brimikshallon

Alla inlägg under oktober 2019

Av Kerstin Frithiof - 23 oktober 2019 11:52


Goda råd är dyra.. Anna och andra, för mej obekanta personer, har rått mej att lära mej tolka texter på datorn, och omsätta dessa rexter i kunskap.. Jag lyfter på min hemstickade, bockar och tackar för uppmärksamhet och goda råd..


Idag kommer en transportfirma och hämtar mitt badkar.. Jag har bestämt mej.. Karet ska ut och en duschkabin in.. Det är ändå dekader sen jag badade i det.. Risken är väl att jag inte komme upp om jag försökte.. 


Så: Ajöss med dej, gamla badkar.. Senaste du var i tjänst var när jag badade småhundarna.. 

 

Nästa steg blir att rensa avloppet till badkaret.. D ä r  lär det finnas lite smått och gott.. När  d e t  är klart får jag ta hit en firma som kan ge ett förslag på hur mitt badrum ska se ut, och ett förslag på vad det kommer att kosta.. 


Jag har ett  l i t e t  badrum.. Dom  v a r  små när mitt hus byggdes.. Små och undanskuffade.. Liksom..



Numera är badrummen betydligt rymligare.. Riktigt eleganta minsann.. Mitt kommer att vara pyttigt och undanskuffat även när badkaret kommer bort.. Men  a n v ä n d b a r t..  Förhoppningsvis..


Varför gör jag detta.. Jo, badrummet  ä r  förfallet och dessutom har jag lärt mej nu i sommar, att det är svårt för mej att ta mej ner till källaren, där jag  h a r  en dusch.. Ingen kabin dock, och källarbadrummet är förfallet det med.. Frågan är vad  j a g  själv är.. Suck..








Av Kerstin Frithiof - 22 oktober 2019 08:19

Tack Britta.. Tack vare dej kan jag hitta mina bilder igen.. Oktoberbilden härovan tog jag för tre år sen, och den är med dom finaste jag har.. Ibland har jag tänkt att jag skulle låta förstora den och hänga på väggen..


Inte nog med att Britta gjorde mina bilder  t i l l g ä n g l i g a,  hon satte över dom på en liten sticka.. Nu kan dom aldrig någonsin förfaras.. Nåja nio tiondelar av dom är inte  v ä r d a  att förvara..


Idag ska jag  fortsätta läsningen på äldreboendet.. Jag har lånat en liten bok om  k a t t e r.. Dessutom har jag letat upp Rossinis "kattduett" på plattan och skrivit av Britt G. Hallqvists tolkning av T.S Eliots "the Naming of Cats"..


Väl förberedd är jag.. Men det kan bli pannkaka iallafall..


När jag ändå är i Sölvesborg ska jag gå in till Zimmerdahls Möbler och införskaffa en golvlampa lämplig för läsning och handarbete.. Och så ska jag göra en avstickare till  g a r n a f f ä r e n.. Bara för att  t i t t a.. Liksom..


Jag kom precis på nåt  b e g å v a t.. 



Mänskor idag har tillgång till all världens kunskap på sina datorer.. Det är som om dom kunde samla dyrbarheter i en korg.. Det är bara det, att kunskaperna  r u n t  korgen är det kanske si och så med.. Själva  k o r g e n  kanske tillåmed saknas.. Eller är bristfärdig..


Missförstå mej inte.. Det är fantastiskt med den moderna tekniken, men lite gammaldags hederlig allmänbildning behövs också.. Säjer hon, som älskar att spela Quis.. Och gör det bra..


Bara det inte handlar om teknik och kändisar.. Det förstnämnda är jag dålig på, och det andra skiter jag fullständigt i..


Det var roligt att skriva ordet  s k i t e r.. Jag är  så gammaldags att jag skyggar lite för såna ord som skit och piss.. För att inte tala om knulla och satan..


Nu ska jag skynda mej att skicka iväg detta  i n n a n  jag börjar skämmas och sudda bort dom "fula" orden..











Av Kerstin Frithiof - 21 oktober 2019 14:01


Jag blev så glad när jag öppnade min blogg för en stund sen och fann, att Diana, som jag saknat och trott  vara bortkopplad, hade skrivit om  s i n a  problem att hitta  s i n  bil på obekanta platser.. 


Då är vi iallafall  t v å  om problemet.. Heja, heja.. 


Häromdan sprang jag på den här märkliga växten:

Nä, det är inte en gran..  Det är två enebuskar som har flyttat ihop.. Märkligt..


Idag har jag varit på lasarettet och mätt min bentäthet.. Till en sån undersökning kallas alla, som har haft en benfraktur..


Osteoporos kallas benskörhet på fint språk.. Det lärde jag mej på lasarettet idag.. Vad det än kallas så hoppas jag att jag inte har det.. 


När jag kom hem klippte jag upp en korv bruna bönor och satte på nåra skivor fläsk.. 


Å så satte jag mej vid datorn..


Å då brände fläsket vid.. Rent  k r e m e r a d e  blev dom stackars skivorna.. Men  b ö n o r n a  gick att äta.. Dom var tillåmed  l ä c k r a.. Men, vem har sagt, att man måste äta fläsk.. 














Av Kerstin Frithiof - 20 oktober 2019 14:35


Allt har sin tid.. Det står tillåmed i Bibeln.. Allt har sin tid och ingenting är nytt under solen..


Lilla hunden brukade uttrycka det som  r o m a r n a.. Sic transit gloria mundi.. Vilket betyder  n ä s t a n  samma sak..


 

Solrosorna på framsidan har onekligen haft sin tid.. Märkligt nog har dom klarat både stormar och hårda regnbyar..


Det är söndag och inte en mänska syns till ute på gatan.. Jag undrar vad alla mänskor  g ö r  när dom är lediga..


En av mina favoritsångare, Max Rabe, sjunger med sin besynnerliga trettiotalsröst om "Wochenend und Sonnenschein" till melodin "Happy Days are here again".. I  h a n s  version är han i skogen, helt allena med sin käresta.. Tja,  d e t  är väl inte helt fel det heller..


I förmiddags hade jag ett ärende in till Karlshamn.. Gissa vem, som velade runt och letade efter bilen när hen skulle åka hem igen.. Jag undrar om det inte finns nån slags GPS, som man kan montera på bilen för att hitta den lite lätt och geschwinnt..


Häromdan såg jag den här björken på min morronpromenad.. Jag tycker den är vacker och hoppas att det dröjer innan hela härligheten blåser ner..

 

Dagarna är mörka.. Man märker det inte förrän man försöker fotografera nåt i dagsljus..












Av Kerstin Frithiof - 19 oktober 2019 13:42


Idag har jag vandrat två-och-en-halv kilometer på Nytorpet.. Agneta var också med.. Vandringen gick bra, men jag var trött efteråt..


Det är vackert i skogen dom här dagarna i oktober:

Grinden mot fårhagen, där inga får gått i sommar.. Här stod lilla Nellie, gammal och döv, och försökte pejla in resten av flocken.. Jag får tårar i ögonen när jag tänker på det..


 

Det kändes trevligt att bli fotad tillsammans med höstprakten.. Själv är jag som synes mest grå..


Två trevliga hundar mötte vi.. En lagotto och en jaktspaniel..



Bokskogen är vacker vilken tid på året som helst.. Märk alla guldpengarna på marken..


 

En märklig murkla hittade vi också..















Av Kerstin Frithiof - 18 oktober 2019 08:21


Jag har ofta funderat över detta med  t i d.. Finns den eller är den bara påhittad.. För att mänskorna ska ha nåt att hänga upp sin tillvaro på och att ha nåt att relatera till.. "Det var det året potatisskörden slog fel".. Typ..


Mja.. Att  n å t  finns märker man förstås när man ser sej i spegeln.. Eller när löven börjar dala.. Som  n u..


I går kväll började jag emellertid allvarligt betvivla att tiden finns..


Det var så här:

Vi var nåra gamla kollegor från Mörrums skola som var hembjudna till en av dessa kollegor.. 


Plötsligt bara försvann tiden.. Den tillåmed gick  b a k l ä n g e s..


Ett gäng (gäng minsann.. D e t  ordet hör inte hemma i denna de vithårigas tid) pensionerade damer var plötsligt 30, 40 år tillbaka i tid och rum.. Vi  l ä t  som då och vi skrattade och skämtade som då.. 


Det var både underbart och förvirrande.. Olika men ändå desamma.. Då och nu blandades och var alldeles hisnande.. Åtminstone i min hjärna.. 


Det är inte många bilder jag kan komma åt, men  n å n  fin ska jag väl hitta och skicka till gårdagskvällens värdinna:

 

En sån tur, att den här bilden fanns i arkivet.. Den höstblomman har jag nämigen  f å t t  av K. som bjöd på ett så trevligt kalas i nostalgins tecken..










Av Kerstin Frithiof - 17 oktober 2019 14:40

Oktober för mej är dimma och höstfäger.. 


Jag tänker mej alltid vandrande i allt detta höstiga med en hund vid min sida.. Gärna stora underbara Joker..


Inte småhundarna dock, för promenaden sker alltid i nån stad, och i stan kräktes Hallon.. Och lilla mor ville slåss.. Med alla hundar hon mötte..


Själv är jag snyggt klädd och gnolar på Beatrice Aurore.. Känner mej som hon.. I lindallén.. Tja..

 

Ingen lindallé och ingen hund.. Bara mina gåstavar och min nyrensade kamera.. Men jag  g å r  iallafall..












Av Kerstin Frithiof - 16 oktober 2019 09:51

Ursäkta om jag tjatar.. Det är svårt att låta bli när jag ser min vackra hanöpelargon.. 

 

Tänk, det är över året sen jag stal dej, skönheten min, och nu blommar du så här fint i mitt köksfönster..


Syndens lön är alltså en vacker blomma..


Jag läser till min förfäran om skolans underbara värld.. Idag lär det höra till regel, snarare än till undantag, att lärare och övrig personal hotas till liv och lem.. Och detta inte bara av frustrerade elever utan även av deras föräldrar..


Detta är ju helt förfärligt.. Inte var det  d e t t a  makarna Myrdahl förutsåg när dom propagerade för en skola, där alla är likvärdiga.. Och där alla förutses vara i stånd att lära sej precis lika mycket.. Och dessutom danas till att bli samhällsdugliga och lyckliga mänskor..


Borde man inte redan på ett tidigt stadium ha fattat, att med  sådana mål ingenting kan uppnås..


--Vi kommer att få en verkligt god skola.. Bara alla gamla lärare försvinner.. Sa Alva Myrdahl på fullt allvar för 50 år sen..


Tja, nu är alla gamla lärarstofiler borta.. Och den goda skolan försvann med dom..


Hur lösa problemet.. Tja, man kanske skulle börja med att slopa tanken på att  a l l a  kan lära sej precis samma sak..


Höj statusen på dom praktiska linjerna.. (Om dom fortfarande  f i n n s,  förstås).. Sätt mål som är värda att sträva mot.. Antingen man är mattebegåvad eller träkunnig.. Alla behöver känna, att dom  u p p n å r  nånting.. Frågan är om  n å n  gör det idag..


Och, framför allt, sluta tro att eleverna själva kan styra sin utbildning.. Det kan dom inte, antingen dom går i förskolan eller gymnasiet.. Det kan inte föräldrarna heller.. Även om dom inbillar sej det..


Det vore kanske inte så dumt om lärarna finge ägna sej åt lite  u n d e r v i s n i n g  också.. Åtminstone  e n  dag i veckan kunde man kanske våga lägga all dokumentation, som ändå ingen läser, åt sidan och ägna sej åt det man fortfarande  f ö r h o p p n i n g s v i s  kan..




















Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards