brimikshallon

Alla inlägg under mars 2015

Av Kerstin Frithiof - 4 mars 2015 09:24

    

--Ah.. ahh.. sa matte när hon öppnade fönstret i morse..


--Nu har  v å r e n  kommit, sa hon och drog djupa andetag..


Det fattades bara att hon skulle vifta på fötterna, som Långben ungefär, för att stiga till väders i ren lycka..


Sen gick vi ut.. Och även vovvarna drog ner vårluften djupt i lungorna..


Vår jordplätt är besynnerlig så till vida att det växer blommor och andra örter där, som matte  i n t e  har planterat.. Just nu blommar det snödroppar i alla vinklar och vrår och varifrån dom kommer vet varken hundarna eller matte..


Det är förresten inte bara  ö r t e r  som planterar sej hos oss.. Vi har hassel, lönn och rönn.. För att inte tala om fågelbär.. Flera stycken träd, som börjar bli stora nu, och som ger goda söta bär frampå sommaren.. Ett par björkar har vi också..


På det stora hela får vi nog påstå, att vår jordplätt är synnerligen bördig..


E t t  problem har vi dock.. Varken matte eller hundarna har kunnat räkna ut hur vi ska förfara med avrinningsdiket för dagvatten, som matte grävde i höstas, när huset höll på att flyta bort..


--Vi får fundera, vovvarna, säjer matte.. Vi får kanske  p l a n t e r a  nåt för att maskera diket.. Dock inget potatisland, som hundarna föreslog för en tid sen..


--Du kan väl  s t r u n t a  i diket, matte.. Förr eller senare slår nån slags växt sej ner där och förgyller gräsmattan för oss..















Av Kerstin Frithiof - 3 mars 2015 08:32


Precis nu kom det ett erbjudande om  r e k l a m  för lilla Hallons blogg upp på vår maskin.. Matte skrev nåt om välkommen och att röda mattan är utrullad..


V ä l k o m m e n   stämmer bra, men att det skulle vara nån  m a t t a  utrullad är  l ö g n.. Och lögnaktighet faller under rubriken  d ö d s s y n d e r..


--Nu är det bara  t r e  dödssynder kvar att avhandla, matte.. Hundarna börjar känna sej aningen upphetsade.. V i  för vår del, ljuger aldrig.. Svansarna förråder oss..


Matte, för sin del,  f ö r s ö k e r sej väl på ett och annat ljugande, men hennes  a n s i k t e  förråder  h e n n e..


--Således, säjer lilla mor förnumstigt, således är det bäst att ni två håller er till sanningen..


--Ljuger aldrig  d u, lilla mor.. Hallon tittar tvivlande på sin lilla morsa..


--Nä,  j a g  går rakt på och säjer exakt vad jag tycker och tänker.. Och har jag ställt  t i l l  med nåt, spöat upp en Sankt Bernhard tillexempel, så står jag stenhårt för det också..


Lilla Hallon och matte rycker på axlarna.. Spöat upp en Sankt Bernhard.. Fnys.. D ä r  ljög då lilla mor så det small.. Inte har hon gjort nåt sånt.. Fast hon skulle nog bra gärna vilja..


Det kallas  ö n s k e t ä n k a n d e,  men om  d e t  faller under dödssynderna vet varken matte eller lilla Hallon.. 


--Igår stökade du allt till det, matte.. Hela huset vände du upp och ner.. Och drog fram spannar och trasor och en bullrande maskin son du drog längs golvet.. Och det  s t o r a  fönstret, det som ibland inte går att öppna på flera månader.. Eller tillåmed  å r, det flängde du upp och stod och blaskade på.. Det var väldigt störande, vet du..


--Kan man hoppas på lite lugn och ro idag..


--Jag började  v å r s t ä d n i n g e n  vovvarna, och  d e n  blir jag inte klar med i brådrasket.. Jag har tänkt hålla på hela veckan.. Fast idag ska jag gå till frisör Pia först.. Kalufsen behöver trimmas.. 













   

Av Kerstin Frithiof - 2 mars 2015 07:09

    

--Blev du lessen nu, matte..


Hundarna har med intresse följt mattes brödbakning.. Hela söndan tog det och en del av lördan..


Resultatet för tankarna till berget som födde en råtta.. Istället för  b r ö d  blev det nån slags  g r ö t inom hårda skorpor..


--Njaa.. L i t e  kanske.. Men inte så att jag  g r å t e r.. Jag ska snarast göra om baket och då ska jag ta tillvara allt jag lärde mej på det här misslyckandet..


(Mattes glas är som vanligt halv- f u l l t)..


--Ska vi  ä t a  gröten.. Med mjölk och socker, kanske.. Eller ska vi slänga ut den till fåglarna..


--Inte har  j a g  nån lust att äta den och att slänga ut till fåglarna är totalt förbjudet.. Det kommer bara att dra  r å t t o r  och m ö s s  till huset.. Och till grannarna.. Nä.. Det får bli soporna.. Och vad beträffar vovvarna.. Ni är alldeles tillräckligt trinda som ni är.. Soporna således..


Att slänga mat är egentligen emot mattes principer, men det kanske inte gäller  m i s s l y c k a d  mat..


Våren har tagit en tillfällig paus.. Det är blött och kallt och känns mera som höst än vår.. Nästa helg ska det emellertid bli riktigt varmt och skönt.. Den här veckan får vi allt stanna i byn.. Nåra skogspromenader lär knappast komma i fråga..


--Vad ska vi  g ö r a  denna  veckan, då, matte.. Hundarna känner sej missmodiga och slokar svans..


--Vovvarna, vovvarna, vi ska ha det så bra vi kan och  j a g  för min  del ska städa något litet.. Det börjar behövas..


Suck..










Av Kerstin Frithiof - 1 mars 2015 08:41

    

Lilla Hallon gjorde sin mänska väldigt glad när vi var i skogen häromdan..


Så här var det:

Hundarna och matte var på Stiby och Agneta var med.. Det är hon väldigt ofta.. Hundarna svansade lösa som vanligt.. Plötsligt fick Agneta syn på en man med en golden som kom emot oss.. Hon fick kvickt på lilla mor kopplet och drog iväg med henne ut bland buskarna..


Jag och matte gick goldenekipaget till mötes.. Det blev ett trevligt möte mellan två snälla och godmodiga hundar.. Lilla Hallon och goldenpojken.. Vi tillåmed gjorde en liten sväng neråt stigen tillsammans..


Matte var otroligt glad och lättad..


--Han  h a r  inte tagit intryck för livet av Nellies hundilska, sa hon, och tackade Agneta för att hon tagit lilla mor åt sidan..


Mattes nygamla surdeg visade sej fungera alldeles utmärkt och nu står tre långa bröd och jäser i köket.. Jäsa ska dom i fyra timmar och sen ska dom bakas i två..


Matte bakar enligt ett recept på danskt rågbröd hon fick nån gång på 80-talet.. Plus att hon lagt till en kluns havregrynsgröt..


Dom här bröden var väldigt goda, men matte hade väl inte  r i k t i g t  kläm på hur hon skulle förfara med degen  för dom blev förskräckligt hårda i skorpan.. I dag tog hon bara  l i t e  rågmjöl i taget och rörde ner i den övriga geggan.. Och inte alltihop på en gång.. Förhoppningen är väl den, att bröden ska bli lite mera  n o r m a l a..


--Man  l ä r  sej, sa matte stolt när hon diskat av degkarotten.. Vilket återstår att se..


Vår mänska är inte den sorten, som går och gruvar och grämer sej i tysthet.. När hon förargar sej på nåt låter hon världen veta det. ."Världen" i det här fallet är vi små hundar..


--Vad är det du är ilsken på idag då, matte.. Hundarna bereder sej på en längre utläggning..


--Försvarsadvokater, fräser hon.. Vi håller med henne.. Hur i all världen kan nån ha mage att försöka få så låga straff som möjligt för tjuvar och tillåmed  m ö r d a r e..


--Tack vare  f ö r s v a r e t  är dom här våldsverkarna snart ute igen och fortsätter att göra livet surt för oss vanliga hyggliga mänskor.. O c h  hundar..


--Egentligen, filosoferar matte.. Egentligen skulle försvarsadvokaten låsas in tillsammans med brottslingen och få sitta och begrunda han också.. Eller hon.. Eller hen..


--Är det nåt mera du retar dej på, matte.. Det ser ut som om du har mera på tungan..


--Reklam på TV.. Inte all reklam.. Det finns roliga och tillåmed  b e g å v a d e  inslag..


--Nej den sortens reklam jag retar mej på är den, som vänder sej till unga flickor.. Modellerna framställs som själlösa våp.. Totalt objektifierade..


--Man får bara hoppas, att ungdomarna som ser eländet inte tar alltför stor skada.. Många  g ö r  nog tyvärr det..


--Börjar försöka likna nåt som egentligen inte existerar på riktigt.. Det finns dom som tillåmed svälter sej till döds på grund av det här märkliga skönhetsidealet..


Usch.. Nu är inte matte arg längre.. Det känns som om hon är riktigt, riktigt lessen.. Det värld hon just har målat upp gläder ingen.. Varken hund eller mänska.. En värld befolkad med utsläppta våldsverkare och utmärglade barn..














Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards