brimikshallon

Alla inlägg under augusti 2018

Av Kerstin Frithiof - 7 augusti 2018 06:57


Tänkte till häromdan när jag såg ett TV-program där obekanta personer kramade varandra som hälsning..


Visst har vi stela och blyga svenskar tagit till oss vanan att kramas i tid och otid.. Jag gör det också trots att jag har en ganska vid noli-me-tangere-zon..


Jag undrar varför det har blivit så.. Numera verkar ett handslag vara ovanligare än en kram.. 


Givetvis.. Seder och språk utvecklas och förändras över tid.. Jag undrar vad som kommer näst i hälsningsväg..


Agnetas och mitt kuskande runt i vårt vackra landskap och vår fina skärgård fortsätter.. Igår var vi i Ronneby och åkte på å och i hav.. 

 

Här sitter undertecknad och väntar på avgång.. Turen var mycket vacker.. Särskilt den delen som gick i ån..


 


Idag blir det en tur till Hanö och i morron Stenshamn..


Vi har kunnat göra dom här utflykterna tack vare sommarkortet, men nu håller tiden för kortet på att ta slut.. Fram till den femtonde kan vi åka, sen får vi betala fullt pris.. Men då har vi nog blivit mätta på allt kringkuskande.. Och förhoppningsvis har vädret blivit lite svalare också..


Det är mycket tack vare hettan som vi har gett oss ut på havet..










Av Kerstin Frithiof - 6 augusti 2018 06:20


Troells utvandrarserie går just nu på TV.. Jag vill minnas, att det var alldeles utomordentliga filmer, men jag hoppar dom och går till originalet.. Böckerna..


Givetvis är dom här mänskorna en skapelse av författaren, men jag har en känsla av att tillvaron för dom flesta var ungefär som beskrivs..


Jag slås av hur oerhört mycket  r e l i g i o n e n  betydde för bara 170 år sedan.. Alla var troende och  r ä d d a.. För prästen, länsman, kyrkvärden och i slutändan Gud..


Det var ju rent förfärligt.. Och jag misstänker att det fortfarande är rent förfärligt.. Den gamla lutherska gudsstaten hänger nog fortfarande kvar på sina håll.. För att inte tala om alla dessa  s e k t e r.. Och alla, alla har dom den enda sanningen.. Andra får inte vara med på tåget.. Bortstötning och uteslutning gäller.. Nu såväl som då..


Jag undrar hur Jesus själv skulle ha ställt sej till all denna uteslutning och misstänksamhet.. Han, som åt tillsammans med syndare, och som välkomnade alla, tillåmed  k v i n n o r  och skatteindrivare, under förutsättning att dom var judar, förstås.. Fast.. Han tummade ibland på den regeln också..


Och all denna  s t r ä n g h e t  och misstänksamhet mot allt som är det minsta lilla  r o l i g t.. Kal-Oska och Kristina hade faktiskt  b e h ö v t  ha lite roligt ibland..


Man kanske ska betänka, att Jesu första kraftgärning utfördes på ett  k a l a s  när vinet tröt.. Och han förvandlade vatten till vin.. 


Tja, vem är jag att tala om religion.. Det är det lärda och olärda män, framför allt  m ä n, som har gjort i 2000 år snart, och som jag ser det, lagt till och dragit ifrån som det passat  d o m.. 


Man ska kanske bli som ett barn, och det sa Jesus själv, och glömma dogmer och förbud..


Är jag troende.. Svaret måste bli "tja".. Är jag gudsförnekare.. Även detta svar måste bli "tja".. Tänker jag ofta på dom stora, svåra frågorna.. Svaret måste bli ett obetingat "ja"..


 

Den här vackra blomman fick jag av B. när hon hämtade sin lilla skorpsmula i går.. Jag tycker den passar bra till det jag skrivit härovan..












Av Kerstin Frithiof - 5 augusti 2018 07:35


För en stund sen, när Skorpan och jag morronkissvandrade, kändes luften  n ä s t a n  sval.. Jag drog djupa andetag i den friska luften och han,  h a n,  drog lika djupa i onämnbarheter nere vid marken..


Var och en har sin smak.. Som fransmannen så vackert säjer.. (Jag  k a n  säja det på franska, men har glömt hur det stavas)..


Idag är det för övrigt dags att lilla hunden lämnar Norje och åker hem till Hällaryd..


Jag har funnit att Skorpan är en  k l y f t i g  liten hund.. Manipulativ som attan.. Men  j a g  genomskådar gossen.. 


Skönt att hjärncellen fortfarande fungerar så att jag inte låter mej luras av en liten hund..


 

För ungefär en vecka sen skvätte jag lite vatten på den här rosen för att försöka hålla den vid liv ett tag till..

Den svarade omedelbart med att sätta blom.. Otroligt.. 


Det har gått nåra dar sen jag upptäckte  m a g e n.. Usch..


Nu har den emellertid krympt en hel del och jag kan utan svårighet knäppa alla linningar jag har.. M e n  jag tänker fortsätta att äta magert.. Hela livet om så behövs.. Det kommer både magen och hjärnan att må bra av.. För att inte tala om  h j ä r t a t.. 









medelbart med att sätta blom..




Av Kerstin Frithiof - 4 augusti 2018 08:29


Jag undrar om jag inte gjorde nåt  o f ö r n u f t i g t  för att inte säja  e n f a l d i g t  i går..


Kommunikationsbolaget Tre ringde och frågade om jag ville förnya mitt abonnemang (tack SAOL), och  d e t  ville jag förstås.. 


Men  s e n   frågade den sluge gossen i luren om jag inte kunde tänka mej en  s u r f p l a t t a  till ett mycket förmånligt månadspris, och det kunde jag märkligt nog..


"Märkligt" eftersom jag inte  v e t  vad en surfplatta är.. Det känns både lite spännande och lite ängsligt att gå och vänta på försändelsen.. 


Jag vet åtminstone  e n  om inte  t v å  gamla bekanta, som kommer att retas med mej och påstå, att jag är lättlurad..


Nu tror jag inte alls, att jag har blivit  l u r a d.. Jag kommer alldeles säkert att få en alldeles utmärkt surfplatta, men jag  vet som sagt inte vad det  ä r.. Således har jag inte blivit lurad.. Jag har lurat mej själv..


Men, Herre Gud, man lever bara en gång, och nog ska man väl kunna slira lite på vägen.. Jag är nästan alltid ordentlig och småfeg.. Nån gång måtte man väl kunna få vara lite oförnuftig..


Jag håller kanske på att ändra personlighet och bli en riktig "happy- go-lucky"-typ.. Det är kanske på tiden förresten..


Lilla Skorpan ligger vid mina fötter när jag plitar detta.. Det känns väldigt  b r a  att ha en liten hund vid fötterna..


Igår lämnade jag honom ensam en halvtimme ungefär.. Vad jag begriper har han inte trösttuggat på nåt.. Men han blev glad när jag kom in igen.. 

 

LIlla, lilla Skorpan har en stor, stor plym på sin lilla svans..
















Av Kerstin Frithiof - 3 augusti 2018 07:35


Jisses, så  l i t e n  han är..


Skorpan vill säja.. Han kom i går eftermiddag och verkar trivas bra hos mej.. Han är så liten och lätt att man inte  h ö r när han kommer tassande.. Eller  g å r sin väg  vad det beträffar.. 


I går  n a t t a d e  jag honom i hans korg och gick och la mej.. Plötsligt fick jag för mej, att stänga dörren till sovrummet så det inte skulle  d r a  på lillkillen..


Efter nåra minuter började han  s k ä l l a  utanför dörren.. Han hade tassat ut i hallen, där det drog  ä n n u  mera, utan att jag märkt nåt..


Och nu var han uppbragt och ville  i n.. Givetvis släppte jag in honom.. Med skammens rodnad på mina kinder.. 


Korgen.. Å nä.. Direkt upp i sängen for han och där har vi samsats gott hela natten..


Det är trevligt med en lånehund ett par dar, men nån egen hund kommer jag aldrig mer att skaffa..


Värmen fortsätter oförminskat  t r o t s  att SMHI har lovat svalare.. Nåja lovat och lovat.. Dom kan inte  l o v a  ett enda dugg.. Bara läsa tecknen i skyn.. Och detta högst eventuellt..

 

Jag tänkte det skulle svalka lite att titta på en  v i n t e r b i l d.. Inte för att det var mycket till vinter 2016 när bilden togs.. Det är för övrigt inte mycket till bild heller..














Av Kerstin Frithiof - 2 augusti 2018 08:53


Jag har velat omkring på denna jorden ett otal år, och det enda jag har lärt mej är sånt, som kan betecknas som värdelöst vetande.. Om man inte räknar att missa avtagsvägar och laga sås, förstås..


Men jag  l ä r  mej.. 


I går lärde jag mej att magnesium ska man ta om man har kramp.. Magnesium och salt.. 


Jag till apoteket och köpte magnesium.. (Salt hade jag redan hemma).. Och se, det hjälpte.. Tack, Anna!


Idag är det lite svalare.. Bara 29 grader på östsidan.. Och så  b l å s e r  det.. Inte mycket, men varje fläkt är välkommen..


Att jag gillar växter (och  d j u r,  givetvis) har väl inte undgått nån.. 


I våras höll en av mina krukväxter, som jag haft i minst tio år, och som jag inte vet namnet på, att dö.. (Kära nån, den  h ä r  meningen skulle hedrat Caesar, så lång och krånglig som  d e n  är)..


Nåväl.. Jar satte en del av växten i vatten och där stod den länge och väl och till slut fick den nån slags rötter.. Minimala sådana.. 


Jag satte plantan i jorden och hoppades på det bästa..

 

Minsann.. Ett litet skott visade sej för en månad sen..


Idag ser plantan ut som följer:

 

Y t t e r l i g a r e  ett skott har börjat skjuta upp.. Och jag fröjdar mej..


Nu flyttar jag aldrig på plantan mer.. Jag tror inte den tålde en flytt och att det var därför den dog.. 


Den får stå på köksbänken hur stor den än blir.. Halleluja..









Av Kerstin Frithiof - 1 augusti 2018 07:47


Natten som gick var den värsta tänkbara.. Närmare 30 grader ute, och jag fick  k r a m p  i ena benet.. Det ben, som faktiskt  ä r  ganska skadat..


Det händer ofta att jag krampar en aning på morgnarna, men i natt satte det igång med besked.. Miss i nassen..


På kvällen gjorde Agneta och jag en gungande färd till Hanö från Karlshamn.. Båten var knökfull (nåra gäster fick tillåmed avvisas) av mestadels  p a r  i övre medelåldern, som tydligen var ute på en minisemester.. 


Alla fick faktiskt plats på restaurangen (m a t  dessutom)  och alla voro glada..


Det uppstod en liten diskussion om hur  f å g l a r  vinklar sina ben.. Framåt eller bakåt.. Tala om värdelöst vetande..


I n g e n  hade emellertid helt rätt, men  j a g  var iallafall rätt nära.. (Jag kollade Vikipedia när jag kom hem)..


Jag har aldrig åkt med en  l i t e n  båt i ganska hög sjö i mörker förr.. D e t  var en annorlunda upplevelse..


Vi var inte inne i Karlshamn förrän närmare 23.. Fåglarna hade bombat Agnetas bil ganska ordentligt.. Jag undrar om det var björktrastar som varit framme.. (En sådan anföll lilla Hallon och mej förra sommaren.. Just i skymningen)..


Just nu är det ordentligt dimmigt ute och  b a r a  25 grader.. Jag vattnar min höstsyren som håller på att dö.. Lite, lite strilar jag på den..  Men den  b e h ö v e r  dricka..


Det är den förste augusti dag.. Hur kunde det gå så fort..


I morron kommer Skorpan och stannar till söndag.. Hoppas han ska finna sej väl till rätta..

 

Kortet tog jag förra månaden när han bodde hos mej.. Han är en tämligen förtjusande krabat, men han dricker dåligt.. Hoppas jag ska kunna lura i honom  l i t e  vatten iallafall..

















Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards