brimikshallon

Alla inlägg den 4 juli 2024

Av Kerstin Frithiof - Torsdag 4 juli 09:55


Första onsdagen i juli har sedan hedenhös varit marknadsdag i Sölveborg.. För ett antal år sen bestämde höga vederbörande att dagen skulle utökas och bli en festival.. Killebom kallad..

 

Igår inföll begivenheten, vilken knappt förtjänar den beteckningen.. Det mesta som salubjöds var kläder, kläder och åter kläder.. Förmodligen sydda av magra barn i något U-land..

 

Vad vi såg var troligen början till slutet på marknadstraditionen.. Det kommer att gå med sommarmarknaden som med höstmarknaden.. Den självdog för ett par år sen..

 

Ja, ja, "sic transit gloria mundi", som lilla romartokiga Hallon skulle ha sagt.. 

 

Dom enda marknader, som har nåt intresse, är medeltids- och- vikingamarkanderna, där seriösa hantverkare visar upp sina alster..

 

M i t t  bestående minne av sommarmarknaden är ont i benen.. Jag gick för mycket och för snabbt på stumma underlag, och dessemellan stod jag då och då stilla på samma  underlag, och  d e t  gjorde inte saken bättre.. Man är ingen  u n g d o m  längre..

 

 

I går tog jag inga bilder.. Fotot ovan har nåra år på nacken..

 

På lördag ser jag faktiskt fram emot medeltidsmarknaden.. Jag vet inte om jag ska handla nåt, men det är roligt att gå omkring och kolla.. Agneta brukar köpa hemstickade yllesockar i alla de färger, men jag tycker det känns motbjudande att köpa tjocka vinterplagg en het sommardag..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards