brimikshallon

Direktlänk till inlägg 25 mars 2015

Skam och nesa..

Av Kerstin Frithiof - 25 mars 2015 07:17

    

--Skäms du inte nåt fruktansvärt idag, matte.. Lilla Hallon stirrar strängt på sin mänska, som liksom  v r i d e r  sej.. Konstigt mörk har hon också blivit om kinderna..


--Joo, viskar hon.. Knappt hörbart..


Saken är den, att matte åstadkom en helt förfärlig grammatikgroda i gårdagens kria.. Lilla  H a l l o n s  kria.. Nåt sånt tolereras inte av honom.. Inte av matte heller om man ska vara ärlig..


--Hur kunde du skriva nåt sånt.. Lilla hunden är obeveklig..


--Det bara  b l e v  så.. Matte svarar precis som alla brottslingar när dom blivit ertappade.. Det bara blev så..


Brottslingarna brukar dessutom försvara sej med att dom inte var  n y k t r a  när dom stod där med fingrarna i syltburken.. Ett sånt försvar kan inte matte komma med.. Inga förmildrande omständigheter, således.. (Om nu onykterhet  ä r  en förmildrande omständighet.. Lilla Hallon betvivlar det)..


--Jag förlåter dej, matte.. Mycket tack vare att du tog ut hundarna till Stiby, där vi fick springa lösa en hel timme..


Det var torrt på marken, så matte slapp att gå i band hon med..  D e t  var hon tacksam för..


Logistiken i trädgården fortsatte en stund på eftermiddagen.. Snart har matte rensat bort björnbärssnåret helt och hållet.. Det lär inte hjälpa mycket eftersom rötterna är kvar.. Om ett par månader har vi ett  n y t t  förskräckligt snår vid garageväggen..


--Hur kunde du vara så  d u m  att du planterade nåt sånt, matte.. Stickigt och hemskt är det.. Och björnbären hinner sällan mogna helt heller.. Dessutom intresserar inte ens  f å g l a r n a  sej för bären  o m  dom mot förmodan skulle mogna.. Gjorde dom  d e t  skulle vi iallafall få lite  g ö s s e l  på gräsmattan..


Matte ser tillintetgjord ut.. Att få sina fadäser påpekade för sej svider i själen..


--Nu glömmer vi det här, matte och skriver om nåt annat.. Du hade ett par bilder till med Vincenttavlor.. Ta och visa dom..


Hundarna vet, att ingenting kan få matte på så gott humör som att bli ombedd att visa bilder på bloggen.. Hon känner sej glad och stolt och  l i t e  ängslig för att inte ska gå..


--Nu kör vi, matte.. Lilla Hallon tar på sej uppmuntrandeminen.. Lilla mor, som inte är lika intresserad som sonen, tittar på med en svag antydan till småflin i skägget..


   


--Om man tittar på den första bilden ser man hur allt liksom lever och snor sej.. Det var så han målade.. Väldigt ofta..

--Den sista bilden blev aldrig färdig.. Dom svarta fåglarna tog över och han valde att avsluta sitt liv..


--Vincent levde mellan åren 1853 och 1890..
















 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Måndag 22 april 14:24


  Det händer faktiskt att solen skiner ett litet tag.. En, som  d å  passar på att hitta en varm och solig fläck, är lilla  herr Rönnerdahl: Jag förstår honom.. Och kallar bilden "Solkatt".. Riktigt fyndigt om jag får skryta lite..   Vad ...

Av Kerstin Frithiof - Lördag 20 april 10:18

  "På väg mellan två jobb" och "Buss och kram" är trevlighetsnoteringar som jag har sett på bussar här i trakten.. Det finns säkert fler, men dom har jag inte noterat.. Förr stod det alltid "Går ej i trafik" på bussar ur tjänst.. Det här nya blir m...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 17 april 19:08

  För säkert 30 år sen köpte jag en liten väska, stor nog för plånbok och nycklar.. Den har varit behändig och tjänat mej väl, men nu hade den fått ett stort  h å l  i sidan:     Dags för ett sista farväl.. Väskan måste bytas ut mot en likan...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 16 april 11:12

  Nu ska jag berätta vad som hände den här dagen, eller rättare natten efter den här dagen, för 64 år sen.. Det var så här:   Jag satt på Karlshamns Allehanda och läste korrektur till midnatt.. Det var mitt första jobb och jag hade tagit studen...

Av Kerstin Frithiof - Söndag 14 april 14:07


  Sicken tur att jag tvättade i går och kunde  h ä n g a  u t  tvätten för första gången i år.. I dag hade det inte gått eftersom det satt igång att blåsa nåt alldeles förskräckligt.. Hade jag hängt ut nåt på tvättpraplyn i dag hade väl hela härlig...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards