brimikshallon

Direktlänk till inlägg 22 juli 2023

4711 igen..

Av Kerstin Frithiof - 22 juli 2023 17:19


Precis, precis  n y s s  nådde jag för  t r e d j e  gången upp till 4711 pokaler i Wordblitz.. Och beslöt att stanna där för resten av livet.. nä,  d a g e n  ska det vara..


Och så försökte jag fota resultatet med kameran, men det smög sej förstås.. Jag kom väl åt nån knapp för bilden blev  r ö r l i g..


Tja, nån tekniker är jag förvisso inte, men  l i t e  bra kunde jag väl iallafall få lov att vara.. 


  ma

Nåja, den här bilden lyckades jag ta i dag när jag och Agneta åt lunch på Dagmars hamnkrog i Hällevik.. 


Dagmars är som synes (Hoppas jag iallafall) ett mycket trevligt ställe, och deras mat är superb.. 


Om en stund ska jag ägna mej åt fransk matlagning..


Jag ska försöka mej på att laga tupp i vin, en rätt som madame Maigret, frun till kommissarien med pipan i Simenons böcker, om ni minns honom, brukade laga när paret hade gäster på middag.. D e t  ska jag laga..


Jag har köpt kyckling, bacon, svamp, lök, och vitlök.. Timjan och andra goda kryddor ska också i..  Och så ska jag skvätta i en slurk rödvin också.. Det heter ju "au vin".. K a n s k e  jag kostar på lite vispgrädde också..


"Den blir momsig, Verner"..
















 
 
Göran

Göran

22 juli 2023 20:33

Coq au vin har jag aldrig lagat. Däremot syskonrätten Boeuf Bourignon som är nästan samma sak men med nötkött (högrev brukar jag använda). Några kallar den rätten, lite vanvördigt kan jag tycka, för fransk kalops. Men å andra sidan, varför inte? Hemlagad kalops är inte fy skam det heller.
Idag har jag ätit mycket god mat. Surströmming med mandelpotatis och finhackad röd lök samt tunnbröd med smör och Västerbottenost. Och även drucki väl multum därtill i form av iskall pilsner Urquel och några snapsar Hallands fläder.
4700 pokaler, minsann! Grattis! Då närmar du dig nästa nivå för uppflyttning. Bra jobbat, heja på!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Kerstin Frithiof

22 juli 2023 21:22

Jag h a r faktiskt ätit surströmming en gång för länge sen.. Det var ätligt men ingen höjdare.. Andra räligheter jag har provat på är haggis och sniglar..

Nja. beuf bourgignon är m y c k e t godare.. Tuppen börjar bli färdig och luktar himmelskt.. Den får bli lunch i morron.. Och troligen flera dagar till eftersom det är mycket i grytan..

En fläderbuske ska jag plantera i höst.. Inte för att ha som brännvinskrydda utan mer som prydnad..

Ha en trevlig helg..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Söndag 7 juli 09:19

  På Gamla Norjevägen finns den här vyn:    Och så kom jag på att jag fotat det här motivet två gånger tidigare: I maj förra året;   Och i november:        Nu fattas bara en  v i n t e r b i l d  för att det ska bli en hel  s e...

Av Kerstin Frithiof - Lördag 6 juli 10:18


  "Haa bläs" sa dom förr på Lister, när vinden friskade i.. Som den gör i dag.. Numera är även listerborna försvenskade, och säjer: "Det blåser"..   Apropå prata gammalt: Jag har precis varit ute och smort kråset med med "fulabär".. Det villsäj...

Av Kerstin Frithiof - Torsdag 4 juli 09:55


  Första onsdagen i juli har sedan hedenhös varit marknadsdag i Sölveborg.. För ett antal år sen bestämde höga vederbörande att dagen skulle utökas och bli en festival.. Killebom kallad..   Igår inföll begivenheten, vilken knappt förtjänar den ...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 2 juli 08:31


  Om jag vore ung och begåvad skulle jag utbilda mej till  f o t o g r a f.. Jag inbillar mej att jag har blick för motiv, men saknar verktyg för att göra dom rätttvisa.. Och det skulle man lära sej på en gedigen utbildning..   Den här  s t o l...

Av Kerstin Frithiof - Måndag 1 juli 17:56


  Jaha, så var vi då inne på andra halvlek.. Vart den  f ö r s t a  tagit vägen är jag inte mänska att begripa.. Så fort har det gått..,   Igår kom ett efterlängtat  r e g n  och satte fart på växtligheten.. Idag blåser det, så snart är det vä...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards