brimikshallon

Alla inlägg under juli 2024

Av Kerstin Frithiof - Torsdag 4 juli 09:55


Första onsdagen i juli har sedan hedenhös varit marknadsdag i Sölveborg.. För ett antal år sen bestämde höga vederbörande att dagen skulle utökas och bli en festival.. Killebom kallad..

 

Igår inföll begivenheten, vilken knappt förtjänar den beteckningen.. Det mesta som salubjöds var kläder, kläder och åter kläder.. Förmodligen sydda av magra barn i något U-land..

 

Vad vi såg var troligen början till slutet på marknadstraditionen.. Det kommer att gå med sommarmarknaden som med höstmarknaden.. Den självdog för ett par år sen..

 

Ja, ja, "sic transit gloria mundi", som lilla romartokiga Hallon skulle ha sagt.. 

 

Dom enda marknader, som har nåt intresse, är medeltids- och- vikingamarkanderna, där seriösa hantverkare visar upp sina alster..

 

M i t t  bestående minne av sommarmarknaden är ont i benen.. Jag gick för mycket och för snabbt på stumma underlag, och dessemellan stod jag då och då stilla på samma  underlag, och  d e t  gjorde inte saken bättre.. Man är ingen  u n g d o m  längre..

 

 

I går tog jag inga bilder.. Fotot ovan har nåra år på nacken..

 

På lördag ser jag faktiskt fram emot medeltidsmarknaden.. Jag vet inte om jag ska handla nåt, men det är roligt att gå omkring och kolla.. Agneta brukar köpa hemstickade yllesockar i alla de färger, men jag tycker det känns motbjudande att köpa tjocka vinterplagg en het sommardag..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 2 juli 08:31


Om jag vore ung och begåvad skulle jag utbilda mej till  f o t o g r a f.. Jag inbillar mej att jag har blick för motiv, men saknar verktyg för att göra dom rätttvisa.. Och det skulle man lära sej på en gedigen utbildning..

 

Den här  s t o l e n  som jag precis lyckades fota  o c h  kopiera skulle jag kunnat göra åtskilligt mera av, om jag vetat hur man gjorde..

 


Jag skulle vilja fylla ett ark tätt, tätt, med mindre bilder på stolen.. D e t  skulle blivit en verkligt intressant bild, men, som sagt, jag vet inte hur man gör..

 

Hela tillvaron är fylld med motiv.. M e n.. vet man inte hur man ska förvalta upptäckten, ja  d å  sitter man där och "hurrar och tycker skjortan är trång".. Som han sjunger Olle Adolphson..

 

Biggarråerna, som alla sitter i toppen på träden, börjar mogna.. Håll till godo måsar och kajor.. Jag kommer inte åt dom.. Faktum är, att jag inte missunnar fåglarna ett och annat skrovmål.. Dom har det knepigt nog med att föda sej och ungarna.. Men  n å t  litet bär skulle jag gärna vilja har själv också..

 

Visst skulle jag väl kunna släpa fram stegen och klättra upp till bären, men risken är att jag kommer att ramla ner och slå mej fördärvad, och  s å  mycket är det inte värt.. Hur saftiga och goda bären än är..


 

 


 

 






















Av Kerstin Frithiof - Måndag 1 juli 17:56


Jaha, så var vi då inne på andra halvlek.. Vart den  f ö r s t a  tagit vägen är jag inte mänska att begripa.. Så fort har det gått..,

 

Igår kom ett efterlängtat  r e g n  och satte fart på växtligheten.. Idag blåser det, så snart är det väl lika torrt igen..

 

Jag känner mej stolt.. Bilden ovan tog jag precis, och lyckades föra över till datorn prompt.. Nu hoppas jag innerligt att dom, som sitter nånstans i galaxen och drar i trådarna, inte ändrar förfaringssättet igen.. Iallafall inte på länge..

 

Kattskrället kom precis in med en stackars mus, men åkte lika snabbt ut som han kom in.. 

 

Musen försökte jag inte ens rädda.. Den var nog utom räddning redan när han smet in med munnen full..

-----------

En kul grej:

 

Min systerdotters golden har födelsedag idag, och jag tänkte skicka en hälsning på hundspråk..

"Voff, voff" tänkte jag sända.. 

 

Tanklöst nog tänkte jag inte på att kolla stavningen utan klickade iväg alstret obesett..

 

Hundhälsningen jag skickade löd "Våfflor, våfflor"..

 

Jag ringde omgående hundens mänska och förklarade.. Annars hade familjen nog misstänkt, att jag helt tappat förståndet..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards