brimikshallon

Direktlänk till inlägg 12 juni 2024

Om datoren.. Eller..

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 12 juni 13:51


Nu bestämmer jag att jag struntar i att försöka föra över bilder från telefonen till datorn.. Tja, jag har förstås inget  v a l.. Funktionen har på nåt sätt försvunnit.. Jag får ta apparaterna med mej och fara in till Elgiganten.. Kanske dom kan hjälpa mej..

 

Jag önskar, att jag hade varit lite mera på hugget när datorerna började bli var mans egendom.. M i n  egendom blev datorn väldigt  s e n t.. Om den ens är det den dag som idag är..

 

Jag förstod inte alls meningen med den sortens apparater.. I klassrummet hade vi tre stycken tjockdatorer, men jag använde dom bara för att spela röj när jag var ensam i klassrummet.. 

 

--Men slog ni inte  u p p  saker i dom, kanske nån frågar..

 

Och nu kommer nåt, som kanske kan uppfattas som skryt, men att slå upp  behövdes sällan.. Fröken (jag) råkade nämligen vara utrustad med ett fenomenalt  m i n n e, så det gick mycket fortare att fråga mej, än att sitta och fumla med knapparna..

 

Och det jag inte kom ihåg gick det geschwint att slå upp i  Focus tillexempel..

 

På det här viset kom jag totalt i otakt med datorvärlden.. Jag begrep helt enkelt inte vad datorer skulle vara  b r a  för.. Och med tanke på hur dom missbrukas nu, fattar jag det inte heller..

 

Men, visst, det vore roligt att kunna visa lite bilder.. På katten om inget annat..

 

Jo, förresten.. Apropå  d a t o r e r:  I går kväll såg jag ett program om desinformation och missförstånd.. Bland annat var det en person, som med trosvisshet hävdade att jorden är  p l a t t..Och sade sej dessutom kunna  b e v i s a  det..

 

Ett annat gäng knäppgökar hävdade att Olof Palme aldrig blivit mördad.. Han gömdes undan i Frankrike för att ingen skulle få nys om att han hde AIDS och därför började bli tokig och farlig  för landet..

 

Man frågar  sej förstås  v e m  det i så fall var som mördades..

 

Ja, som nån sa: --Allt som kan brukas kan missbrukas..

 

Vad lilla herr Rönnerdahl undrar över är förstås hur den här märkliga möbeln kan brukas.. Eller missbrukas:

 

Kortet är givetvis inte tagit i dag.. Idag tas inga kort längre..

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Göran

Göran

Fredag 14 juni 11:26

Jag tankar nästan aldrig över bilder från telefonen till datorn med kabel som de flesta andra gör. Om jag vill spara några speciella på datorn brukar jag maila dem till mig själv och från mailen spara ner dem på hårddisken. Men när det gäller att hämta bilder till bloggplatsen.se från telefonen ska jag försöka hjälpa dig. Gå in i app-store eller var du brukar hämta appar och tanka ner bloggplatsens app. Då kan du enkelt hämta bilder från telefonens arkiv till bloggens bildbank utan att bland in datorn. När de är inlagda där är de ju åtkomliga från både datorn och mobilen. Lycka till med det!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Kerstin Frithiof

Fredag 14 juni 11:48

Tack snälla du.. Det är så vänligt av dej att vilja hjälpa mej, men, tyvärr, jag begriper inte att ord av vad du skriver.. S å bortkommen är jag på datorer..
Kan det bero på dumhet eller ålder.. Eller en kombination..
I wordblitz går det också dåligt just nu.. Ett tag var jag uppe på 5019.. Nu är jag nere på 4800-nånting..
Just nu kan jag inte komma på ett enda dugg som jag är bra på.. Örk..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Måndag 24 juni 18:51

  Sommaren har kommit tillbaka.. Det är  v a r m t  (tack för det)   och det blåser precis lagom..   Jag har äntligen tagit mej i kragen och börjat med stavgång.. En tur på nåra hundra meter morron och kväll.. Det gör mej gott..   Ännu har ...

Av Kerstin Frithiof - Lördag 22 juni 15:10

  I går kväll, missommarafton, satt jag och kände mej en aning melankolisk.. Mitt enda sällskap var Jane Austen, och, ärligt talat, även om hon skrev bra berättelser, är hon inte mycket att ha som sällskap en missommarafton..   Jag satt och min...

Av Kerstin Frithiof - Torsdag 20 juni 09:14

  Håll i hatten.. Jag läser  Jane Austen.. Stolthet och fördom.. Länge har jag läst och hört att hennes romaner ska vara nåt alldeles extra.. Den här tegelstenen jag läser skrevs nån gång runt 1800, och jag måste erkänna att den är svår att lägga i...

Av Kerstin Frithiof - Söndag 16 juni 08:53


  Vissa somliga lär sej aldrig.. Det var så här:   Häromdagen fick jag ett väldigt gott besked från onkologen.. Jippi, ett tag till får jag hänga med..  D e t  måste firas..   Och firade,  d e t  gjorde jag.. Med en jätteportion chokladstin...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 11 juni 09:32

  I dag känner jag mej en liten aning deppig.. Alltså behöver jag pigga upp mej.. Och  d e t  göt jag med dom två mest älskade bilder jag har:   Stämsång på trappavsatsen..     Vackraste ogräset.. Nånsin..   Varken vallmo eler hundar ...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards