brimikshallon

Alla inlägg den 18 juni 2013

Av Kerstin Frithiof - 18 juni 2013 07:38


Minns ni granatäppleträdet..

I tysthet har den där plantan, som matte inbillar sej är ett granatäpple, stått i sydfönstret inklämd mellan "di brede pojkarna" det vill säja citrusarna.. I går råkade matte titta lite närmre på granatplantan och fann att  p r e c i s  a l l a  l ö v e n  var borta.. Dom låg i en liten sorgsen hög på fönsterbrädan..


Matte blev förstås lessen.. Hon är som bekant en person som värnar om allt levande.. Utom mördarsniglar, myggor och spyflugor..


Innan hon slängde sin länge omvårdade lilla planta tog hon emellertid en sista titt på den.. Och fann två små pytte-pytte-pytte löv i toppen på en av pinnarna..


I stället för att slänga plantan satte hon om den i den större kruka, gösslade och vattnade den och ställde hela härligheten ute på trappan..


Varför den tappat löven begriper inte matte.. Om det helt enkelt inte är så, att jorden i krukan var utarmad och trädet höll på att svälta ihjäl.. Vi håller klor och tummar för att plantan ska återhämta sej och att det så småningom ska ge sej om den verkligen är  ett granatäppleträd..


Idag ska "orangeriet" tömmas och alla citrusarna ställas ut i trägårn.. Citronen, som är äldst, är fem år gammal och börjar bli tämligen reslig.. Apelsinträdet brer ut sej åt  a l l a  håll medan clementinen knorvar sej i topparna.. Matte ska klippa bort knorvet.. Det gjorde hon förra året och då blev det skjuts på tillväxten även på  d e n  plantan..


Solen skiner i dag också och ska så fortsätta nåra dar till.. Matte fick ett meddelande på telefonen att bevattningsförbudet var hävt från och med nu..


--Det var ett kort bevattningsförbud, muttrade matte när hon läste meddelandet.. Elaka tungor påstår att det var rockfestivalen som tömde reserverna (reservoarerna?)..

Nåväl tydligen har dom blivit påfyllda igen.. Hur nu  d e t  har gått till..



Tiden går fort och denna veckan är det redan missommar.. "Sen går det bara utför" är mattes stående replik på missommarafton..

Varje år säjer hon likadant och varje år känner lilla Hallon ett kallt stråk av missmod och dödsfruktan dra längs ryggen och pressa både humör och svans mot marken..

Lilla mor fnyser ett litet fnys och ber oss stuva undan missmodet tills det verkligen behövs..


Välsignade lilla mor..














Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards