brimikshallon

Direktlänk till inlägg 28 september 2014

Salve..

Av Kerstin Frithiof - 28 september 2014 07:32

     

-- Medborgare, fria män och frigivna, Caesar hälsar er och hoppas ni mår bra..


Lilla världshärskaren har avlevererat sin hälsning till de jublande massorna på Forum.. Han sveper togan tätare om sej och förbereder sej på att hålla ett av sina historiska tal..


--Hrmm, han klarar strupen och tar ett djupt andetag.. Då, precis  d å,  känner han att nån drar honom i togan.. Han snurrar runt.. Vred.. Hur understår nån sej att störa Caesar ett ögonblick som detta..


Där står matte och lilla mor.. Båda ser förargade ut.. Ska dom här romartokigheterna börja nu igen.. Lilla mor fnyser ett jättefnys och matte lyfter upp den vilt sprattlande imperatorn och bär in honom i köket..


Forum Romanum och dess jublande massor försvinner som i dimma.. Togan och lagerkransen också..


Kvar finns bara en liten hund, som precis fått sina drömmar om världsherravälde krossade..


--Upp med hakan, tokfrans, flinar matte.. Här ska du få lite tröst..


Och så skramlar hon fram matskålar och foderhink och plötsligt är romarfantasierna förpassade dit dom ska vara.. Två tusen år tillbaka i tiden.. Kvar finns två små hungriga och ivriga hundar.. Svansarna viftar och ögonen lyser..


Mat får små hundar att glömma alla drömmar och läker alla sår.. Nja, det där  s i s t a  med  s å r e n  skrev lilla Hallon bara för att få till en bra rythm i meningen..


Det är söndag idag.. Den 28:de september, fast matte fick ett ögonblick för sej att det var oktober.. Riktigt så fort går emellertid inte tiden..


Det är mulet och solsken samtidigt.. Hoppas solen vinner   d e n  dragkampen.. Om så blir fallet kan vi räkna med en rejäl promenad framåt dan.. Börjar det regna får vi vackert stanna inne.. Och titta på när matte broderar eller stickar.. Att vi ska få se henne  s t ä d a  är mer otroligt..


Go´söndag alla i alla galaxer..















 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 17 april 19:08

  För säkert 30 år sen köpte jag en liten väska, stor nog för plånbok och nycklar.. Den har varit behändig och tjänat mej väl, men nu hade den fått ett stort  h å l  i sidan:     Dags för ett sista farväl.. Väskan måste bytas ut mot en likan...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 16 april 11:12

  Nu ska jag berätta vad som hände den här dagen, eller rättare natten efter den här dagen, för 64 år sen.. Det var så här:   Jag satt på Karlshamns Allehanda och läste korrektur till midnatt.. Det var mitt första jobb och jag hade tagit studen...

Av Kerstin Frithiof - Söndag 14 april 14:07


  Sicken tur att jag tvättade i går och kunde  h ä n g a  u t  tvätten för första gången i år.. I dag hade det inte gått eftersom det satt igång att blåsa nåt alldeles förskräckligt.. Hade jag hängt ut nåt på tvättpraplyn i dag hade väl hela härlig...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 10 april 10:33

  Två närapå-sommardagar var vad vi fick.. Det sprakade verkligen till i naturen, och man kände, att  s o m m a r e n  var på väg (nästan iallafall).. Visserligen är det ingen  k y l a  idag, men det... gissa vad.. jo, det  b l å s e r,, Det blåser...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 9 april 13:11


  Lika vacker som för 50 år sedan och  m y c k e t  större:   ...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards