brimikshallon

Alla inlägg under april 2019

Av Kerstin Frithiof - 15 april 2019 08:39


Det går inte  e n  dag utan att jag lär mej nåt.. Oftast nåt  n y t t,  men även sånt jag lärt en gång och glömt..


Igår lärde jag mej att  s o l r o s f r ö n  kan vara mycket små. och att solrosorna själva inte behöver vara gula.. Det ska bli spännande att se vad det blir av den här odlingen:

 

Det är måndag, halleluja.. Det har varit frost, inget halleluja, och mina körsbär har  i n t e  börjat blomma.. Mångdubbelt halleluja..


Både i lördags och igår gjorde Agneta och jag skogspromenader.. Agnetas lilla lånehund Joy var med båda gångerna..


Apropå "Joy".. En gång fanns det en parfym, som hette så, och  d e n  var på sin tid världens dyraste..

(Detta måste väl ändå räknas som värdelöst vetande)..


För en stund sen tog jag en titt in i garderoben, och vad hittade jag där.. Jo en alldeles ny och fin tröja:

 

När jag köpte den har jag glömt.. Förmodligen på rea nånstans.. Bilden är lite suddig, men det är tydligen mitt minne också..


Glad blev jag emellertid över fyndet.. Det kommer att passa utmärkt till dom rosa loppisbyxorna jag köpte i lördags..


Solen lyser.. Förhoppningsvis kommer den att värma min tillvaro så att jag kan gå ut och göra lite trevligheter i trädgårn.. Redan är den ganska fint tillsnyggad.. Men åtskilligt återstår.. Ett och annat ska påtas ner eller flyttas på..


Bäst kanske ändå att vänta ett par veckor med det..











Av Kerstin Frithiof - 14 april 2019 12:40


I förmiddags var jag och Agneta tillsammans med lilla hunden Joy på Sternö.. En timme tog rundan uppöver Stolta slätt, som numera, sen minst 100 år tillbaka, egentligen är ett stolt  h å l:

 

Ett gammalt stenbrott, som Karlshamns kommun har inhägnat och gjort i ordning..


Vandringsleden, som rullstolsanpassats går runt brottet.. Vad jag förstår används den flitigt.. Inte minst av hundägare med fyrbenta vänner.. Idag träffade vi på flera hundar, vänliga sådana, men Joy själv är en mycket vänlig liten hund..

 

Hon är en blandning av pudel och lagotto, och tanken var nog, att hon skulle tränas att leta svamp.. N o s a r  gör hon iallafall..


Vi är inne i en  k y l i g  period, men björkarna bär redan musöron och många träd blommar redan.. Tack och lov

har mina körsbärsträd hejdat blomningen.. Nätterna är nämligen ordentligt kalla med frost..


Solen skiner.. Vore jag intresserad av att få färg i ansiktet, gick jag ut och satte mej i solen.. N å n  läig plats måtte det väl finnas.. Jag tror faktiskt att jag  s k a  gå ut och sätta mej en stund..


Och så ska jag peta ner ett par solrosfrön.. Tyvärr har jag bara plats för ett par stycken.. Frön ska man sätta så dom får draghjälp av fullmånen.. D e t  fick jag lära mej idag..
















Av Kerstin Frithiof - 13 april 2019 15:45


Ibland skiner solen.. Det har den gjort i dag.. Hela dagen har en blek och frusen vintersol kikat ner på såväl goda som onda.. 


Den har också kikat ner på Agneta och mej och lilla hunden Joy.. Vi tog oss nämligen en promenad på Stiby just idag..


Det var kallt och blåsigt och inte många blommor syntes till.. Men det var trevligt ändå..


Före promenaden var Agneta och jag på Folkkyrkans loppis och där handlade jag ett par alldeles oanvända rosa jeans.. (Dom passar.. Det vet jag för jag har precis provat dom)..


Och så köpte jag i vanlig ordning böcker:

Speciellt intressant tycker jag att boken om pajbakning verkar..


Inte för att jag är nån fena på bakning, men jag gillar pajer.. Jag antar att jag inte är dummare än att jag ska kunna läsa en beskrivning och på så sätt få ihop en och annan paj..


Efter promenaden åkte vi hem hit och jag lagade en liten förutsägbar lunch.. Förutsägbar eftersom den bestod av stekt fläsk med löksås.. A l l a  mina luncher består av fläsk med  löksås (När jag har gäster.. Inte annars)..


Ytterligare en programpunkt avverkade vi innan vi skildes åt.. Vi var nämligen i Hörvik och tittade på en fotoutställning.. Verkligen sevärd.. Men den bestod bara av  v a c k r a  bilder.. Jag önskar nån hade klämt dit en ful också..







Av Kerstin Frithiof - 12 april 2019 07:55


Igår hände det ett och annat.. MInsann.. För det första tog jag bort  a l l  våtarv från östrabatten:

 

Det här  är en riktigt dålig bild.. Inte det minsta "konstnärlig" eller så.. Men, man kan  s e  att våtarvet är borta.. Och det är "allt, som lärs av denna dikten"..


Jag har gott om prästkragar och vallmo, och jag tror minsann jag ska flytta över en del hit..


Och så ska jag peta ner nåra  s o l r o s f r ö n.. Jordmånen är god.. Det vet jag eftersom jag har slängt ut potatisskal och äppelskrabbor genom köksfönstret ut i rabatten under lång tid.. (Det är kanske därför det var så gott om våtarv där)..


Frampå kvällen slog jag mej ner framför TV-n för att njuta av "Hotel Marigold".. En alldeles underbar må-bra-film med hela den engelska skådespelareliten i rollerna..


Och så pajade  b o x e n.. 


Jag har fått tag på reparatören i dag på morronen.. En sympatisk man, som kallar sej MIcke.. Han kommer med en ny box nu på förmiddan.. 


Det är konstigt.. Även om jag inte är en TV-nörd, och det kan gå flera dar mellan gångerna jag tittar, så vill jag inte vara utan TV.. Känner att nåt  f a t t a s  om jag inte kan sätta på TV-n om jag skulle vilja det..


Att kalla TV-n för dumburken, som man gjorde förr i tiden, är dock att visa bristande vett och förnuft, menar jag..


Men.. Börjar programmakarna med  v ä n s t e r p r o p a g a n d a  igen,  d å  kommer jag att kalla den nåt oändligt mycket värre..







Av Kerstin Frithiof - 11 april 2019 08:04


Det är torsdag.. På nåt märkligt sätt känns det som om veckorna blott och bart och endast består av torsdagar.. S å  snabbt går det..


När min lillasyster levde brukade vi nästan räkna torsdagen som starten på veckan..


--Redan torsdag, sa vi.. Och så skakade och  vi på huvena och ackade och oade över hur fort tiden går..


I maj är det fem år sedan min syster gick bort.. Jag tänker på henne varenda dag.. Med vemod och saknad..


Trädgårdsstädningen går in på sista varvet för den här gången.. Om det inte är för kallt idag ska jag gräva bort nåra hektoliter  v å t a r v  från östsidan.. 

Inte  b a r a  våtarv.. Jag ser åtminstone  e n  jättemaskros, och jag  v e t  att det finns ett par reliker från en vitlöksodling för ett par år sen..


Paul´s Scarlett-rosen på hörnet ser ut att må väldigt bra och det gör  kvittenbusken också.. Och våtarvet som sagt..


Vårstädningen har gått väldigt raskt i år.. Nu återstår plantering av diverse knölar.. Och så förstås hyfsning av tvenne uppfarter..


För exakt tretti år sen hörde jag en sång på radion.. Jag greps ända in i hjärtat av den, och försökte komma ihåg melodi och ord.. Det var en kvinna som sjöng, och dom enda ord jag lyckades komma ihåg var "Send in the clowns"..


Och den enda melodislinga jag kom ihåg var den som ackompanjerade slutorden om att skicka in clownerna..


Ingen jag frågade sa sej veta vad det var för en sång, och en och annan antydde, att det var nåt jag drömt ihop..


N u  vet jag vad det var jag   i n t e  drömt ihop.. Dame Judi Dench var det som sjöng, och sången var ur en musikal som säjs bygga på Bergmans "Sommarnattens leende".. 


Tänk, att det skulle ta tretti år av elektronikutveckling innan jag fick svaret på frågan vem det var som sjöng..


Varför jag skriver elektronikutveckling beror på att jag hittat sången på min surfplatta, och  d e n  har jag stort nöje av.. 


Trevlig torsdag ute i galaxerna bland stjärnfall och svarta hål..
















Av Kerstin Frithiof - 10 april 2019 09:03


För ungefärligen tre år sen fick jag en kasse underbara garner av E..

 

Åh vad sugen jag var på att börja sticka nåt av det här.. Men  v a d..


Ett helt  å r  gick jag och tittade och funderade.. En  t r ö j a  skulle det bli, men hur skulle den se ut..

 

Vanliga  r ä n d e r  var för simpelt, tyckte jag.. Och satte igång med att hitta på  m ö n s t e r.. 


Till en början gick det nog så snabbt.. Men alltefter blev det mer och mer komplicerat.. Baksidan hade jag inte tagit med i beräkningen, så  d e n  fick jag åtgärda innan den blev alldeles för trasslig..

 

Hade jag haft en  a n i n g  om vad jag gav mej in på hade jag nog tvekat.. Men nu var jag igång.. Heja, heja..


Till slut hade jag iallafall själva  k r o p p e n  klar:

 

Både snyggt och välgjort.. M e n  nu återstod  ä r m a r n a.. 


Först stickade jag ett par som blev alldeles för tunga.. Sen  t ä n k t e  jag nåra månader till, och kom på att ett par  r ö d a  i alpstickning nog skulle sitta fint..


D o m  har varit klara nåra veckor, men  j a g  har inte varit klar över hur jag skulle få i dom i arbetet.. Så jag har gått och tänkt igen..


N u  har jag emellertid kommit på hur jag ska göra, och  f ö r s t a  ärmen i isatt.. 

 

Inte så illa pinkat, om jag får säja det själv.. Den ultimata bedrövelsen vore om dom vore för korta.. D å får jag börja tänka igen, för som  jag  har sytt i ärmarna går det aldrig att få loss dom..


LIlla Hallon, som var en klok och förståndig liten hund, ifrågasatte vid nåt tillfälle om jag var fullt klok, som gav mej in på ett sånt här sisyfosarbete..


I morron syr jag i  n ä s t a  ärm.. Jag tar med mej det jag lärt idag och tackar Gud för att jag bara har  t v å   armar.. 












Av Kerstin Frithiof - 9 april 2019 09:02


Igår slog dom ut.. Vårens första tulpaner..

 

Man ser också, att nepetan har börjat skjuta skott.. Till somliga kissars fröjd.. Nepeta innehåller nämligen nån slags kattdrog.. En del katter blir som tossiga av nepeta.. Rullar sej i extas.. En del tillåmed  ä t e r  det..


Igår fick jag prata med en läkare om min skruttiga rygg.. H a n  ansåg inte att det var nåt större fel på mej, iallafall inget som inte ett träningspass om dagen livet ut kan råda bot på.. Tja..


Dom ska ringa från sjukgymnasten om en stund och ge mej en tid när jag får komma och få instruktioner..


Vårvärmen har dragit sej tillbaka, vart vet jag inte, men kalla vindar blåser från norr.. Hoppas dom har lite regn med sej också..


För ett år sen gick jag i sorg och förtvivlan.. LIlla Hallons lilla liv var på uppehällningen och jag var  v ä l  medveten om det.. Jag blir fortfarande lessen när jag tänker tillbaks på dom veckorna.. 


Idag ska jag åka och köpa en säck kattmat..


Min syster hade tre kissar, och när hon dog delade jag och hennes barn upp vårdnaden om dom.. En son härbärgerar dom, jag står för maten och dom återstående två syskonen svarar för veterinärkostnader..


Nästa veckohelg är det påsk, men jag firar inte påsk.. Lika lite som jul och födelsedag..


Jag är nog en tråkmåns egentligen.. Som inte firar storhelger med med mat och kolifejs.. Jo, i  j u l a s  hade jag lite skinka och annat.. Snaps tillexempel.. Och så fick jag gikt och gav bort hela kalaset.. Som väl var var det nån som ville ha det.. Slänga mat finner jag motbjudande..


Jo, gikt.. Visst ligger den latent i foten, men med bromsmedicin och vettig diet håller jag den stången.. Heja, heja..

















Av Kerstin Frithiof - 8 april 2019 07:25


--Oj då, det ser ut att bli regn, var vad jag tänkte, när jag drog undan gardinen i morse..


Och jag ut att gössla i mina rensade rabatter.. Äkta hönsskit är vad som gäller.. Inte för att det luktar  g o t t  och dessutom river det i halsen.. Detvillsäja  d o f t e n  river i halsen, men vad gör d e t.. Huvudsaken är att mina växter får sej ett gott mål mat..


Nu får vi hoppas att det verkligen  b ö r j a r  regna också..


Igår klippte jag gräset.. Inte för att det är speciellt mycket gräs efter förra årets torka, men det lilla som fanns klippte jag.. Klippmaskinen gick i gång på första rycket.. D e t  var en glad överraskning..


Kalkat gräset har jag gjort och nu ska jag bara kasta på lite algomin så blir det säkert fint till sommaren.. 


 

Vårens rysare.. Hoppas, hoppas det inte blir frost..











Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards