brimikshallon

Alla inlägg under juli 2023

Av Kerstin Frithiof - 19 juli 2023 16:25

För en stund sen, när jag satt och  s l ö s p e l a d e  wordblitz, nåde jag det klassiska talet 4711.. Jag hade närapå lust att stanna där för gott.. I min barndom annonserades ofta om 4711.. Jag undrar om  d e t  luktegottet finns kvar..

Flaskan var väldigt krusidullig, vill jag minnas..


Jag och Agneta var en sväng på Östersjöfestivalen i Karlshamn i förmiddags, men  d e t  var ingenting att skriva hem om.. Man kunde lika gärna varit på Kiviks marknad..


Det blir väl bättre längre fram på dagen, men gatumusik och annat trevligt, men då är inte vi där..

 

Tja, jag gjorde iallafall ett försök att ta ett foto på folkvandringen på torget..


En pizza åt vi också på en trevlig uteservering.. Och sen var jag mätt i flera timmar.. Obehagligt mätt..


Jo, apropå  p i z z a  kommer jag att tänka på vitsen om bondgubben, som, på besök i stan, stannar framför en skylt med följande text: PIZZA , 60 kronor..


"Fnys,  s t a v a  kan di inte, men ta  b e t a l t  har di vett till"..


Tja, det var det det.. I morron skulle vi egentligen ha åkt till Bornholm, men det blev inställt, och det är jag glad för.. Det är ansträngande att flänga omkring på tåg och bussar  hela dagar.. Nämligen..


Så, i stället ska jag vara i trädgården och göra ett och annat.. 












Av Kerstin Frithiof - 16 juli 2023 09:23


Jaha, så var det dags.. Att ta öresundståget till Malmö och sno omkring på Emporia, köppalatset i Hyllie..


Ärligt talat tog det emot, men eftersom jag varit med och planerat sommarens färder med sommarbiljetten, kunde jag för skams skull inte dra mej ur..


Emporia härjades av  b r a n d..  Så  s a  dom illafall i högtalarna.. Det  k a n  ha handlat om brandövning också.. I vilket fall kom vi aldrig in, och dom som  v a r  inne fick masa sej ut.. Tja..

Iallafall knäppte jag en bild lite på måfå.. Vi satt på jätteplatsen utanför Emporia, och jag mådde, ärligt talat, aningen pyton.. 


Eftersom högtalarna fortsatte att varna, åkte vi in  till stan i stället.. Helst av allt hade jag velat åka  h e m,  men jag höll tyst och hasade med.. 


Dagens  e n d a  hyfsade upplevelse var, när vi tog en paddantur..  Nåt foto tänkte jag inte på att ta.. Tja..


En liten promenad upp till centrum gjordes, och där köpte jag  en souvenir:

 

En alldeles för stor och klumpig, men jag tyckte den var vacker..


Förmodligen har man gjort så här när man tillverkade den: Man klipper ut en bild från en konstbok (Picasso, Braque??) och klistrar på en metallplatta.. Överst klistrar man en glasform.. Voila.. Klart..


Bilden tog jag på en restaurang där vi åt  g o d  mat och blev serverade av en trevlig flicka..


Hemresan ska vi inte  t a l a  om..


En i sällskapet, som hade bråttom hem, lotsade oss från pågatåg till pågatåg till öresundståg för att slippa väntetider.. Herre Jesus, alla dessa tågbyten gjorde att vi inte kom hem ett ögonblick tidigare än om vi väntat trekvart på stationen i Malmö..


Utvärdering ska man ju göra: Det  h ä r  var med det värsta jag varit med om, och jag var fullständigt dödstrött och ytterligt besviken när jg äntligen kom hem och mötte herr Rönnerdahl i tamburen..


En dag nästa vecka ska jag göra om resan  e n s a m.. 







Av Kerstin Frithiof - 14 juli 2023 17:33


Nä, nån  n a t u r f o t o g r a f  är jag förvisso inte:

 

Det var meningen att jag skulle fota ett gäng  k a j o r,  som for omkring och tiggde på uteserveringen i Sölvesborg..

Många var dom, men jag fick bara med  e n  h a l v..


Kortet tog jag med  t e l e f o n e n.. Att fota med  d e n  är jag dålig på, men jag  l ä r  mej.. Tja.


 

Den här "naturbilden" är jag mer nöjd med.. Jag tog den på en av skåneresorna och förundrades över att det kan växa nåt mellan spåren på en hårt trafikerad station.. Även detta är en telefonbild..









Av Kerstin Frithiof - 13 juli 2023 17:43


Ute över havet drar det ihop sej till åska.. Redan småmullrar det i kanten..

Hoppas bara att det inte kommer in under  n a t t e n.. Det är, som Skifs sjöng "alltid lite värre då".. Fast det var väl inte  å s k a  han menade..


När jag var barn var åsknätter uppesittarnätter.. Fullt påklädda satt vi barn och lyssnade till hemska smällar.. Att det var  b l i x t a r n a  som var farliga fattade inte vi..


Nåt  n e d s l a g  upplevde vi aldrig..


Det har regnat duktigt ett par dagar.. Värmen fortsätter dock, och är just nu, med åskvädret i närheten, alldeles outhärdlig.. Luftfuktigheten ligger på 83.. Astmatiker lär inte ha det lätt.. Inte vanligt folk heller..


Det är torsdag men känns som lördag.. När det  b l i r  lördag, i övermorgon alltså, ska jag, Agneta och G ta tåget till Malmö.. Det gäller att utnyttja sommarbiljetterna medan vi har dom..



















Av Kerstin Frithiof - 11 juli 2023 08:42


Detta är egentligen sanslöst.. Sista gången jag åkte tåg var sommaren 2018 när jag hälsade på en väninna i Göteborg..

Och sen har jag inte satt min fot på ett tåg förrän nu.. På  e n  vecka har jag gjort t v å  tågresor.. Båda gångerna genom Skåne.. Först till Helsingborg och senast i går till Lund..


Det är nåt  v i s s t  med att åka tåg.. Man sitter bekvämt, om inte tåget är knökfullt,  vilket hände på hemresan i går.. Jag ska dock inte klaga för jag hittade en liten sittplats bland cyklar, barnvagnar och  m a s s o r  med stående mänskor..


När jag var liten gick tågen genom Blekinge med  å n g a.. Vi barn var strängt förbjudna att gå på järnvägen, men det gjorde vi förstås ändå..


Jag hade läst i en indianbok (jag föredrog pojkböcker framför flickdito) att, om man lade örat mot rälsen kunde man höra på långt håll när tåget kom.. Så gjorde nämligen  i n d i a n e r  och  t å g r å n a r e..


Inte skulle väl  v i  (iallafall inte jag) vara sämre än dom, så jag lockade med mej min syster och en annan liten tjej ut till rälsen i skogen, långt från föräldraögon..


Och så lade vi oss ner med barnaöronen mot rälsen.. 


Inte hörde  v i  nåt tåg inte..


Min syster är inte längre med oss (Jag saknar henne varenda dag) men den  a n d r a  lilla tjejen var jag och hälsade på igår.. Och hade en väldigt trevlig och go dag med henne i hennes vackra hem i Staffanstorp..


   


När jag sitter och ser ut genom fönstret, vilket jag gör nu, ser jag mängder med stora saftiga biggarråer (Jag stavar så här oavsett vad andra gör) men jag kan inte nå dom.. 


Tja, man kan inte ha  a l l t  här i världen..



Av Kerstin Frithiof - 5 juli 2023 14:38


Ibland, nä,  a l l t i d,  är det roligt att shoppa.. Det har  j a g  gjort dom sista dagarna.. Jag har köpt ett par svindyra sandaler och en lika svindyr väska.. Sandalerna i Sölvesborg och väskan i Helsingör..

Det var  d o m  extravaganserna.. Nu blir det att återgå till det gamla vanliga igen..


I dag har jag klappat en  n e w f o u n d l a n d.. Varje gång jag får klappa på en noff känner jag mej nästan högtidlig till mods.. Jag minns mina ljuvliga noffar.. Inte gömmer jag lilla Hallon eller hans lilla mor för det, men  n å t  särskilt med di store svarte är det..


Nu börjar biggarråer och fågelbär mogna i täppan.. Det blir inte så mycket av dom i år.. Det har kanske varit för torrt.. Lite smultron blir det dock.. Dom har jag vattnat, annars hade det inte blivit ett enda dugg..


Igår var jag och tvenne väninnor i Danmark.. Det var väldigt trevligt, fast jag blev oerhört trött.. Men  s o v  gott gjorde jag i natt.. Jag märke inte ens när och om herr Rönnerdahl brakade in och ut genom kattluckan..


Idag har Killebomdagarna i Sölvesborg börjat.. Agneta och jag var där och som vanligt började vi med att gå i morronmässan i kyrkan..


Sen fikade vi i församlingshemmet innan det var dags att gå en sväng på marknaden.. Som vanligt var där mest knallar med kläder, sydda av småflickor i nåt u-land..


Agneta köpte avfallspåsar och jag köpte en salva att smörja in mina nyförvärvda lädervaror med..


Och så klappade vi som sagt en newfoundlandshund och sen åkte vi hem.. Var och en till sitt..












Av Kerstin Frithiof - 3 juli 2023 09:34






Fy  F a b i a n  vad bra dom var:

 


Annonsen sa att det bjöds på gospelkväll i Mjällby kyrka.. 


Tja, man kunde ju åka dit.. En stunds tidsfördriv är aldrig fel.. 


Jag säjer bara Wow..


Ett gäng herrar med en del år på nacken intog scenen.. Och  s o m  dom spelade.. Helt outstandingly.. 


Det var inte bara jag som var hänförd.. Hela stora kyrkan gungade när Gospel Stompers Jazzband drog igång..


Kapellmästaren med trumpeten är en lokal förmåga, som ofta nämns i tidningarna.. Resten av bandet kom från olika delar av Sydsverige..


I sommar ska dom ut på en  l å n g  turne, som börjar i Köpenhamn och fortsätter runt nordligaste Norrland.. Arvidsjaur och Tärnaby nämndes.. Liksom Jämtland.. Fast Jämtland ligger förstås mera åt det sydliga hållet..


För övrigt har det kommit en del kraftiga regnbyar.. Och så blåser det ordentligt..


I morron blir det Danmark för Agnetas, G:s och min del.. Hoppas vi får  h y f s a t  väder.. 















Av Kerstin Frithiof - 2 juli 2023 09:00


Ja, ja, ja.. Jag  s k a  nån dag.. Nästa vecka.. Eller så..

 

Idag  b l å s e r  det ännu mer än vanligt.. Om man inte räknar hemskheter som Gudrun och Oktoberstormen förstås..


En bit ut i havet ligger en liten ö, eller snarare  k o b b e,  och den kallas Husön.. 


Det var så här:

Ett par här i Norje hade byggt sej en sommarstuga ute på kobben.. Brygga hade dom också anlagt, och där ute fick dom allt lugn i världen.. Trodde dom..


Men så kom  O k t o b e r s t o r m e n  och  d å  blåste hela faderullan ut i havet och syntes aldrig mera..


Efter den händelsen fick kobben namnet Husön..


Så kan det gå. Lilla  H a l l o n  skulle givetvis ha sagt "Sic transit gloria mundi"  romartokig som han var..











Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards