vad är det mer som tynger dej.. Hundarna är plötsligt fulla av medkänsla..


--Tynger fortfarande, men har ändock lättat en smula.. Det luktar mindre fukt och unkenhet i källaren.. Luftavfuktaren gör sitt jobb, och väl är det..


--Har fått tips om en slags "torrboll" som ska vara effektiv.. Hur den ser ut kan jag inte föreställa mej.. Att den inte är mänsklig säjer sej självt.. Ska åka ner till U. i Boket och ta en titt på hennes för att få en aning om vad det är för en mackapär..


--Och det  t r e v l i g a.. Vad var  d e t.. Svansarna börjar vibrera.. Lilla mors mest..


--Igår kväll var jag bjuden på middag.. Hos E.. Fick god mat och hade väldigt trevligt.. Det är inte precis  v a r  dag jag blir bjuden på middag.. Så jag blev väldigt glad för inbjudan..


-- Hur ofta bjuder du  s j ä l v  nån på middag, matte.. Hundarna vill minnas att det inte är särskilt  o f t a  matte har middagsgäster.. Och nu vill vi veta  v a r f ö r..


--För det första har jag bara fyra stolar och ungefär lika många tallrikar och glas.. Och för det andra  k ä n n e r  jag inte särskilt många mänskor..


--Bjud hem  t r e  personer då, så många känner du iallafall och så många kan du duka åt.. Mat vet vovvarna att du är tämligen bra på.. Fast kanske inte fullt så bra som du inbillar dej..

















 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 17 april 19:08

  För säkert 30 år sen köpte jag en liten väska, stor nog för plånbok och nycklar.. Den har varit behändig och tjänat mej väl, men nu hade den fått ett stort  h å l  i sidan:     Dags för ett sista farväl.. Väskan måste bytas ut mot en likan...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 16 april 11:12

  Nu ska jag berätta vad som hände den här dagen, eller rättare natten efter den här dagen, för 64 år sen.. Det var så här:   Jag satt på Karlshamns Allehanda och läste korrektur till midnatt.. Det var mitt första jobb och jag hade tagit studen...

Av Kerstin Frithiof - Söndag 14 april 14:07


  Sicken tur att jag tvättade i går och kunde  h ä n g a  u t  tvätten för första gången i år.. I dag hade det inte gått eftersom det satt igång att blåsa nåt alldeles förskräckligt.. Hade jag hängt ut nåt på tvättpraplyn i dag hade väl hela härlig...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 10 april 10:33

  Två närapå-sommardagar var vad vi fick.. Det sprakade verkligen till i naturen, och man kände, att  s o m m a r e n  var på väg (nästan iallafall).. Visserligen är det ingen  k y l a  idag, men det... gissa vad.. jo, det  b l å s e r,, Det blåser...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 9 april 13:11


  Lika vacker som för 50 år sedan och  m y c k e t  större:   ...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards