brimikshallon

Alla inlägg under april 2019

Av Kerstin Frithiof - 7 april 2019 08:26


I natt har det varit frost.. Tack och lov har inte körsbärsträden slagit ut, men knopparna är jättesprickfärdiga..

Det vore för sorgligt om skörden frös bort i blomningen..


Igår kväll höll jag på att glömma att ta in begonian.. D e n  hade hundraprocentigt säkert tagit skada.. 


Trädgårdsarbetet ligger nere.. Stickskadan i tummen har  i n t e  läkt, och jag vågar mej inte ut i jorden med ett, visserligen  l i t e t,  men öppet sår.. Måste köpa plåster idag..


 

Den här lilla kompisen brukar komma och hälsa på mej när jag påtar.. Och så kattstryker hon sej mot mej, vilket betyder, att hon tar upp mej i sin flock.. Ger mej av sin doft.. Jag känner mej  h e d r a d.. Och blir väldigt sugen på en liten katt eller hund.. Eller både katt och hund.. Men den tiden är förbi..

















Av Kerstin Frithiof - 6 april 2019 11:48


Ibland åker jag bort till Sölvesborg och går på Folkkyrkans lördagsloppis..


Den tiden är förbi när jag köpte  h e r r s k j o r t o r.. Jag har så det räcker ett bra tag.. 

Numera hålls jag vid  b o k b a c k a r n a.. Idag hittade jag den  h ä r  lilla boken..

 

Ska  i n t e sträckläsa den, utan ta ett uppslag om dan.. Tilltalar den mej behåller jag den, annars får den gå tillbaka.. Som de flesta böcker jag köper på loppisen..


"Meningen med livet"  d e t  är nåt att fundera över det.. Jag har alltid i min enfald trott, att meningen med livet är att man ska  l e v a  det.. Så gott man förmår.. Och  f ö r s t å r..


Den mest pessimistiska syn man kan tänka, finns märkligt nog i Bibeln..  P r e d i k a r e n  hävdar nämligen, att livet är totalt meningslöst.. Spelar ingen roll  v a d  man gör, allt är meningslöst.. Och allt upprepar sej.. Igen och igen..


Tja, det är kanske en slags tröst det också..


Igår fick jag avbryta mitt trädgårdsstädande.. Jag stack mej nämligen duktigt på en vass pinne..Och blodet till att rinna.. Nåt plåster hade jag givetvis inte kommit ihåg att köpa, så jag fick vila handen.. Jag tar det lugnt i dag också, men på  m å n d a g.. Då  j ä k l a r.














Av Kerstin Frithiof - 5 april 2019 07:48


I morse vaknade jag alldeles av mej själv.. Ingen liten hund hade hoppat upp i sängen och stod och buffade på mej och talade om, att "nu är det minsann dags att gå upp".. "Jag är både  h u n g r i g  och  k i s s n ö d i g"..


Charmigare och mera manipulativ liten rackare får man leta efter.. Om man skulle ge sej till att mäta hundars intelligens skulle Skorpan hamna  ö v e r  geninivån.. H ö g t  över..

 

Skulle jag vilja ha en egen hund.. Svaret måste bli "nej".. Nåra dar är trevligt, men det övergripande ansvaret för en liten levande varelse är jag för gammal för att ta.. Oavsett  v a d  det är för en levande varelse..


Ett bra tag har jag haft duktigt ont i ryggen (Jag  t r o r  inte jag har gnällt alltför mycket), och i går tog jag mod till mej och ringde till vårdcentralen.. Inte för att jag tror dom har nån hjälp att ge, men det skadar inte att försöka iallafall..


"Tog mod till mej" skrev jag.. Jag tror nämligen inte att dom på vårdcentralen har alltför goda erfarenheter av folk, som kommer och jämrar sej för onda ryggar.. Tänker på Cederhöks monolog när han ringer till "sjukkassa" och kommer till "vägförvaltninga i Skultorp".. "Jag kör med  r ö g g e n" .. 


Nätet är fantastiskt..  Det går lätt och geschwinnt att plocka fram såna här gamla godingar från forntiden.. Och jag gör det också..


T r e  gånger i vår har jag fått tulipaner och alla tre gångerna har dom varit orange:

 

Jag tror jag ska ta det som ett tecken och försöka hitta en orange kavaj i sommar.. Helst en i mocka.. Förstås..

Fint ska det vara.. Sen nänns jag väl inte ha den på.. 







Av Kerstin Frithiof - 4 april 2019 10:45


Förra året vandrade den här lilla skönheten in i min trädgård:

 

För en stund sen hittade jag den på nytt.. Tänk vad man kan finna när man börjar städa.. (Frågan är vad jag finner när jag börjar städa  i n o m h u s)..


Jag vill minnas att den hette ungefärligen sibirisk sippa, och jag vill minnas att det var en mamma från Ringamåla som identifierade den..


Nu är jag inte så enfaldigt inbilsk att jag tror att sippan har vandrat hela vägen från Sibirien bara för att komma hem till mej.. Snarare är den väl på rymmen från nån trädgård.. 


Lilla Skorpan åker hem idag.. LIka bra det för vi har börjat knyta an lite för mycket.. Tillåmed jag, som antas vara den förståndigaste av oss..


Jag gnetar på i trädgårn.. Du milde så fint det blir.. Och du milde, så mycket som är kvar att göra.. Och, du milde en gång till, så bra jag mår när jag sitter i solen och "påtar".. 


Gräsmattan då.. Tja, den struntar jag i för närvarande.. Jag höll på att skriva ett  a n n a t  ord för struntar, men tyckte det lät lite osigt.. Tja,  l i t e  fin i kanten får man vara vid mina år..











Av Kerstin Frithiof - 3 april 2019 07:54


På min sydsida står en forsythiabuske.. Den har bott här länge.. Nästan lika länge som jag:

 

Inte sjutton är det meningen att den ska se ut så här redan i början på april.. Det är nästan en månad för tidigt..


Annat bekymmersamt är grannens stor blodbok.. Den håller på att lövas, och  d e t  är alldeles för tidigt det också..

 


För närvarande passar jag lilla Skorpan, och på våra promenader ser jag mängder av vårtecken: Björkar som håller på att få musöron tillexempel.. 


Fast, å andra sidan: Jag minns andra tidiga vårar och jorden gick inte under  d å.. Fast vem vet.. Vi kanske står och väger.. Är det  s å  går det fort.. 


Vi kanske ska lyssna lite mer uppmärksamt till undergångsprofeterna.. Greta Thunberg tillexempel.. Fast hon får mej att tänka på en katastrof som inträffade på 1200-talet..


En  b a r n h ä r  gav sej iväg för att återerövra Jerusalem.. Hur  d e t  gick behöver man inte särskilt mycket fantasi för att fatta..


Vad jag menar är, att, visst, det är underbart med eldsjälar, men får dom inte med sej makthavarna, lär deras ansträngningar vara förgäves..


Jag har exempelvis svårt för att tänka mej Donald Trump värna om miljön.. H a n  värnar nog mest om dollarn..


Kan man som den lilla mänska man är inte göra  n å n t i n g.. Jodå, visst kan man det.. Använda så lite plast som möjligt tillexempel.. Inte förbruka mer bensin än absolut nödvändigt åsåvidare.. Många bäckar små..


Tja, e n  sak är iallafall säker: Det var roligt så länge det varade..













Av Kerstin Frithiof - 2 april 2019 07:54


 

Hund, som vaktar huset.. Inte alls.. Det är hund, som står på trappavsatsen och hoppas på att jag, som står nedanför, ska ta på skorna och ta med honom ut.. Helst till skogen och helst där han kan springa och nosa så mycket han vill..

Att han precis har varit ute på morronrundan har han totalt förträngt..


Lilla förtjusande, manipulativa Skorpan bor hos mej nåra dar igen.. 


Nån timme om dan gör en hel del i trädgårn.. Mycket mer än en timme i stöten orkar jag inte.. Har aldrig gjort.. Ändå brukar det vara väldigt vackert i min täppa lite framåt sommaren..


Det blir soligt och fint i dag också.. Men det är  k a l l t  om nätterna.. I går morse var till tillåmed  f r o s t.. 


Snart får jag ta fram gräsklipparen.. Jag begriper inte varför jag ogillar att klippa gräs så in i bänken.. Det är ju inget  t u n g t  arbete.. Men likväl rör.. nä det var nåt annat.. 








Av Kerstin Frithiof - 1 april 2019 08:38


Ingen, som besöker min blogg, har väl kunnat undgå att märka, att jag då och då skojar om dom sju dödssynderna..


En annan person, som sysslat med dom här förskräckligheterna, är Stefan Einhorn.. Han har tillåmed jobbat ihop en lista med  m o d e r n a  dödssynder.. (Nåja, en del av dom gamla står sej gott även på Stefans lista)..


   

I går kväll började jag  l ä s a  boken.. Tidigare har jag bara ögnat igenom den.. Och fann att det var en ytterst intressant läsning.. 


Och så började jag  f u n d e r a.. Och  m i n n a s..


Då och då under resans gång har jag träffat på en replik, kanske bara i förbifarten utkastad, som har fått mej att verkligen hicka till..


Herregud så fördomsfull jag är, eller högmodig eller eller främlingsfientlig.. Alla tre 

egenskaperna punktade på Stefans moderna syndalista.. Helt skrämmande aha-upplevelser..


Nåja, det man är medveten om kan man  å t g ä r d a,  och det har jag faktiskt försökt att göra.. Men  l ä t t  har det inte varit, och inte är jag färdig med åtgärderna heller.. Trots att det kan har gått åtskilliga år sen jag blev medveten om bristerna (synderna)..


Fortsätt jobba.. Heja, heja.. G i r i g  är jag iallafall inte.. Alltid nåt..


Det är måndag och solen skiner efter en kall natt.. Det var faktiskt lite frost i gräset nu på morronen.. 


Om man tittar uppåt Ryssberget till ser man, att skogen har börjat skifta i lila..


Bladverket på mina gamla Paul´s Scarlett rosor är fullt utslaget.. Och gräset växer.. Åtminstone i dom tuvor det fortfarande finns nåt gräs..

 


Det är sommartid igen, och det har gjort att  n a t t s ö m n e n  har varit usel denna förstaapril-natt.. Jag fick tillåmed gå upp vid tvåtiden och ta en smörgås i hopp om att det skulle hjäla mej att somna.. Det gjorde det också, men först efter nån timme.. Fnys..

















Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards