brimikshallon

Alla inlägg den 4 juli 2022

Av Kerstin Frithiof - 4 juli 2022 11:17


Tänk vilken trevlig dag jag hade i går.. Precis hela dan var trevlig.. Och ändå var det  s ö n d a g..


Först tänkte jag och Agneta åka och grilla var sin kryddkors på Spraglehallområdet, men där låg det ett gäng kosssor, så iväg ut genom grinden fort som attan.. (Idag läste jag för övrigt om en stackare som blivit ihjälstångad i en kreaturshage)..


Vi begav oss i stället till kungens grillplats på den gamla militärstationen, som kommunen köpte och ordnade en grillplats på.. När kungen fyllde femtio fick han den som present..


Inom parentes sagt var det tämligen  m y c k e t   och  h ö g t  ogräs vid sittplatsborden, så det vore kanske på sin plats att majestätet tog skyffeljärnet och gjorde ett litet dagsverke på sin egendom.. Det hade inte skadat att sätta dit en soptunna heller..


Eftersom grillplatsen liggen alldeles i anslutning till en vandringsled, var det en hel del folk i farten.. Alla stannade och pratade ett tag.. Både svenskar och utlänningar.. Och  h u n d a r..


Ett ungt belgiskt par undrade var i all sindar alla svenskar håller hus.. Vi försökte förklara att Sverige är ett stort land med en lilten befolkning, och att den, för sin del, föredrar Kanarieöarna och Thailand framför vandringsleder här hemma..


Vägen upp till grillplatsen är  b r a n t  men mycket vacker.. Väl uppe breder hela havet plus bokskogen på Listers huvud ut sej för besökarens fötter..  

Till höger på bilden kan man se betongkonstruktionerna som blivit kungens grillplats..


På kvällen var jag på konsert i Mjällby kyrka.. Två fantastiska pianister, Nadja Schelin och Cecilia Lind (Jo hon heter faktiskt så) tog publiken med på en musikalisk jorden runt resa.. Med sej hade dom en ung sångare, Noa nånting, och han gick inte av för hackor han heller..


Jag slutade dagen sittande i min trädgård till sent på kvällen.. Klockan var faktiskt över elva och det var ganska mörkt innan jag gick in..


Jag känner mej som en lyckligt lottad mänska, som  f å r  och  k a n  uppleva fina saker.. Och så har jag en  k a t t    dessutom.. 










Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards