brimikshallon

Alla inlägg under februari 2016

Av Kerstin Frithiof - 13 februari 2016 08:47

    

I morse gjorde matte en snöängel på gatan.. Alldeles ofrivilligt och med mycken jämmer..


Hon stöp på en översnöad isfläck och fick ena benet under sej.. Aj, aj.. Hemskt ont gjorde det nog för matte gav till ett illvrål, men dämpade sej till en stilla jämmer..


Nåväl hon lyckades ta sej upp och hasa kissrundan runt med vovvarna.. Ena knät och foten känns som i barndomens dagar när hon alltid, alltid haltade omkring med stukade vrister och knän..


Som tur var hade hon en elastisk stödbinda kvar sen den gången hon slog ihjäl sej på Listers huvud och den har hon satt på sej.. Och den gör gott..


Idag blir förmodligen all hundrastning i trädgårn.. Nåja, nåt  får väl vi små hundar offra för mattes skull..


Veckorna rullar på.. Det är redan lördag.. I går kväll kände matte sej mallig.. Hon klurade nästan alla frågorna i "På spåret"..


Roligt var, tyckte matte, att Elisabet Höglunds lag vann.. Just samma Elisabet som för nåra år sen ansågs för gammal för att leda ett  lättare eftermiddagsprogram på TV..


--Visserligen, sa matte, visserligen blir vi lite stelare i kroppen, men våra  h u v e n  är det inga fel på..


 

Snödropparna har fått sällskap med riktig snö.. Måtte den smälta bort snabbt så alla lömska isfläckar blir synliga..


Nu ska matte laga kalops.. Inte blir den av mästerkockstandard men god ändå.. V i  får numera aldrig smaka mänskomat..















Av Kerstin Frithiof - 12 februari 2016 09:03

    

Faktum är att det snöar.. Inte mycket, bara en och annan liten flinga.. Som dalar så sakteliga..


--Vad säjer du, matte.. Visst är det  f i n t..


Jodå.. Matte medger faktiskt att det är fint.. Dessutom har det torkat upp..  Lite grann iallafall.. Inte så, att vi kan komma till skogen.. Ska  v i  till skogen ska det vara torrt på marken.. Och ingen  p a t f y m  heller.. Eller björnbärslöv..


Igår kväll såg vi ett inslag om  v i n t e r b a d a n d e  på TV.. Märkligt att nån kan tycka det är trevligt.. Allra konstigast var att badarna hade stora  m ö s s o r  på sej.. För att stänga  i n  kroppsvärmen tydligen..


--Skulle inte  d u  kunna tänka dej att vinterbada, matte.. Vovvarna kan be grannfrun ta ett kort när du plaskar i, och så kan vi skicka in bilden till  t i d n i n g e n.. Visserligen är det ingen  i s  i havet, men det är garanterat  k a l l t.. Och mössan har du nerkasad på näsan som vanligt..


Matte begriper att hundarna skojar med henne.. Dom fnissar bakom tassarna.. V i  skulle för övrigt inte vinterbada vi heller..


Som vanligt går veckorna i raketfart.. Det är redan fredag.. Det var ju fredag alldeles nyss.. Det är som om dagarna biter varandra och sej själva i svansarna..


Om en stund ska matte till Mjällby och handla..


--Jag tror jag ska köpa kalopskött.. Så har vi mat flera dagar.. Matte är ganska praktisk när det gäller matlagning..


Och så minns hon det året hon gick i hemkunskapen i skolan.. I betygsstatistiken var bara a och AB  utom  e t t  enda litet Ba, och det var det matte hade..


Ingen köksstjärna med andra ord, men hon trivdes och formligen  ä l s k a d e  hemkunskapsfröken.. En av dom lärare hon minns med glädje..


--Är du  f o r t f a r a n d e   usel i hemkunskap, matte..


--Jag  t r o d d e  iallafall, att jag var fena på att laga  s å s,  men efter att ha tittat ett par säsonger på Sveriges mästerkock har jag börjat tvivla.. Mitt såslagande är nog mest önsketänkande.. Det som så mycket annat..

















Av Kerstin Frithiof - 11 februari 2016 08:57

    

I tidningen i går fick matte syn på en liten annons från en firma, som köpte upp smyckeskrot, gamla pengar och annat byrålådetrevligt..


Och matte till att rensa.. Alltihop tryckte hon ner i en påse.. Allt utom klockan och det lilla silverarmbandet hon köpte i höstas..  


--Sålde du alltihop, matte.. Hundarna fattar inte att deras mänska kunde komma på att göra sej av med sina gamla smycken..


--Alltihop, vovvarna.. Silvret var inte mycket värt, men  g u l d e t  fick jag bra betalt för.. Synd bara att jag inte hade mera..


--Vad ska du göra för pengarna, matte.. Hundarna bespetsar sej på den där resan till fjällen som aldrig blivit av.. Trots att matte har pratat om det varje vår så länge vi kan minas..


--Tja, till en början får dom väl ligga i byrålådan dom också.. Sen får vi se..


"Sen får vi se"  är mattes standardsvar när hon inte vet vad hon ska göra.. Ofta betyder det att  i n g e n t i n g  blir gjort..


Dimmigt och ganska varmt.. Vädret är som det varit länge nu.. Både matte och hundarna hoppas att det ska hålla i sej hela vintern.. Kyla och blåst är inte vår likör precis.. För att inte tala om  s n ö.. Usch..













Av Kerstin Frithiof - 10 februari 2016 09:16

    

Lilla mor kom hem från hundfrisör Ann.. Hon var glad att vara hemma igen och  v i  var glada att hon   v a r  hemma igen..


Fin och friserad var hon också..


--Nu är det svårt att se som är vem av hundarna, sa matte.. Vi är tydligen väldigt lika varandra..


--Men det är  j a g,  som har  s n o p p.. Lilla Hallon verkar malla sej över nåt han inte kan rå för..


 

Så här fin blev lilla mor hos Ann..


--Tja, säjer hon  j a g  hade för min del gärna varit rufsig.. Att friseras är ingen höjdare.. Och lilla sonen håller med..


Vädret är mulet och ganska varmt.. Det är  p ö l a r  på gatan, vilket gläder lilla mor.. Till mattes förargelse föredrar hon han dricka vatten på gatan framför att dricka det i köket..


--Låt bli, din lille gris, muttrar matte och drar undan lilla mor..


Apropå lilla mor.. Hon har faktiskt blivit lite smalare om magen sen hon började med fettfattig mat.. Matte också, som har dragit ner på smör och grädde.. Inte  j a g  dock.. Lilla Hallon kämpar på för att behålla sin rondör..


































































Av Kerstin Frithiof - 9 februari 2016 08:58

    

Vår plats i den virtuella (heter det så) världen krymper..


Först försvann den rad med inställningskrumelurer, som var placerad överst på skärmen.. Detta hände, o mitt hjärtebarn, för flera år sen..


Sen och senast försvann mejlfunktionen.. Den finns nog nånstans ute i rymden, och kan nås om man behärskar ett antal lösenord.. Matte har aldrig kunnat dom här lösenorden eftersom det inte var hon, som satte igång mejlfunktionen..


Damen som gjorde det antog troligen att det bara skulle behövas ett igångsättande..Och det var ett riktigt antagande..


 För övrigt antog hon troligen, att matte aldrig skulle klara att återigångsätta funktionen.. Och  d e t  var också rätt antagande..


Det händer en och annan gång  (ytterst  s ä l l a n  men synnerligen välkommet)  att obekanta personer kommenterar lilla Hallons blogg.. Väldigt vänliga kommentarer får vi och det gläder oss mycket..


Tidigare har vi alltid  s v a r a t  på kommentarerna, men nu har matte  g l ö m t  hur man gör.. Därför tackar hon så mycket till dom som kommenterat oss, senast en violett dam i Mellansverige, på det här sättet.. 


Tala om att den virtuella verkligheten krymper.. 


Jag undrar varför matte har plågat lilla mor med kam och borste i dag.. Jag har sluppit..


F ö r m o d l i g e n  ska matte ta henne med till Ann i Ebbar och  f r i s e r a  henne.. Det var väldigt länge sen och lilla mor liknar slående en golvmopp..


--Jag tycker lilla Nellie är  s ö t,  säjer matte.. Och så skyndar hon sej att tillägga--Och det är  d u  med..


    


Alldeles förtjusande liten mupp.. Nästan synd att frisera henne.. Lilla mor överst på trappan.. Hennes rätta plats i tillvaron..












Av Kerstin Frithiof - 8 februari 2016 09:07


--Har du nån gång gått i demonstrationståg, matte.. Protesterat och hött med nävarna.. Hundarna har precis tittat på ett TV-program, och undrar om matte också har sysslat med organiserat protesterande..


--Nä, vovvarna.. Aldrig.. Att gruppagera har aldrig varit min likör.. Och att organisera en enmansrevolt ter sej tämligen meningslöst..


--Har du aldrig ens  v e l a t  protestera.. Hundarna tycker nog att två skäller bättre än en.. För att inte tala om en hel flock..


--Jo då, men att vråla i kör är som sagt inte min likör.. Jag ligger nog närmast åt  s o l i s t h å l l e t  för att tala operaspråk.. Och som sagt protesterande solister göre sej inte besvär..


--Därmed inte sagt att jag gillar allt som säjs och beslutas.. Men på det stora hela finner jag mej gott..


Vi börjar närma oss halva februari och vintern har ännu inte infunnit sej.. Om man inte räknar alla hel-och halvstormar vi har överlevt..


Förra veckan fick vi nåra fina promenader.. Både i skogen och i Norje.. Förhoppningsvis fortsätter det så denna veckan också..


--Har du nån fin bild idag, matte.. Hundarna tycker det är roligt att titta på bilder..


--Jo då.. Vad säjs om den här:


 


--Nu får du väl ändå  g e  dej, matte.. Hur många gånger har du visat sångbilden vid det här laget..


--Den är den finaste och käraste jag har och därför visar jag den precis så många gånger jag har lust..













Av Kerstin Frithiof - 7 februari 2016 09:14

    

--Idag är du väl glad, matte.. Hundarna har konstaterat, att solen skiner, kråkorna väsnas och det är flera plusgrader.. Allt som allt små vårtecken..


--Ja vovvarna.. Idag är jag glad.. Precis så här ska det vara dag i februari.. Matte ser belåten ut..


För en tre-fyra är sen fick vi två små buxbomplantor av en granne.. Ända till förra sommaren stod dom helt stilla.. Kände sej för liksom..


Men så plötsligt började dom sända ut små skott.. Matte fram med saxen och ansade dom.. Den friseringen mådde dom bra av..


 


Meningen är att dom här små buskarna ska bli runda.. På bilden ser man bara den  e n a.. Den andra står mittemot på andra sidan garageinfarten..


Vi kom  i n t e  till skogen i går.. Agneta, stackarn, var sjuk och matte tog oss inte till skogen ensam.. Det brukar hon annars göra, men igår hade hon väl bespetsat sej på korvgrilling vid Nytorpet..


Nåja, vi fick väl ungefärligen en fem kilometer på gamla E-22-an och det var trevligt det också.. Matte var tröttare än vi..


Snart är det vår och fint i Boket och då kan vi gå där.. Kanske redan idag..


--Vad säjer du, matte.. Ska vi gå i Boket i dag..


--Vi får se, vovvarna.. Vi får se..


--Suck..












Av Kerstin Frithiof - 6 februari 2016 09:37

     

Matte har ett par böcker med skämtbilder, ritade av nån som kallas  OA.. Han finns förövrigt med i massor av korsord.. "Ritade roligt" står det som ledord..


--Det var länge sen jag tog fram OA, sa matte och började bläddra..


Hon mindes rätt.. OA var en mycket pessimistisk tecknare och humorist.. Rolig, javisst, men har var också djupt tragisk.. Han tog förövrigt sitt liv innan har fyllt trettio.. Tillvaron blev för tung för honom.. Och han fann för gott att tacka för sej..


Hans figurer, otroligt väl tecknade, sitter ofta fast i olösliga, ibland farliga, dilemman.. Som tillexempel mannen i nedanstående kortserie:


 


Inga ord behövs.. Roligt, ja.. Tragiskt avgjort..


Sitt korta liv  korta liv avslutade han 1906 efter att ha åsett en militärparad i Stockholm.. Han ömmade för hästarna.. Stod inte ut med att se dom plågas..


Han hette Oskar Andersson och var nog en främmande fågel i sekelskiftets huvudstad, myntarbetarens son.. Som inte passade in nånstans..


--Varför berättar du hon  h o n o m,  matte.. Hundarna kan inte riktigt fatta mattes svaghet för en tecknare som varit död i över 100 år..


--Av många orsaker, vovvarna.. Hans fantastiska teckarbegåvning, hans humor och hans stora sorg.. Allt detta gör honom odödlig..


Jaha.. Nu är vovvarna trötta på både OA och hans teckningar.. Vi snor in till stolarna och tar oss en liten förmiddagslur..
















Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards