brimikshallon

Alla inlägg den 22 juli 2013

Av Kerstin Frithiof - 22 juli 2013 07:26


I natt har vi varit ensamma matte och jag.. Lilla mor har sovit hos Agneta och hon ska stanna hos henne hela dan.. I går smordes vi nämligen mot löss och fästingar.. Innan lusmedlet har torkat in ordentliget får vi inte vara tillsammans.. Vårt stora nöje är nämligen att släpa omkring på varandra i nackskinnen och gör vi  d e t  innan vi är ordentligt torra får vi i oss giftet fel väg så att säja..


Matte försvann för en stund sen och kom tillbaka med en hel spann växter som hon hittat i dikena.. Det var gråbo och såpnejlika, men också nåt rosafärgat som vi inte vet vad det  är..

Matte ska nämligen hjälpa till att dekorera i kyrkan idag och eftersom det knappt finns nåra växter kvar i trädgårn  (utom rosorna förstås) fick hon ge sej ut och plocka i dikena..


--Vilda växter kan vara väldigt vackra dom med, säjer matte uppskattande.. Det gäller bara att inte se dom som ogräs..


Idag är det mulet och inte alls lika varmt.. Ännu.. Det vore fint om det kom lite regn.. Regn är nog nåt alla längtar efter vid det här laget.. Inte minst dom  v i l d a  djuren..

Fåglarna tillexempel, dom är nog törstiga..

Det gick väl an för dom så länge matte hade kvar körsbär.. Då kunde de få lite vätska i sej.. Men nu är alla körsbären uppätna.. Matte och  fåglarna har delat dom rättvist mellan sej.. Matte har ätit dom som växte lågt och fåglarna dom som växte uppe i toppen..


Måndag är det igen och den 22 juli.. Snart är det min födelsedag.. Jag är född i   l e j o n e t s  tecken och vad kan passa bättre för en liten stålblank romare..


--Matte, vilket stjärntecken är  d u  född i.. Är du lejon också, eller vad är du.. Lilla Hallon är ivrig.. Det vore väl roligt om vi vore födda i samma tecken du och jag..


--Äsch, matte snor sej och ser generad ut.. Lägg inte så stor vikt vid det du..

--Mitt tecken håller sej i hålor och skrevor i öknar och vildmarker och är livsfarligt det med.. Fast inte lika glamoröst som lejon..

Vilket det är.. Det får du fundera ut själv..









Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards