brimikshallon

Alla inlägg den 23 augusti 2014

Av Kerstin Frithiof - 23 augusti 2014 08:03

    

--Lavendel, sa matte drömmande.. D e t  ska jag köpa i dag..


--M-men du  h a r  ju redan flera stycken lavendlar.. Hundarna kan inte begripa nöjet med att köpa mer av det man redan  h a r..  Om det inte är  h u n d m a t,  förstås..


Saken är den, att matte har satt rosor och lavendel på det hon kallar "taggen", en rabatt, som sticker ut som en tagg från ena husknuten.. Ett tag försökte hon med persilja där också.. Persiljan skulle fylla ut fint mellan rosorna och lavendeln var det tänkt..


Det är emellertid inte alltid tanke och verklighet stämmer överens.. Av persiljan blev bara glesa små pluttar.. Men, det är klart, den gick att använda alldeles utmärkt i matlagningen.. Dumt nog petade matte också ner en del annat tillsammans med rosor, lavendel och persilja..


Allt sådant ovidkommande ska bort i höst och bara rosor och lavendel ska finnas kvar.. Menar matte och är bestämd på den punkten..


Var ska då all den här lavendeln inhandlas, kan man fråga sej.. Jo, det är trädgårdsdag i Sölvesborg i dag och där säljer man praktiskt taget alla världens växter..


På trädgårdsdagen för två år sen köpte matte en liten vinplanta.. Den stod och tjurade i över ett år, men så i våras satte den fart och växte nåt enormt.. Långa klasar har den nu, men eftersom matte inte visste hur hon skulle beskära den är klasarna liksom lite  k l e n a.. Plantan i sej är inte klen.. "Den får mej att tänka på sagan om sötgröten", sa matte häromdan.. "Den växer över alla breddar"..


Det verkar som om trädgårdsarrangörerna får tur med vädret.. Solen skiner och det är  l a g o m  varmt..

Det kanske blir tid för en liten skogspromenad i eftermiddag..


Hoppas.. Hoppas..
















Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards