brimikshallon

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2015

Svåra romaner..

Av Kerstin Frithiof - 29 oktober 2015 08:19

    

--Hur går det med läsningen av dom där tjocka, svåra böckerna du nämnde förra veckan, matte.. Hundarna vill som vanligt veta vad som rör sej i mattes värld och, framför allt, i hennes huvud..


--Jo, tack, vovvarna.. Den  h ä r  tredje läsningen ger mej  b e t y d l i g t  mera än dom två tidigare.. Den ena för 50, den andra för 20 år sen.. Jag har kanske  m o g n a t  till slut.. Åtminstone lite grann.. Jag är inne på tredje volymen och jag uppskattar dom mer och mer..


 


--Har du börjat på  a n d r a  obegripliga böcker nån gång, matte.. Jane Austen och Thomas Mann tyckte du ju  o m  till slut, men vi menar böcker, som du  i n t e  har klarat av alls..


Matte ser ut att fundera..


--Jo då, "Liftarens guide till galaxen" klarade jag inte alls av.. Jag läste nog inte mer än tre sidor.. Sen tog det stopp..


--Ett citat la jag på minnet dock.. Sammanhanget, om det fanns nåt, har jag glömt.. Citatet löd "La Pinta, la Niña och la Piña Colada".. Dom två första var Columbus båtar och det tredje är en tämligen exotisk drink..


--En annan besynnerlig bok var "Mannen utan egenskaper", och den lade jag på hyllan efter ungefär lika många sidor som "Liftaren".. 


--Och så började jag med stor optimism att läsa Proust..Alla åtta banden lånade jag hem, men lämnade snart tillbaka dom..


--En annan för mej totalt obegriplig bok var "Mästaren och Margarita"..


--Kan man av detta dra slutsatsen, att du inte alls är begåvad, matte..


--Inte alls är väl för mycket sagt.. Inte  s ä r s k i l t  passar bättre..


I går hjälpte matte till på ett litet kaffekalas.. Hon serverade och diskade och var dessutom medbjuden vid bordet..


--S e r v e r a d e  du, matte.. Du  s p i l l d e  väl inte.. Hundarna ser förfärade ut.. Tänk om matte spillt på duken.. Eller ännu värre: på nån av gästerna..


--Nja.  l i t e  säjer hon och mörknar om kinderna.. L i t e,  men det var ingen som blev våt eller brände sej, eller blev förargad heller vad det beträffar..


--På det stora hela skötte jag mej riktigt bra, säjer hon och ser ut som om hon ville hissa svansen i topp.. Om hon hade  h a f t  nån.. Vill säja..






















                                               

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 17 april 19:08

  För säkert 30 år sen köpte jag en liten väska, stor nog för plånbok och nycklar.. Den har varit behändig och tjänat mej väl, men nu hade den fått ett stort  h å l  i sidan:     Dags för ett sista farväl.. Väskan måste bytas ut mot en likan...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 16 april 11:12

  Nu ska jag berätta vad som hände den här dagen, eller rättare natten efter den här dagen, för 64 år sen.. Det var så här:   Jag satt på Karlshamns Allehanda och läste korrektur till midnatt.. Det var mitt första jobb och jag hade tagit studen...

Av Kerstin Frithiof - Söndag 14 april 14:07


  Sicken tur att jag tvättade i går och kunde  h ä n g a  u t  tvätten för första gången i år.. I dag hade det inte gått eftersom det satt igång att blåsa nåt alldeles förskräckligt.. Hade jag hängt ut nåt på tvättpraplyn i dag hade väl hela härlig...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 10 april 10:33

  Två närapå-sommardagar var vad vi fick.. Det sprakade verkligen till i naturen, och man kände, att  s o m m a r e n  var på väg (nästan iallafall).. Visserligen är det ingen  k y l a  idag, men det... gissa vad.. jo, det  b l å s e r,, Det blåser...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 9 april 13:11


  Lika vacker som för 50 år sedan och  m y c k e t  större:   ...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards