brimikshallon

Alla inlägg den 22 augusti 2016

Av Kerstin Frithiof - 22 augusti 2016 08:43

    

--Du måsta lära dej att  g a l l r a  matte.. För hundarna står det klart, att matte inte  n ä n n s  ta bort ett och annat från trädgårn..


Så är det med  b j ö r k a r n a.. Vi har tre stycken, som aldrig borde ha fått vara kvar.. Nu är dom inte bara kvar, dom är på väg att bli stora och omfångsrika.. Dessutam ett antal  v i l d k ö r s b ä r s t r ä d  och nåra stycken  l ö n n a r.. Och så den vackra  r ö n n e n..


--Du måst ta bort björken från garageuppfarten.. Den kommer att skada  b i l e n.. Sa en granne häromdan..


 


--I tre år har jag vårdat den här lilla björken ömt, säjer matte.. Ska jag då plötsligt såga ner den.. Bara för att den inte ska fälla frön på  b i l e n.. Frön förresten.. Jag har fått lära mej att det är små  n ö t t e r  som björkar fäller..


På bilden kan man desssutom se  r ö n n e n,  som i år är vackrare än nån gång förr..  Och vårt trasiga staket..


E n  sak är säker: trädgårn håller på att växa oss över huvet.. Precis allting har blivit jättestort och yvigt denna sommar.. Matte verkar inte bry sej.. Hon är tillåmed lite  s t o l t  över växtkraften på vår lilla plätt..


--Vore det inte bara för  o g r ä s e t,  så, säjer hon och låter meningen hänga i luften..


Vi fick tag i Agneta till slut i lördags.. Det visade sej, att hon  g l ö m t  bort att det var trädgårdsdag.. Matte struntade i att åka hon med.. "Har inte plats till mera ändå," säjer hon..


--För övrigt är det så mycket som flyttar in till oss av sej självt, säjer hon.. Björkar tillexempel..


Det är  m å n d a g..  Matte fröjdar sej.. En hel vecka kvar till nästa söndag, då hon ska på släktträff i Småland och vovvarna ska pensionata..


Igår märkte vi att  f a n t o m b a j s a r e n  varit framme igen..


--Jag kan undra, säjer matte, jag kan undra om det inte är en grävling.. Den har iallafall grävt och bökat där jag begravde kajan för en tid sen.. Jag kan inte se nåra  f j ä d r a r  där, så förmodligen har hen ätit upp hela kadavret med fjädrar och allt..


I morse trampade matte ihjäl ett antal sniglar.. Hon menar, att det gäller att mörda alla man kan få syn på  i n n a n  dom hinner reproducera sej, vilket det bör vara tid för i rappet..


Mattes mordiskhet vad gäller sniglar stämmer illa med hennes utpräglade känsla för att ta hand om hundar, fåglar och (fnys) katter..


--Alla kan väl inte älska  a l l a  här i världen, gnolar hon och ser full i sjutton ut..



















Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards