brimikshallon

Direktlänk till inlägg 21 november 2014

Pulled pork..

Av Kerstin Frithiof - 21 november 2014 08:25

    

--Jaha, sa matte.. Det var  d e t  dagsverket det, sa hon och gnuggade belåtet händerna..


-- D u  gör väl inga  d a g s v e r k e n, matte.. Hundarna förundrar sej storligen över mattes påstående..


--Joho då.. Jag har varit igång sen före sex och jag har.. ähm.. tja.. Ni har rätt vovvarna.. Man gör inga dagsverken bara för att man är uppe och skramlar i mörka natten..


--Man  v a r f ö r  är du uppe och skramlar så tidigt, matte.. V i  ligger nerborrande under täcket långt efter att matte gått upp..


--Ja, det undrar jag med, säjer matte och ser lite slokande ut..


--När jag slutade jobba så var min föresats att ligga och dra mej och ha det bra till åtminstone framåt nio..


--Men det  g å r  inte.. Jag är klarvaken allra senast halvsju.. Och är man vaken går man upp.. Fast.. Det finns ju mänskor som går upp och lagar kaffe och  s e n  tar kaffe och smörgås med sej tillbaks i sängen..


Hundarna tycket att  d e t  vore en strålande idé.. Tänk vad maffigt  v i  skulle ha det då..


Denna morron  e x p e r i m e n t e r a r  matte i köket..


Det talas så mycket om  p u l l e d  p o r k  och både matte och hundarna har gått och känt sej lite nyfikna på vad det här dragna fläsket går ut på..


Så i går beslöt sej matte för att göra slag i saken och köpte hem en bit karré.. Den har hon brynt på spisen, kryddat nåt besumligt och lagt in i lergrytan på 125 grader i ugnen.. Där ska den stå och.. ja.. vete sjutton vad den ska stå och göra.. koka eller steka.. eller helt enkelt dra.. I många timmar ska den stå där..


När fläskbiten är så färdig så den går i flisor ska man packa in flisorna i tacosskal tillsammans med grönsaker och märkliga såser..


--Det gör inte jag, säjer matte bestämt..  J a g  tänker äta köttet, draget eller odraget, med sås och potatis.. Och  grönsaker, förstås.. Vovvarna ska få slicka tallriken..


Visst, vi har ingenting emot att slicka tallrik..Trevligare vore förstås att få var sin  e g e n  tallrik.. Med maten snyggt upplagd..













 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Torsdag 28 mars 08:36


  Tillåt mej att gnälla lite.. Eller, snarare, rätt mycket.. Det är så här:   Min tvättmaskin har gått i baklås och den är full med tvätt.. Jag kan alltså inte få upp locket på den.. Jag ska försöka få tag på firman som sålt den. men dom öppnar...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 26 mars 19:03


  I natt vaknade jag redan vid tretiden.. Och det var väggen att somna om..   Trött är jag så in i bänken, men vågar inte gå till sängs.. Klockan är bara sju, och somnar jag nu, vilket jag garanterat skulle göra, kommer jag att vakna  ä n n u ...

Av Kerstin Frithiof - Lördag 23 mars 12:43


  Faktum är.. Faktum är, att våren  h a r  kommit en bit på väg:   Ett par soliga och varma dagar till så blommar forsythian för fullt.. Och om en månad kommer björkarna att ha musöron..   Våren  ä r  sen i år, men desto kärare när den ko...

Av Kerstin Frithiof - Torsdag 21 mars 17:09


  Precis idag har dagen blivit en  l i t e n  aning längre än natten.. Och för att prisa sommaren köpte jag nåra violer och ett ljus att pryda min trappa med:     Det är härlliga dagar vi har framför oss.. Och.. kära nån.. nu är det bara  v e c...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 20 mars 15:01


  Satt och fifflade med telefonkameran och plötsligt fick jag syn på mej  s j ä l v  på displayen.. Eller iallafall nån som är väldigt  l i k  mej.. Å då knäppte jag: Nu ska jag berätta om  s i n g s i n g t r ö j a n  jag har på mej.. Det  v...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards