brimikshallon

Direktlänk till inlägg 23 maj 2024

Hutlösa priser..

Av Kerstin Frithiof - Torsdag 23 maj 13:58


Kära nån.. Jag förstår varför många mänskor har slutat gå till tandläkaren..

 

Jag har precis varit hos tandhygienisten på regionens mottagning i Sölvesborg.. Mina tänder var i gott skick, och det enda som behövde göras var att skrapa bort lite tandsten..

 

Hela "operationen" tog mindre än en timme.. Och så skulle jag  b e t a l a.. Eftersom inga förnyade besök behövdes, hade jag en viss summa i rabatt.. Hur stor den var glömde jag att fråga..

 

Plånboken jämrade sej, när den fick veta att kalaset gick på 1030 riksdaler.. 

 

Jag har alltid haft bra tänder, så nåra större summor har jag inte lagt på dom.. Men arma mänskor som i n t e  har det.. 

Det är ju fruktansvärt att många tvingas välja bort tandläkarbesök för att dom inte har råd..

 

Men  d e t  är givetvis ingen bra lösning i det långa loppet.. 

 

Jag fattar inte varför inte tandhälsan ingår i den allmänna sjukförsäkringen.. D e t  vore väl nåt för politiker att gå till val på..

 

Det är  v a r m t  idag och det drar upp  m o l n  från havet.. Hoppas det blir ett ordentligt  r e g n  för det skulle behövas..

 

Nu ska jag berätta nåt riktigt  ä c k l i g t.. 

 

Igår morse hittade jag en duktig  s p y a  på gräsmattan.. 

 

Tvi vale och fram med spaden och ner med spyan i underjorden..

 

Men katteländet grävde upp den igen och åt upp den för andra gången.. 

 

Troligen innehåller kattspyor nyttigheter.. För katterna själva givetvis.. Eller också har herr Rönnerdahl mist förståndet..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
wiper

wiper

Torsdag 23 maj 14:52

Det har verkligen blivit dyrt att gå till tandläkaren. Jag har som du bra tänder så det är mest tandsten som dom tar bort, så man får vara glad så länge det är så.

Då var det lite billigare för dig. Jag fick sist betala 1900 kr så det hade gått upp med 900 kr sen sist jag var dit

Jag tycker jag ser fler folk nu som har dåliga tänder och även saknar tänder. Det känns sorgligt. Som du skriver så skulle tandläkare ingå i den allmänna sjukförsäkringen

Det var äckligt med spyan. Kul skrivet på slutet ;)

Ha en skön dag
Hälsning från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Kerstin Frithiof

Torsdag 23 maj 19:39

Tack för din kommentar Wiper.. Alltid lika roligt när nån man inte känner har läst vad man skrivit..
Ha en bra dag, vecka, månad och sommar..

 
Göran

Göran

Fredag 24 maj 19:10

Nån gång för längge sen lärde jag mig att levnadsstandarden i et tland avspeglades i folkets tandhälsa. Sen under senare halvan av 1970-talet åkte jag o exfrun då och då på kryssningar till Vasa i Finland. Och på den tiden led Finland fortfarande en hel del sviter från andra världkriget och många äldre människor man mötte på gatan hade inga eller väldigt få tänder kvar. Skillnaden var också tydlig när det kom till kläder. Många bar väldigt ålderdomliga kläder. Idag är dessa skillnader raderade och Finland är både ikapp o kanske även förbi oss i många avseenden. Nu är det de gamla lydstaterna under Sovjetepoken som man ser samma skillnaden lika tydligt som då. Under mina yrkesverksamma år vikarierade jag ju ofta i portvakten och tog där emot långtradare från Polen, Ukraina, Bulgarien, Georgien m.fl Samma sak där. Dåliga eller inga tänder och kläder som de borde ha kastat för länge sen.
Håller med att tandvården borde ingå i sjukförsökringen. Liksom glasögon till barn så länge de går i skolan. Jag menar... Om barnet behöver en hörapparat så får de ju den gratis. SÅ varför inte glasögon?

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Kerstin Frithiof

Lördag 25 maj 11:38

I denna den bästa av världar finns inget sådant som rättvisa.. D e t är ett rent mänskligt påfund.. Men man tycker att mänskorna, som ju hittat på rättvisetanken, skulle hjälpas åt så att ingen behövde "gå med trasiga skor" eller trasiga tänder, vad det beträffar..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Söndag 16 juni 08:53


  Vissa somliga lär sej aldrig.. Det var så här:   Häromdagen fick jag ett väldigt gott besked från onkologen.. Jippi, ett tag till får jag hänga med..  D e t  måste firas..   Och firade,  d e t  gjorde jag.. Med en jätteportion chokladstin...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 12 juni 13:51


  Nu bestämmer jag att jag struntar i att försöka föra över bilder från telefonen till datorn.. Tja, jag har förstås inget  v a l.. Funktionen har på nåt sätt försvunnit.. Jag får ta apparaterna med mej och fara in till Elgiganten.. Kanske dom kan ...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 11 juni 09:32

  I dag känner jag mej en liten aning deppig.. Alltså behöver jag pigga upp mej.. Och  d e t  göt jag med dom två mest älskade bilder jag har:   Stämsång på trappavsatsen..     Vackraste ogräset.. Nånsin..   Varken vallmo eler hundar ...

Av Kerstin Frithiof - Måndag 10 juni 10:09

  Jag blir så ohyggligt (läs inihelvete) arg.. T v å  gånger bara denna förmiddag har datorvärlden behagat utestänga mej från .. ja.. döm själva:   Först såg jag en blänkare om dagkurser på Jämshögs folkhögskola.. Det som intresserade mej var e...

Av Kerstin Frithiof - Lördag 8 juni 13:29


  Den här dagen i nådens år 1906 föddes min mor.. Hon blev inte så gammal, min lilla mor.. 65 år bara..   Jag tänker så ofta på henne.. Numera, som äldre och förhoppningsvis, klokare, inser jag att hennes liv inte var lätt..    Som nykonf...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards