brimikshallon

Alla inlägg under juni 2024

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 11 juni 09:32


I dag känner jag mej en liten aning deppig.. Alltså behöver jag pigga upp mej.. Och  d e t  göt jag med dom två mest älskade bilder jag har:  

Stämsång på trappavsatsen..

 

 

Vackraste ogräset.. Nånsin..

 

Varken vallmo eler hundar finns kvar i livet.. Men bilderna får mej att minnas och må bra.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Kerstin Frithiof - Måndag 10 juni 10:09


Jag blir så ohyggligt (läs inihelvete) arg.. T v å  gånger bara denna förmiddag har datorvärlden behagat utestänga mej från .. ja.. döm själva:

 

Först såg jag en blänkare om dagkurser på Jämshögs folkhögskola.. Det som intresserade mej var en konversationsgrupp i engelska.. Jag  ä r  rätt fena på engelska.. Det vore roligt att vara med och förkovra mej lite mer.. 

 

Jag ringde skolan, men si,  d ä r  var det stopp.. Man måste anmäla sej in via dator, och det  k a n  inte jag.. Jaha.. Skit i engelskan.. 

 

Sen ville jag ta med ett foto på bloggen.. Men si,  d e t  gick inte heller.. Och  d e t  gjorde mej verkligen ilsken.. Det kom upp en ruta med besynnerliga ord och uppmaningar, som jag inte förstod..

 

Fotot jag försökte få med, var på kissen, när han ligger och sover.. Man kan tydligt se att den hemska fästingen har försvunnit.. Och det var  d e t  jag ville visa..

 

Jag börjar känna mej mer och mer  u t e s l u t e n  från den värld jag lever i.. Behärskar man inte alla vändingar och turer i datorvärlden kan man lika gärna gräva ner sej.. Eller gå i kloster.. Fast.. nunnorna släpper väl inte in mej med mindre än att jag har en jävla lång lista med krångligheter att knappa in..

 

Det är förunderligt vad det lättar om man  s v ä r  lite.. Jag tror jag ska svära lite till.. För mej själv.. 

 

Så ja, nu känns det bättre.. Men hur jag ska ta mej in på kursen.. Eller sätta in nya foton.. Ja, det vete fan.. Jag  ska iallafall sluta tänka på datoreländet.. D e t  är inte bra för hälsan..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Kerstin Frithiof - Lördag 8 juni 13:29


Den här dagen i nådens år 1906 föddes min mor.. Hon blev inte så gammal, min lilla mor.. 65 år bara..

 

Jag tänker så ofta på henne.. Numera, som äldre och förhoppningsvis, klokare, inser jag att hennes liv inte var lätt.. 

 

Som nykonfirmerad liten 14-åring kom hon till sin farbror och hans sängliggande hustru som lillpiga.. Och där förblev hon..

 

Hon träffade min far, och dom gifte sej och byggde ut huset så dom fick en del för sej själva.. Men mor var fortfarande den som svarade för farbroderns hushåll..

 

Så småningom kom jag, och efter ytterligare tre år min syster..

 

Farbroderns hustru dog när jag var två år.. Jag har ett minne av en liten vit kropp, som vid nåt tillfälle, lyftes ur sängen.. På ryggen hängde en svart, tunn fläta..

 

Jag tänker ofta på den tidens fattiga flickor och på hur  l i t e  dom själva kunde bestämma över sina liv.. Dom fick ta det liv som gavs dom.. Och tacka till..

 

Mindre bemedlade flickor idag, har hela världen framför sina fötter.. Att ta för sej av.. Eller förkasta.. Men ett  v a l  har dom..

 

Rockfestivalen går in på sista varvet idag.. Något färre besökare i år än förra året lär det vara.. 

 

Jag undrar hur länge till den här begivenheten ska hålla i sej.. Medelåldern på besökarna är redan ganska hög, och om det inte fylls på underifrån, kommer den väl att tyna bort och dö.. Som allt annat.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Av Kerstin Frithiof - Torsdag 6 juni 10:06


Häromdagen hände nåt ganska fantastiskt, och  d e t  ska jag berätta om nu..

Det var så här:

 

Jag höll på att krångla mej in på en gratisparkering i Karlshamn.. (Parkering är  i n t e  min starkaste sida).. Då svischade en stor, grå bil in bakom mej.. Ja jäklar, den damen  h o n  kunde parkera.. 

 

Och så stod vi öga mot öga, och  d å  sa hon:-- Visst är det väl Kerstin.. Och det var det ju..

 

Det visade sej att hon varit min elev nåra år på sjuttiotalet.. Store tid.. Hur kunde hon minnas mej och  k ä n n a  i g e n  mej efter alla dessa år..

 

--Jo då,  d e j  minns jag, sa hon.. Hon sa det så glatt och vänligt så jag fattade att minnena var goda..

 

Det är otroligt roligt när gamla elever kommer fram och hälsar.. En del tillåmed  k r a m a r  mej.. Ännu har det inte hänt att nån kommit fram och velat ge mej en snyting.. Men en vacker dag händer väl det.. Också..

 

Det är tyst och stillsamt här i Norjes utkant.. Musiken har inte börjat ännu.. En del festivalbesökare vandrar förbi här på väg mot rocken.. Med kassar och ryggsäckar försedda..

 

Det är spått att det frampå söndag eftermiddag ska komma in ordentligt med regn.. Bra.. Det behövs för att skölja bort all begagnad öl..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 5 juni 20:44


Javäll, så var den då igång.. r o c k f e s t i v a l e n.. 

 

Man hör liksom en ljudmatta nerifrån festivalområdet, men besynerligt nog verkar det som om grannarna tvärs över grönområdet här i kvarteret o c k s å  har satt igång en festival..D u n k a r  gör det i varje fall..

 

Jag tänkte att jag skulle sitta ute och titta på folklivet, men fann att det var för  k a l l t  att sitta ute.. Det har varit tropikvärme så länge nu, att man fryser när det plötsligt blir vanlig svensk sommar..

 

Stackars lille katt.. En fästing har satt sej fast i själva ögonvrån, och  d e n  kan jag inte dra bort.. Katten skulle kunna skadas om jag försökte..

 

Hur hemskt det än är så måste den få sitta kvar tills den släpper av sej själv.. J a g  får en klump i magen var gång jag tittar på kissen.. H a n  verkar dock inte lida av att odjuret sitter där.. 

 

Apropå katten.. Dom sista två, tre nätterna har det varit illa ställt med sömnen för min del.. Det har varit musjakt på gång.. Kunde han bara låta bli att bära in mössen gick det väl an.. Men in ska dom, och så kilar dom in i springor och gömmer sej.. Och jakten fortsätter inomhus..

 

Jag tycker så fruktansvärt synd om mössen, men jag vet ju att katten är programmerad för att jaga, så jag klandrar honom inte för  j a k t e n.. Bara för att han släpar in bytet och ofta släpper det..

 

I eftermiddags rensade jag bort en del ogräs från rosenrabatten.. En del åkervinda hade kommit upp, men inte särskilt mycket.. Hoppas jag kan utrota fanskapet helt..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Kerstin Frithiof - Måndag 3 juni 12:17


"Vilken jävla  s m ä l l",  brukade den något tilltufsade dynamitarden i Jönssonligan hojta, när en laddning exploderat..

 

Precis så sa vi i Norje i går middag, när en hejdundrande åskknall rev sönder både himlen och hela idyllen..

 

Och sen fortsatte det hela eftermiddgen med åska, som verkade gå i cirklar.. Ibland nära.. Ibland längre bort..

 

Och sen kom  r e g n e t.. I ett vanligt dricksglas, som jag glömt på baktrappan, var det ungefär fem centimeter vatten, och det bör väl betyda cirkus 50 mm.. D e t  var välkommet..

 

För si så där tio år sen, eller mer, kom det en sommardag ohyggligt mycket regn.. 80 mm, var det nån som sa.. Jag, arma snille, tyckte  d e t  var för futtigt, så jag skrev 80 centimeter i lilla Hallons blogg.. Nåt jag fick äta upp under åren som kom..

 

Idag skiner solen, men det är fortfarande ohyggligt hett 27 grader i skuggan.. Tack och lov blåser det duktigt..

 

Campingplatserna, läs  å k r a r n a,  börjar så smått fyllas med rockare.. Smarta norjebönder har för länge sen slutat odla på sina största fält.. Att hyra ut campingplatser nåra dar på dom är betydligt mera lönsamt än att slita där vecka efter vecka..

 

Jag var inne på Coop och tänkte köpa en  l i t e n  skinkstek.. Det dom hade att erbjuda var färdigkryddade skinkskivor i marinad.. Tja, jag köpte en trots att jag kände mej besviken..

 

Men.. nu ligger den i ugnen tillsammans med både lök och vitlök.. En skvätt rödvin och en  lite större skvätt vispgrädde kommer att göra susen i såsen.. Minsann fick jag inte till ett bokstavsrim "susen i såsen".. Och detta utan att ha en aning om det.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Kerstin Frithiof - Lördag 1 juni 09:58


Klockan är bara tio på morronen och redan är det  s t e k h e t t.. Över 40 grader på östsidan, där solen ligger på.. 

 

Allt är tidigt denna sommar.. Redan har  m i s s o m m a r b l o m s t r e n  slagit ut..

 

 


Medan jag fotade dök herr Rönnerdahl upp och ville vara med.. Och vem kan motstå en katt, om katten har gett sej 17 på nåt..

 

Dom  gamle romarna sa så här:-- Där du, Gaius, är, där är jag Gaia.. (Tu Gaius, ego Gaia).. Fast dom sa det förstås vid  v i g s l a r,  och inte vid trädgårdsfotograferingar..

 

I går kväll kom beskedet: Ingen mer bevattning förrän tillåtelse getts igen.. 

 

Nåt, som jag inte begriper (bland mycket annat) är, varför folk ställer upp  e n o r m a  badbaljor i trädgårdarna.. Vi har ju för sjutton hela  h a v e t  med fin sandstrand bara ett par hundra meter härifrån.. 

 

Igår kväll var det en sån där sommarafton när man aldrig vill gå in.. Jag satt och mådde bra i min trädgård, som faktiskt  ä r  vacker.. Åtminstone i vissa vinklar..

 

 

Paradisbusken i all sin prakt.. Jag tycker den liknar ett  m o l n.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards