brimikshallon

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2017

Ljusexperiment..

Av Kerstin Frithiof - 19 oktober 2017 09:09

    

I ett och ett halvt dygn brann den lilla ljusstumpen matte satte i lyktan på trappan..


--Nu ska vi se, sa matte och placerade ut ett  n y t t  ljus i lyktan.. Klockan var 8.37 (Detta är ett experiment, och matte är noga med detaljerna) och nu ska vi se hur länge det här  s t o r a  ljuset brinner..

 


Min mänska mår som allra bäst när hon får experimentera..


--Det är väl ingen risk att huset fattar eld.. Lilla hunden ställer sej som vanligt skeptisk till mattes trial and errors..


--Never, säjer matte stolt, och så börjar hon räkna på hur länge det här ljuset kan tänkas brinna..


--Bry dej inte  o m  det, matte.. Lilla hunden avråder bestämt matte från att ge sej in på matematiska äventyr.. Väl vetande hur det brukar gå.. Framför allt om det handlar om  m ä t n i n g a r..


Idag är solen borta, men det regnar inte heller.. I  n a t t  däremot har det kommit regn.. Åtminstone på vår trappa..


Det är  m ö r k t  ute när vi kvällskissar, och i går kväll snubblade vi nästan om Tajson, som sin vana trogen satt mitt på gatan..


Och matte till att gulla, och katten till att stryka sej mot hennes ben, vilket betyder, att han anammar henne i sin flock..


Precis så gör grannens tvärs över gatan lilla vit- och brokiga katt mot  m e j,  lilla  H a l l o n.. Nåt som gör mej ytterligt generad..


Det är den 19:e oktober och matte ska följa med E. till Karlskrona (Avkroken som hon brukar kalla den stan).. Fast Stockholm är en ännu värre avkrok.. Det är bara det, att det i stort sett bara är  v i  som har insett det..  

En bild från den blekingska avkroken, tagen från Axel, båten som trafikerar sträckan Ronneby-Avkroken, förra sommaren.. Matte och G. och Agneta gjorde en utfärd dit den där soliga, vackra dan..


















 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 17 april 19:08

  För säkert 30 år sen köpte jag en liten väska, stor nog för plånbok och nycklar.. Den har varit behändig och tjänat mej väl, men nu hade den fått ett stort  h å l  i sidan:     Dags för ett sista farväl.. Väskan måste bytas ut mot en likan...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 16 april 11:12

  Nu ska jag berätta vad som hände den här dagen, eller rättare natten efter den här dagen, för 64 år sen.. Det var så här:   Jag satt på Karlshamns Allehanda och läste korrektur till midnatt.. Det var mitt första jobb och jag hade tagit studen...

Av Kerstin Frithiof - Söndag 14 april 14:07


  Sicken tur att jag tvättade i går och kunde  h ä n g a  u t  tvätten för första gången i år.. I dag hade det inte gått eftersom det satt igång att blåsa nåt alldeles förskräckligt.. Hade jag hängt ut nåt på tvättpraplyn i dag hade väl hela härlig...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 10 april 10:33

  Två närapå-sommardagar var vad vi fick.. Det sprakade verkligen till i naturen, och man kände, att  s o m m a r e n  var på väg (nästan iallafall).. Visserligen är det ingen  k y l a  idag, men det... gissa vad.. jo, det  b l å s e r,, Det blåser...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 9 april 13:11


  Lika vacker som för 50 år sedan och  m y c k e t  större:   ...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards