brimikshallon

Alla inlägg under september 2016

Av Kerstin Frithiof - 6 september 2016 08:31

    

--Är sommaren slut nu, matte.. Inte för att vi  t y c k e r  det, men det är bäst att  f r å g a..


--På ett ungefär, ja.. B o r d e  den vara iallafall.. Vi är en vecka in i september redan.. Matte verkar inte bry sej så mycket.. Rent ointresserad verkar hon..


--K ö p t e  du den där klänningen du pratade om i våras..


Egentligen pratar matte om att köpa en klänning varenda vår, men hittills har hon inte gjort det.. Vad  v i   vet.. Men det är som sagt bäst att  f r å g a..


--Näe.. Inte i sommar heller.. Men  n ä s t a  sommar ska det bli av.. Kanske.. Vi får se..


Hundarna vill gärna veta varför inte matte köpte nån klänning i sommar heller.. Hon var ju så bestämd på den punkten i våras..


--Jag fick laga bilen för mångdubbelt vad en klänning kostar.. Matte suckar så smått.. Bilen vill varken hon eller hundarna vara utan, och måste vi välja mellan att laga den eller köpa en klänning till matte, vet alla tre vad vi väljer..


Häromdan fick vi en tvättvinda av grannen.. H o n  hade slängt den bakom redskapsboden, men tyckte den var för bra för att ligga där.. V å r t  tvättparaply var snett och vint och hotade ramla ihop när som helst och så erbjöd grannen oss det nyare och finare som  h o n  hade skrotat..


 

Vår gamla tvättvinda i vintras.. Matte fotade den för hon tyckte att den liknade ett spindelnät.. Man kan se att den inte står  r a k t  precis..


 


Matte är glad.. Nu kan hon hänga tvätt flera år till.. Längst ned till vänster ser man matte fotograferandes.. Såna skuggbilder är med det värsta hon vet, och hon försöker alltid undvika att få med sej själv.. Men den här gången gick det inte..


I morse vaknade jag först av alla, och insisterade på att släppas ut ur sovrummet.. Matte öppnade dörren på glänt, vovvven slank ut i hallen och matte stapplade tillbaka till sängen och lilla mor.. Alla voro glada och ingen var gift, men knorr på svansen har inte vovvarna.. Vi är väl inga  m o p s a r  heller..












Av Kerstin Frithiof - 5 september 2016 08:30

    

För  m i n s t  arton år sen, kanske mer, fick matte en mårbackapelargon av sin moster..


Den här pelargonen var ättling till en  a n n a n  mårbacka, fastän ändå  s a m m a,  som moster L. fått av en väninna, som, nån gång på sextitalet, i sin tur, fått den av en väninna, som hette fru Jönsson..


Alla dom här damerna är döda.. Moster L. för sju år sen.. Hon blev 94..


Följaktligen har pelargonen alltid kallats  "fru Jönsson"..


Det sista året har  v å r  fru Jönsson varit lite skraltig.. Så matte beslöt att förnya henne..


 

Här vilar fru Jönsson i frid på komposten..


 

Sticklingar från fru Jönsson.. Återväxten är räddad, menar matte, som inget högre önskar (iallafall när det gäller växter)  än att damen ifråga ska frodas och leva i åtskilliga år till..


--Det är sånt, som Antikrundan kallar proveniens, säjer matte,, och håller tummarna för fru Jönsson..


Säjas kan, att det är måndag.. Solen skiner och värmen börjar stiga.. Ingen utsikt till skogspromenad i dag heller.. Snart har vi, små hundar,  g l ö m t  hur det  ä r  att springa lösa i skogen..


Risken med att aldrig få springa lösa är, att vi kommer att bli feta och lata.. ,


--V i l l  du det, matte.. Att vi ska bli feta och lata..


--Hellre det än  o r m b i t n a,  blir mattes svar.. Och så blir hon alldeles  b l e k  om nosen..



























Av Kerstin Frithiof - 4 september 2016 07:53

    

"Vilken kändis liknar du" stod det i en.. tja..  r u t a  eller vad det kallas, på facebook..


Väl vetande att såna "frågor"  är rena fånerierna brukar matte strunta i att öppna tramset.. Men just idag blev hon lite nyfiken..


--Tänk om jag liknar Leif GW, sa hon, eller Gumman Tö, sa hon.. Och så stängde hon snabbt igen programmet.. Alldeles nöjd med att likna bara sej själv..


--T r o d d e  du verkligen, att du skulle se ut som en fet, skäggig man eller en snorig sagofigur.. Hundarna kan inte tro sina ögon och öron.. Att matte kan vara så enfaldig..


--Nä, inte egentligen.. Som sagt vovvarna, jag är fullt nöjd med att likna mej själv.. Den tiden, när jag ville likna nån  a n n a n,  är tack och lov förbi.. För länge sen förbi..


-- Vem  v i l l e  du se ut som, matte.. Hundarna försöker smälta upplysningen, att matte velat lika nån  a n n a n  än sej själv..


--Tja, nån som var  v a c k e r..  Nån  f i l m s t j ä r n a  kanske..


--Det är nog vanligare än man tror att unga flickor är missnöjda med hur dom ser ut.. Precis som om nån skulle sitta och skärskåda dom..


--Det går fort från söndag till söndag.. Matte suckar och tittar ut genom fönstret.. Det har regnat i natt också.. Det var stora pölar på gatan när vi gick vår morronrunda..


--Blev det  a v  att du rensade västerrabatten, matte.. Hundarna vill minnas, att rabattrensning stor överst på mattes agenda förra veckan..


--Näe, det kom alltid nåt emellan.. I morron kommer det  o c k s å  att komma nåt emellan.. Liksom på tisdag.. Om det inte regnar kanske jag kan hinna med det på onsdag..


--Är du lessen för  d e t,  matte.. 


--Nä..


Go´söndag..  


 

Så här ser det  f o r t f a r a n d e  ut på vår västersida..












Av Kerstin Frithiof - 3 september 2016 08:29

    

--Det gäller, sa matte, att få fram ett litet men distinkt "smack", sa hon, och nickade förnumstigt..


Hundarna ser mystifierade ut.. Vad i all sin dar  m e n a r  hon..


Det visar sej, att matte talar om att trampa ihjäl sniglar på snyggast möjliga sätt..


Hundarna gläder sej över att hösten håller på att göra sitt intåg.. Om nåra veckor har inte matte nåra snigelavlivningsbekymmer längre eftersom det inte kommer att  f i n n a s  nåra sniglar då..


Det har för övrigt inte funnits många sniglar alls denna heta och bitvis torra sommar..


Revormstörel.. Så heter värsta ogräset hos oss.. Matte satte in bilden på facebook och fick omedelbart svar..

Inte nog med att den är ett ogräs, den är giftig dessutom.. Att den har vit mjölksaft vet vi, men att den här saften är giftig hade vi ingen aning om.. Får man den på huden kan man få eksem..


--Jaha, säjer matte, man lär sej nåt nytt varje dag..


 


Och den här rackaren trodde matte var en prydnadsväxt och värnade om.. Fast, den  ä r  ganska vacker..


I natt har det regnat ordentligt.. Inte för att  v i  märkt nåt trots att sovrumsfönstret stått på vid gavel, men det var gott om pölar på gatan när vi kissrundade för en stund sen..


Träden börjar så smått skifta färg.. "Gulnar",  säjer matte att dom gör.. Och så ser hon så vemodig ut, att vi nästan tycker synd om henne..


--Upp med hakan, matte.. Se inte så lessen ut för att träden ändrar färg.. Nästa månad fyller du år, och  d å  gör vi en fest med mycket gott.. Det blir väl roligt..


--Vovvarna, vovvarna.. Visst ska vi ha mycket gott på min födelsedag,  men det är nästan två månader innan dess, och då kommar alla löv att ha trillat ner..


Då ska vi, små hundar, leka i lövhögarna.. Vår mänska kan få vara med hon också..


Jaha.. 


















Av Kerstin Frithiof - 2 september 2016 08:45

    

--Det är sällan det blir som man tänkt, sa matte fundersamt..


--Vad är det som sällan  b l i r.. Hundarna är konfunderade..  V i  planerar aldrig för  n å n t i n g..  I  v å r  värld blir det bara.. Allting bara blir, och vi är nöjda med det..


--Tja, matte drar på det, i går tillexempel skulle jag göra så mycket.. Rensa hela västsidan till att börja med.. Men av  d e t  blev intet..


--Och så fortsatte det hela dan.. Det ena efter det andra.. Och när kvällen kom hade jag inte uträttat ett enda dugg..


--Jo, jag rensade dagvattenkanalen.. Den  egenhändigt uttänkta och grävda.. Min  s t o l t h e t..  Tack vare den har det inte runnit in en enda droppe vatten i källaren på två år.. Världen gick alldeles klart miste om ett ingenjörssnille i mej..


Hundarna tittar på varandra.. Och på matte.. Förhoppningsvis skojar hon..


 


Vi har fått tillbaka bilen.. Skramlet under den berodde på att en drivknut höll på att gå sönder, vilket den inte alls skulle ha gjort.. Eftersom den bara hade ett år på nacken.. Således gick den på garantin, vilket inte matte hade en aning om.. Ens att hon  h a d e  nån garanti.. Eller att hon hade en drivknut heller vad det beträffar..


Matte har fotograferat värsta ogräset i närbild.. I dag ska hon förhoppningsvis hinna rensa västrabatten..


--Bra att du fotade ogräset.. Ifall du skulle  u t r o t a  det fullständigt.. Hundarna sätter nosarna ihop och fnissar..


 


Solen gassar redan och det är redan 34 grader på östsidan.. Kan det månne vara  v ä x t h u s e f f e k t e n  som satt in en stöt i vår lilla vrå av världen..















Av Kerstin Frithiof - 1 september 2016 08:44

    

--Det skadar aldrig med en och annan  f a s t e d a g,  sa matte och satte hakan i vädret..


Saken är den, att, när matte lämnade in bilen i förgår, tänkte hon inte ett ögonblick på att kolla om hon hade specerier i skafferiet..


Nu är det så, att både bröd, smör och potatis tog slut i går, men bilen får stanna ytterligare ett dygn på verkstan..


Lyckligtvis finns det fortfarande  h u n d m a t  hemma..


Dimman har lättat.. Det blir en solig och het dag idag också..


Matte ska ta itu med västsidan..


 


När matte och hennes mänska precis hade  b ö r j a t  pyssla med det, som dom hoppades skulle bli en trädgård, upptäckte matte en liten växt, som hon tyckte var vacker..


Hon trodde det var en prydnadsplanta, och var noga med att skydda den..


Nu är det det  v ä r s t a  ogräset nånsin.. Man kan se det på bilden ovan tillsammans med en slags näveväxt, som är det  n ä s t  värsta.. Plus nåt lilabrunt, som egentligen är en odlingsväxt, men som hos oss har urartat till ogräs..


Anstränger man synen ordentligt  k a n  man upptäcka ett par funkior och en rosenbuske.. Plus en buske vi inte vet vad är, men det växer små söta blommor på den i maj månad..


Häcken och staketet mot gatan är numera ett minne blott.. Matte anser, att hon gjort ett bra jobb med att både få bort staketresterna och rensa bort ogräset främst innanför sockeln.. Om det sen är så  v a c k e r t  kan diskuteras..


 

Så här såg sydrabatten ut för en vecka sen..


 

Staketet borta och buskarna nedskurna.. Massor med ogräs längs sockeln..


 


Samma bild minus ogräset.. Gräsmattan dessutom klippt och tillsnyggad.. Matte kråmar sej..


Grannfrun Ch.. har erbjudit att hennes man, som har verkstad i järnbranschen, ska såga bort stolparna..


--Här kommer att bli  j ä t t e f i n t,  lovar matte malligt..


Än så länge ser det bedrövligt ut, tycker vovvarna, men  d e t  ser inte matte.. Hon ser en vackert ansad häck minus rostiga järnstolpar..








Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards