brimikshallon

Alla inlägg den 12 maj 2020

Av Kerstin Frithiof - 12 maj 2020 07:43


Det är alltid trevligt att få kommentarer till kriorna.. Igår var det tvenne flickor på A. som skrev att dom  o c k s å  gillar korsord.. Thank You, Girls, som det väl ska heta på "nysvenska"..


Nu ska jag skriva om  f l u g o r.. Om såna varelser tycker jag inte.. Dom för nämligen oväsen, och sätter dom sej sen på mej är det ytterst irriterande.. Dessutom lär dom sprida sjukdomar.. Usch och tvi..


Igår kväll var det en sån pajsare, som for runt i mitt sovrum.. Jag lyckades lura ut den i hallen, och sen stängde jag dörren..



Och så kom jag att tänka på en  f i l m  jag såg i min melankoliska ungdom.. "Flugan" hette den, och handlade om en galen vetenskapsman, som hade byggt en maskin, där han kunde  d e s i n t e g r e r a  sej och sen sätta ihop sej igen..


Naturligtvis kom det in en  f l u g a  i apparaten, och då behövs ingen Einstein för att räkna ut hur den dagens hopsättning skulle bli..


Vad som störde mitt sinne för logik, var, att flugdelarna i  s t o r l e k  passade mänskans proportioner..


Ska man hitta på nån ruggighet måste den hänga ihop.. Annars blir det bara löjligt..


Till min sorg upptäckte jag för en stund sen, att mitt ena bigarråträd inte mår bra:

 

När man ser hur dåligt trädet mår får man vara glad, att det producerat ett par nya, friska skott.. Visserligen står dom väldigt nära huset, men där får dom stå.. Jag tänker  i n t e  gräva bort dom..


 

Om ett par år kan jag kanske plocka körsbär genom fönstret.. Halleluja.. (Örten bredvid är mattram, som växer som ogräs hos mej.. Det är stört omöjligt att få bort det)..


Moderträdet kommer säkerligen att behöva tas bort..


Sic transit, som lilla Hallon så förnumstigt brukade säja.. 












Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards