brimikshallon

Direktlänk till inlägg 5 juli 2023

Shopping..

Av Kerstin Frithiof - 5 juli 2023 14:38


Ibland, nä,  a l l t i d,  är det roligt att shoppa.. Det har  j a g  gjort dom sista dagarna.. Jag har köpt ett par svindyra sandaler och en lika svindyr väska.. Sandalerna i Sölvesborg och väskan i Helsingör..

Det var  d o m  extravaganserna.. Nu blir det att återgå till det gamla vanliga igen..


I dag har jag klappat en  n e w f o u n d l a n d.. Varje gång jag får klappa på en noff känner jag mej nästan högtidlig till mods.. Jag minns mina ljuvliga noffar.. Inte gömmer jag lilla Hallon eller hans lilla mor för det, men  n å t  särskilt med di store svarte är det..


Nu börjar biggarråer och fågelbär mogna i täppan.. Det blir inte så mycket av dom i år.. Det har kanske varit för torrt.. Lite smultron blir det dock.. Dom har jag vattnat, annars hade det inte blivit ett enda dugg..


Igår var jag och tvenne väninnor i Danmark.. Det var väldigt trevligt, fast jag blev oerhört trött.. Men  s o v  gott gjorde jag i natt.. Jag märke inte ens när och om herr Rönnerdahl brakade in och ut genom kattluckan..


Idag har Killebomdagarna i Sölvesborg börjat.. Agneta och jag var där och som vanligt började vi med att gå i morronmässan i kyrkan..


Sen fikade vi i församlingshemmet innan det var dags att gå en sväng på marknaden.. Som vanligt var där mest knallar med kläder, sydda av småflickor i nåt u-land..


Agneta köpte avfallspåsar och jag köpte en salva att smörja in mina nyförvärvda lädervaror med..


Och så klappade vi som sagt en newfoundlandshund och sen åkte vi hem.. Var och en till sitt..












 
 
Göran

Göran

6 juli 2023 11:49

Svarade på din kommentar hos mig imorse. Verkligen bra jobbat att ta dig så högt upp på listan så fort. Jag talar förstås om dina reslutat på Word Blitz. Har du testat Quiz planet? Finns också på FB. Det kanske också passar dig. F.d lärare brukar ju ofta vara väldigt allmänbildade och det är en fördel där. Newfoundlandshundar är trevliga. En släkting hade två stycken för rätt länge sen nu och de var väldigt snälla och trevliga hundar. Vid samma tid hade jag och exfrun en Cavalier King Charles spaniel och han älskade de där två bjässarna.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Kerstin Frithiof

6 juli 2023 18:32

Så glad jag blev när du påstod att det var bra jobbat av mej och att det var h ö g t på listan.. Jag tycker närmast att jag far som en jojo från minus till plus 4000..
Jo då, jag spelar faktiskt Quiz Planet med några vänner.. Jag är lagom bra på rätt mycket utom kändisar, film och musik.. Egentligen ä r jag bra på musik, men i quizet handlar det nästan bara om band och nutida sångare.. Jag brukar gissa på rutan längst ner till höger, och ofta nog går det hem..
Det jag skrev om musik gäller också film..

Kändisar däremot ger jag fullständigt faen i..

Ja visst är noffar alldeles ljuvliga.. Jag har haft tre.. Två gossar och en flicka..
Tiken fick jag som present av uppfödaren till min första hund.. När hon blev obotligt sjuk placerade hon ut sina hundar.. Jag fick Heppy, internationell champion och vacker hela sitt liv, och hon blev gammal..
Ja, ja those were the Days..

Allt gott..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Söndag 7 juli 09:19

  På Gamla Norjevägen finns den här vyn:    Och så kom jag på att jag fotat det här motivet två gånger tidigare: I maj förra året;   Och i november:        Nu fattas bara en  v i n t e r b i l d  för att det ska bli en hel  s e...

Av Kerstin Frithiof - Lördag 6 juli 10:18


  "Haa bläs" sa dom förr på Lister, när vinden friskade i.. Som den gör i dag.. Numera är även listerborna försvenskade, och säjer: "Det blåser"..   Apropå prata gammalt: Jag har precis varit ute och smort kråset med med "fulabär".. Det villsäj...

Av Kerstin Frithiof - Torsdag 4 juli 09:55


  Första onsdagen i juli har sedan hedenhös varit marknadsdag i Sölveborg.. För ett antal år sen bestämde höga vederbörande att dagen skulle utökas och bli en festival.. Killebom kallad..   Igår inföll begivenheten, vilken knappt förtjänar den ...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 2 juli 08:31


  Om jag vore ung och begåvad skulle jag utbilda mej till  f o t o g r a f.. Jag inbillar mej att jag har blick för motiv, men saknar verktyg för att göra dom rätttvisa.. Och det skulle man lära sej på en gedigen utbildning..   Den här  s t o l...

Av Kerstin Frithiof - Måndag 1 juli 17:56


  Jaha, så var vi då inne på andra halvlek.. Vart den  f ö r s t a  tagit vägen är jag inte mänska att begripa.. Så fort har det gått..,   Igår kom ett efterlängtat  r e g n  och satte fart på växtligheten.. Idag blåser det, så snart är det vä...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards