brimikshallon

Alla inlägg den 12 februari 2016

Av Kerstin Frithiof - 12 februari 2016 09:03

    

Faktum är att det snöar.. Inte mycket, bara en och annan liten flinga.. Som dalar så sakteliga..


--Vad säjer du, matte.. Visst är det  f i n t..


Jodå.. Matte medger faktiskt att det är fint.. Dessutom har det torkat upp..  Lite grann iallafall.. Inte så, att vi kan komma till skogen.. Ska  v i  till skogen ska det vara torrt på marken.. Och ingen  p a t f y m  heller.. Eller björnbärslöv..


Igår kväll såg vi ett inslag om  v i n t e r b a d a n d e  på TV.. Märkligt att nån kan tycka det är trevligt.. Allra konstigast var att badarna hade stora  m ö s s o r  på sej.. För att stänga  i n  kroppsvärmen tydligen..


--Skulle inte  d u  kunna tänka dej att vinterbada, matte.. Vovvarna kan be grannfrun ta ett kort när du plaskar i, och så kan vi skicka in bilden till  t i d n i n g e n.. Visserligen är det ingen  i s  i havet, men det är garanterat  k a l l t.. Och mössan har du nerkasad på näsan som vanligt..


Matte begriper att hundarna skojar med henne.. Dom fnissar bakom tassarna.. V i  skulle för övrigt inte vinterbada vi heller..


Som vanligt går veckorna i raketfart.. Det är redan fredag.. Det var ju fredag alldeles nyss.. Det är som om dagarna biter varandra och sej själva i svansarna..


Om en stund ska matte till Mjällby och handla..


--Jag tror jag ska köpa kalopskött.. Så har vi mat flera dagar.. Matte är ganska praktisk när det gäller matlagning..


Och så minns hon det året hon gick i hemkunskapen i skolan.. I betygsstatistiken var bara a och AB  utom  e t t  enda litet Ba, och det var det matte hade..


Ingen köksstjärna med andra ord, men hon trivdes och formligen  ä l s k a d e  hemkunskapsfröken.. En av dom lärare hon minns med glädje..


--Är du  f o r t f a r a n d e   usel i hemkunskap, matte..


--Jag  t r o d d e  iallafall, att jag var fena på att laga  s å s,  men efter att ha tittat ett par säsonger på Sveriges mästerkock har jag börjat tvivla.. Mitt såslagande är nog mest önsketänkande.. Det som så mycket annat..

















Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards