brimikshallon

Alla inlägg den 1 maj 2020

Av Kerstin Frithiof - 1 maj 2020 08:50


Hurra och halleluja.. A l l a  mina nepetaskott har tagit sej:


Så fort det slutat regna och  blivit lite  v a r m a r e  ska jag fortsätta att rensa i rabatten och plantera flera skott så jag får en fin nepetahäck längs med hela rabatten.. Halleluja, som sagt var..


Jag tror det var  j e s u i t e r n a,  som hyllade devisen att "ändamålet helgar medlen".. Ett ganska fruktansvärt motto om man tänker efter..


I Lund har man tagit till sej gamle Loyolas visdomsord, och hällt ut ett par ton  h ö n s g ö s s e l  där ungdomar brukar sitta och fira sköna maj.. Allt för att ingen ska gå och bli coronasmittad.. Destom kommer det att göra gott på  g r ä s e t..


Mitt eget gräs, som var i ytterst dålig kondition, har faktiskt kommit bra nu när det regnar.. Jag hällde på duktigt med gödning, och det har gjort susen.. 


Nu ska jag berätta sagan om mitt gräs.. Den börjar omkring 1990.. D å  hade trädgårn totalt vuxet igen.. Gu´ vet vilka varelser som häckade  d ä r..



Efter att jag tagit bort min  u r s k o g  från tomten, lät jag forsla dit vad jag trodde vara god jord.. Icke heller..


Det var  f y l l n i n g s m a s s a,  men det begrep jag inte då, utan sådde gräs.. Det kom emellertid bara upp glesa strån med  o g r ä s.. Urskogen hade förvandlats till   ö d e m a r k..


Efter ett par år kom jag på, att jag kanske skulle lägga på lite gössel.. 


Sagt och gjort.. Jag skaffade ett par säckar hönsskit och strödde på.. 


Det började faktiskt växa lite gräs på plätten.. Så var det med det, trodde jag och antog att jag aldrig mera skulle behöva strö ut gössel.. 


Ack ja, nu vet jag bättre.. I många år har jag skött min grönmatta så gott jag har kunnat, och det  v ä x e r  faktiskt gräs där, även om mossan ständigt lurar för att komma upp..


I sommar ska jag ta ett ordentligt tag och gössla varannan månad.. Förhoppningsvis vinner trägen..


Spotta i nävarna..  

Väldigt grönt och lummigt är det i min trädgård.. Det är bara gräset som inte riktigt har velat sej.. D e t  ska bli ändring i sommar..













Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards