brimikshallon

Alla inlägg den 15 maj 2013

Av Kerstin Frithiof - 15 maj 2013 07:36


--Matte, låt bli att klicka omkring på facebook.. Du  blir bara nervös.. Hundarna är uppriktigt oroliga för matte eftersom hon inte riktigt vet vad hon gör..

--Vill du verkligen  l ä r a  dej det här, frågar vi..

--Njä, egentligen inte, svarar matte.. Det var roligt att klicka runt ett tag, men nu tror jag det får vara..

--När Britta kommer ska jag be henne ta bort mej ur ruljangsen.. Så kommer jag förmodligen att sova bättre om nätterna och slipper ångra ett och annat klick..


Hundarna drar en suck av lättnad.. Matte är egentligen en blyg och tillbakadragen person, smått enstörig faktiskt, och sociala medier är på intet sätt nåt vi förknippar med henne..

Hade matte  k ä n n t  sej ensam hade det varit en annan sak, men det gör hon inte.. Tvärtom.. Hon mår nog som bäst när "the party is over" och hon är ensam med hundarna..


Inatt kom det ganska duktigt med regn och det ser ut att fortsätta idag.. Matte gjorde fint i en av rabatterna härom dan och jämmerligt vad det blev snyggt.. Så fort det slutat regna och blivit lite varmare kommer hon att fortsätta att böka omkring bland blommor och blad.. Tja, ogräs också förstås..


Häromdan var vi en lång runda på Nytorpet.. Hundarna hade precis lika roligt som vi brukar.. Inga andra hundar var ute i spåret.. Åtminstone inte medan vi var där..


Körsbärsträden bara dignar av blommor.. Nu hoppas vi att dom kommer att digna av bär om ett par månader.. Ramslöken håller på att slå ut.. Det verkar som om den  t r i v s  i det skuggiga hörn där den bor.. Det vore roligt om den förmerade sej, den illegala växten..


För  v ä l d i g t  länge sen fick matte nåra små  björnbärsbuskar av en kollega.. Buskarna stoppades ner vi västsidan av garaget och där har de stått sen dess.. Ibland har de vuxit ut över sina bräddar och ibland har matte försökt att ta kål på dom..

Förra sommaren höll de på att invadera gräsmattan och matte hade svårt för att hålla undan för dom med gräsklipparen..

Häromdan bestämde matte sej för att klippa ner dom så långt det gick.. Medan hon höll på med sekatör och skottkära kom hon på en sak..

--Jag ska kanske  b i n d a  u p p  nåra skott mot väggen, tänkte hon, och på så sätt kontrollera växandet och kunna skörda en del björnbär..

Tänk, att det skulle ta 40 år för matte att begripa nåt så självklart..
















Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards