brimikshallon

Alla inlägg under maj 2024

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 28 maj 14:04


I flera år har jag haft ett par tunnbågade, vänliga glasögon.. Och dom har jag trivts alldeles utmärkt med:

 

 

När jag var hos optikern häromdagen tyckte hon att jag borde  b y t a  ett av paren jag  h y r..

 

Först var jag tveksam.. Jag trivdes ju sa bra med dom paren jag har jag  h a r..

 

Men sen tänkte jag, att jag minsann skulle prova på ett par betydlligt tuffare.. Sagt och gjort.. För en stund sen var jag och hämtade mina nya glasögon.. Med  ordentliga  m ö r d a r b å g a r:

 

Nåja.. Jag köpte ut dom gamla för säkerhets skull.. Om jag skulle tröttna på mördarbågarna..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Av Kerstin Frithiof - Måndag 27 maj 10:20


Inte blev det mycket av det utlovade regnet, och inte blev det nåt av åskmullret i fjärran heller.. Som tur var vattnade jag duktigt i går kväll..

 

Jag gick precis ut för att fota min kaprifol.. Gissa vem som  a b s o l u t  skulle med..

 

 

Jo, kaprifolen.. Den köpte min man och jag första sommaren vi bodde här och planterade mot ett plank, som sträckte sej mellan huset och garaget.. 

 

När planket så smångom blåste ner flyttade jag kaprifolen till norra sidan av huset.. Det var inte särskilt begåvat, för där trivdes den inte.. 

 

Alltså flyttades den till  s ö d r a  sidan, men det var inte så lyckat heller..

 

Nästa anhalt var mot en tung gammal järnstege, som jag ställde upp på  ö s t r a  hussidan.. Den blåste förstås ner ganska omgående..

 

Nu hade det gått åtskilliga år och kaprifolen plantrades slutgiltigt mot gatan.. Där har den stått och småslokat i åtminstone fem år.. Men  ä n t l i g e n  har den börjat komma sej..

 

I förgrunden syns nepetabuskar.. Såna har jag satt på många ställen.. När jag vill ha lite mera nyper jag bara av ett skott och påtar ner i jorden tillsammans med lite naturgössel.. Och vattnar duktigt.. Voila.. Snart har jag en ny buske..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Kerstin Frithiof - Lördag 25 maj 13:06


Varenda sommar det här millenniet har jag tänkt såhär; "I  å r  ska jag minsann köpa mej en blommig klänning"..

 

Men det har aldrig blivit av.. Förmodligen för att jag inte tyckt att jag  b e h ö v t  nån blommig klänning..

 

Men äntligen,  i förgår  b l e v  det av..



 


Den är lång och vid och färgerna passar mej.. Praktisk är den också.. När jag tröttnat på den som klänning kan jag ha den som  n a t t s ä r k..

 

Jag har jobbat i trädgårn med ogräsrensning nu på förmiddagen.. Fy fabian så trött jag blir..

 

Härom dan köpte jag ett litet paket blandfärs och gjorde köttfärssås med pasta.. Och bjöd Agneta på lunch.. I går åt jag av anrättningen, och idag åt jag upp resten.. Sånär som på nåra pennebitar som jag inte tyade (orkade för dom som inte förstår blekingska).. Hur lite mat jag än lagar, räcker den hur länge som helst.. En slags  s ö t g r ö t s y n d r o m  vad det verkar..

 

Det drar upp moln från havet.. Hoppas dom för med sej lite regn.. Det är fruktansvämat torrt ute.. Det märker man när man påtar..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Kerstin Frithiof - Torsdag 23 maj 13:58


Kära nån.. Jag förstår varför många mänskor har slutat gå till tandläkaren..

 

Jag har precis varit hos tandhygienisten på regionens mottagning i Sölvesborg.. Mina tänder var i gott skick, och det enda som behövde göras var att skrapa bort lite tandsten..

 

Hela "operationen" tog mindre än en timme.. Och så skulle jag  b e t a l a.. Eftersom inga förnyade besök behövdes, hade jag en viss summa i rabatt.. Hur stor den var glömde jag att fråga..

 

Plånboken jämrade sej, när den fick veta att kalaset gick på 1030 riksdaler.. 

 

Jag har alltid haft bra tänder, så nåra större summor har jag inte lagt på dom.. Men arma mänskor som i n t e  har det.. 

Det är ju fruktansvärt att många tvingas välja bort tandläkarbesök för att dom inte har råd..

 

Men  d e t  är givetvis ingen bra lösning i det långa loppet.. 

 

Jag fattar inte varför inte tandhälsan ingår i den allmänna sjukförsäkringen.. D e t  vore väl nåt för politiker att gå till val på..

 

Det är  v a r m t  idag och det drar upp  m o l n  från havet.. Hoppas det blir ett ordentligt  r e g n  för det skulle behövas..

 

Nu ska jag berätta nåt riktigt  ä c k l i g t.. 

 

Igår morse hittade jag en duktig  s p y a  på gräsmattan.. 

 

Tvi vale och fram med spaden och ner med spyan i underjorden..

 

Men katteländet grävde upp den igen och åt upp den för andra gången.. 

 

Troligen innehåller kattspyor nyttigheter.. För katterna själva givetvis.. Eller också har herr Rönnerdahl mist förståndet..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 21 maj 13:43


Jag måste säja, att jag är nöjd med det jag hunnit med i trädgården så här långt.. Jag förtar mej verkligen inte, men trots det blir det en del gjort.. I går satte jag tillexempel tre paprikaplantor mot sydväggen.. Här blir det varmt och torrt, så jag kommer att behöva vattna varje kväll:

 

 

På en kvällspromenad i trädgården i går kväll häpnade jag över hur  v a c k e r t  det ändå är i täppan.. När man ställer in kameran på rätt motiv.. Vill säja:

 

Det är inte för att  s k r y t a  som jag visar trädgårdsbilder.. Nä, jag är uppriktigt glad och tacksam över att jag  h a r  min trädgård.. Och så  v e t  jag att många skulle fryna på näsan åt både mej, katten och trädgården, men si (som det står, ni vet var)  d e t  giver jag fullständigt faderullan uti.. Det är jag och herr Rönnerdahl som bor här och  v i  är nöjda..

 

Om en liten stund ska jag åka till optikern för synen har blivit sämre.. Dessutom tycker jag ibland att jag skymtar en snabb skepnad i ögonvrån, och om det i n t e  är ett spöke, vilket det väl knappast kan vara, kan det vara nån slags synfel.. Vi får väl se..

 

Jo, wordblitz.. Jag säjer bara: "Det är bedrövligt att vara  s ä m s t.. För det är jag.. Men okej, nån ska vara  d e t".. 

 

En gång var jag  ä n n u  sämre än jag är på blixten.. Det var när jag fick för mej att jag skulle lära mej  t o v a.. Usch, jag börjar nästan gråta när jag tänker på eländet.. En kurskväll satt jag för övrigt på toa och grät ilskans och hjälplöshetens tårar.. S å  hårt tar jag inte blixten..

 

Men det vore roligt att klå skjortan av en och annan.. Ingen nämnd och förvisso ingen glömd..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Kerstin Frithiof - Måndag 20 maj 08:45


Tja, så var det med det.. Jag hade precis skrivit ett inlägg, och så.. poff.. försvann det ut i rymden,, Fan också.. Ett likadant skriver jag  i n t e .. Det blir för tråkigt.. Iallafall för  m e j..

 

Sommaren fortsätter.. Solen steker och det börjar bli ordentligt torrt.. Hoppas bara att det inte blir som 2018 då halva landet brann upp och den andra halvan torkade sönder..

 

Lilianes trädgårdsjobbare är här och ansar mina häckar och klipper mitt gräs.. D e n  lyxen  unnar jag mej.. Lättare sysslor klarar jag själv.. Iallafall sådana jag kan utföra sittande på en pall..

 

Jag var hos frissan häromdagen och hyfsade lockarna.. 

När jag kom såg jag ut så här.. Man kan i spegeln se att håret är lika långt fram som bak..  

 

Efter en stund blev bilden en annan:

 

I spegeln kan man se hur  n ö j d  jag är.. 

 

Man kan fråga ej varför jag envetnas med att ha kort hår när alla andra äldre damer låter sina kalufser växa till oanade längder,, Åtminstone sådana äldre damer man ser på TV..

 

Faktum är att det är så jag trivs bäst.. Behagligt och bekvämt och dessutom hyfsat klädsamt..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Kerstin Frithiof - Lördag 18 maj 09:56


Ett nytt moment har jag numera lagt till min morgonritual: Jag gräver upp åkervinda ur rosenrabatten.. Och när det är gjort är jag totalt slut.. Trött och svettig..

Dagens skörd   framför min goda spade, som, inom parentes sagt, är alldeles för  t u n g  för mej.. Frågan är om det är jag eller spaden som är stjärnan i den här föreställningen.. Åkervindan är det definitivt  i n t e.. 

 

Nåja, skörden var mindre idag än i går, så hoppet finns att ogräset ska bli utrotat.. Men det kommer nog att ta sin tid..

 

Den 18:de maj idag och Erik har namnsdag.. Erik, som gjordes till helgon av sin släkt eftersom dom  b e h ö v d e  ett helgon för att legitimera sej som kungaätt.. (Detta enligt vissa författare, som stöder sej på autentiska källor.. Iallafall vad dom själva säjer)..

 

Påven lär i vart fall avvisat erikarnas begäran om att få kungen helgonförklarad..

 

Att Erik stupade, när han kom ut från mässan den 18:de maj, lär ha berott på att han var stupfull och ur stånd att försvara sej.. Detta hade kommit till påvens kännedom och alltså avslog han den erikska släktens begäran.. 

 

Detta hindrade dock inte släkten från att  s j ä l v  helgonförklara kungen.. Och på den vägen var och är det..

 

Vad som är sant eller lögn är det väl knappast nån som kan veta med säkerhet.. Inte jag iallafall.. Men det är en fascinerande historia.. 

 

Igår kväll tänkte jag ha mej ett litet kalas och köpte vitt vin och en påse räkor.. Räkorna var fadda i smaken och sega som tusan.. Vinet var iallafall bättre, så jag tog ett extra glas och satt sen och lyssnade på musik på youtube..

 

Har man bott i Göteborg har man faktiskt lärt sej hur räkor ska vara.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Kerstin Frithiof - Fredag 17 maj 08:45

 

Varje morron tar jag ett (nä,  m å n g a  ska det vara) tag med spaden i rosenrabatten, för under natten har det kommit upp mera åkervinda.. Detta vidriga ogräs, som sträcker sej lika långt   u n d e r  marken som över..

 

Detta är morgonens skörd.. Nästa dag kommer det att vara lika mycket igen.. Det gäller att inte ge upp utan fortsätta gräva.. Till slut måste det väl iallafall ta slut..

 

Sommaren fortsätter.. Det är  t o r r t  i markerna nu.. Och snart kommer det väl att bli bevattningsförbud.. Det brukar vara ont om vatten under rockfestivalen.. Inte att undra på med så många mänskor som duschar..

 

Man kan fråga ej  v a r  dom duschar.. Jo, norjeborna, som är affärsmedvetna,  s ä l j e r  duschtillfällen i sina villor och källare.. För ett par år sen kostade det 50 kronor att bli ren.. I år kommer det säkert att kosta mera.. 

 

Ett år tog vattnet tvärt slut.. Det hade uppstått en läcka nånstans nere på Lister, och det blev närapå panik.. Det hela löste sej dock efter nåra timmar..

 

Elen brukade också ta slut, men det var  i n n a n  festivalen var riktigt etablerad.. Numera har man koll (hur nu  d e t  går till)..

 

Kära nån, det är bara tre veckor kvar tills det brakar loss.. Fast.. egentligen börjar campinglivet oftast redan helgen före.. Tänk, folk åker från praktiskt taget hela den "civiliserade" världen för att umgås och lyssna på sina favoritband.. Och  ä t a..

 

Ingenstans finns det så mycket mat att köpa som på rocken.. Och det är inte vilken mat som helst.. Jag tror man kan få precis  a l l t  i matvagnarna nere på fälten.. Allt från varmkorv till gourmetmat.. 

 

Och så kommer  k n a l l a r n a  och säljer.. Mest kläder som det verkar.. Ett år köpte jag en T-shirt med texten "Jag är inte dum.. Jag har bara otur när jag tänker".. 

 

Den texten skulle kunna bytas ut mot "Jag är inte dum.. Jag har bara otur när jag spelar wordblitz"..

 

(Jag undrar förresten vart den tröjan tagit vägen.. Jag får leta.. Jag tror  i n t e  jag har slängt den)..

 

Nu hoppas jag bara att sommarvädret håller i sej över rocken.. Nåt år var det svinkallt och regnade hela tiden.. Inget sådant i år, tack..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards