brimikshallon

Direktlänk till inlägg 29 mars 2015

Om vår g r ä s k l i p p a r e..

Av Kerstin Frithiof - 29 mars 2015 08:25

    

Tala om före och efter..


Igår vaknade matte som vanligt tidigt.. Låg och vände och vred sej och suckade och det doftade  å n g e s t  om henne..

Jodå.. Sånt känner vi små hundar direkt.. Precis som vi noterar glädje.. Eller  h u n g e r  vad det beträffar.. Allt känner vi på lukten..


Matte förklarade, att det var dags för henne att försöka väcka sin gamla gräsklippare till liv efter vintervilan.. Och hon var alldeles säker på att det inte skulle gå..


--Den har startat snällt i alla år, sa hon.. Även om det varit lite trögt i portgången dom senaste fyra-fem åren.. I år kommer det  a l d r i g   gå att få liv i den, sa hon..


Men, under över alla under.. Den brakade igång efter att ha fått en ordentlig dusch startgas och efter att matte pumpat fram duktigt med bensin..


Matte trodde knappt sina ögon och hennes glädje var stor..


Visserligen gick det inte att klippa gräset.. Underlaget var för svampigt efter allt regnande, men bara vetskapen om att det fortfarande är liv i den gamle trotjänaren får matte att fröjdas.. Storligen..


--Hallelujaa, sjöng hon med full hals när hon kom in igen.. Hallelujaa, mina små möss.. D ä r  sparade vi nåra tusenlappar..


Idag regnar det igen.. Det forsar i mattes ränna i trädgården..


--Aldrig på tiden jag lägger igen den, säjer hon, och sticker hakan i vädret.. Men nåt  f i n t  ska jag göra av den.. Vad vet jag inte riktigt.. Får väl ta till  l o g i s t i k e n,  säjer hon trosvisst..


Vi har en klätterros, en White Dawn, som matte planterat bredvid en liten rönn, som flyttat in till oss.. Tanken var att den skulle klänga i rönnen och det skulle bli mycket vackert med röda bär och vita blommor i full harmoni..


Verkligheten blev en annan.. Dom här växterna trivdes inte alls ihop, och det var rosen som blev röd.. Men inte på blommorna.. Dom vissnade innan dom slagit ut.. B l a d e n  blev rödprickiga och liksom skrynklade sej.. Rönnen såg inte alltför pigg ut den heller..


 


Så här ser ekipaget ut idag.. Rosen är det som spretar vid staketet tillsammans med torra växter från i somras.. Tovorna framför ska föreställa gräsmatta..


Matte har tänkt sej att  f l y t t a  rosen och spaljera upp den mot sydvöggen, där det  f o r t f a r a n d e  finns lite plats kvar..


Innan dess måste hon klippa ner den misskötta stackaren.. D e n  är minst lika taggig som björnbärsbuskarna..


Mänskor har såna konstiga påfund.. Som detta med att flytta på  t i d e n..  Det begriper väl vilken valp som helst att  d e t  inte går..


Tiden ändrar sej inte för att mänskor ställer om klockan.. Frågan är om den ens finns..


Matte erinrar sej en limerick från ungdomen.. Den handlar om en rymdfarare, som åker iväg i sin raket, och som kommer hem "on the previous day"..


Matte minns bara slutklämmen.. Men tydligen gjorde den intryck på henne eftersom hon kommer ihåg den efter så lång tid..


Vare med  t i d e n  hur det vill.. V i  har ställt om klockorna och är redo för sommaren..


Go´söndag i stugorna..













 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 17 april 19:08

  För säkert 30 år sen köpte jag en liten väska, stor nog för plånbok och nycklar.. Den har varit behändig och tjänat mej väl, men nu hade den fått ett stort  h å l  i sidan:     Dags för ett sista farväl.. Väskan måste bytas ut mot en likan...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 16 april 11:12

  Nu ska jag berätta vad som hände den här dagen, eller rättare natten efter den här dagen, för 64 år sen.. Det var så här:   Jag satt på Karlshamns Allehanda och läste korrektur till midnatt.. Det var mitt första jobb och jag hade tagit studen...

Av Kerstin Frithiof - Söndag 14 april 14:07


  Sicken tur att jag tvättade i går och kunde  h ä n g a  u t  tvätten för första gången i år.. I dag hade det inte gått eftersom det satt igång att blåsa nåt alldeles förskräckligt.. Hade jag hängt ut nåt på tvättpraplyn i dag hade väl hela härlig...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 10 april 10:33

  Två närapå-sommardagar var vad vi fick.. Det sprakade verkligen till i naturen, och man kände, att  s o m m a r e n  var på väg (nästan iallafall).. Visserligen är det ingen  k y l a  idag, men det... gissa vad.. jo, det  b l å s e r,, Det blåser...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 9 april 13:11


  Lika vacker som för 50 år sedan och  m y c k e t  större:   ...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards