brimikshallon

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2014

Biläventyr..

Av Kerstin Frithiof - 29 augusti 2014 06:22

    

Vi hörde att matte rasslade in på gården med bilen efter besiktningen i går, så belagt med  k ö r f ö r b u d  var åkdonet inte.. Ett äventyr hade det varit, dock..


Det visade sej, att en skruv, eller plugg, eller bult, matte visste inte vad, hade trillat ur en av bromsarna.. Och  d e t  var inte bra..

--Du får inte ha det så här, sa besiktningsmannen och rådde matte att ta bilen till verkstad bums..


Nedslagen åkte matte bort till verkstan.. Nu skulle det kosta skjortan, mente hon..


Felet åtgärdades snabbt och geschwint medan matte väntade..


Och så var det dags för betalning..


--Mja, sa verkmästaren.. Det här felet får  v i  ta på oss.. Vi har slarvat när vi gjorde vid dina bromsar för en tid sen, så det här får vi stå för själva.. Dessutom bjuder vi på ombesiktningen..


--Det  f i n n s  anständighet här i världen, strålade matte, när hon berättade om det som hänt för Agneta..


Just det.. Agneta.. Det var länge sen vi träffade henne, men igår efter biläventyret for vi till Nytorpet.. På vägen plockade vi upp henne..


Det var alldeles underbart att komma till skogen och det gick mycket  l ä t t a r e  igår än det gjorde för en vecka sen.. Vi håller på att få tillbaka konditionen..


--Målet är att klara åttan igen, sa damerna när dom packade ihop, detvillsäja stoppade in hundarna i buren..

Sen for vi alla fyra hem till Agneta och lagade till en liten lunch..


Som vanligt, när matte och Agneta äter tillsammans, blev det stekt fläsk med löksås.. Damerna hade dessutom hittat ett par svampar (i n t e  kantareller, för  d o m  finns inte) i skogen, och dom stektes tillsammans med löken och ett äpple och blev en väldigt god sås.. Det var  m a t t e  som gjorde den..


Sen gjorde hon inte så värst mycket mera den dan.. Jo, hon klippte gräset och blev alldeles genomvåt av svett.. Det blev nämligen mycket varmt fram på eftermiddagen..


Vindruvorna mot sydväggen håller på att mogna.. Matte tog mod till sej och kånkade ut den hemska, tunga, förfärliga järnstegen och lyckades resa den mot väggen utan att slå sönder varken sej själv eller huset, och sen var det bara att gå löst på allt som strävade mot skyn..


Det blev väldigt bra, iallafall tyckte  m a t t e  det, och nu är klasarna frilagda och sväller i solskenet.. Goda börja druvorna också att bli..


--Matte, du ska nog inte smaka på så många.. Risken finns att dom tar slut innan dom är färdiga..
















 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Måndag 22 april 14:24


  Det händer faktiskt att solen skiner ett litet tag.. En, som  d å  passar på att hitta en varm och solig fläck, är lilla  herr Rönnerdahl: Jag förstår honom.. Och kallar bilden "Solkatt".. Riktigt fyndigt om jag får skryta lite..   Vad ...

Av Kerstin Frithiof - Lördag 20 april 10:18

  "På väg mellan två jobb" och "Buss och kram" är trevlighetsnoteringar som jag har sett på bussar här i trakten.. Det finns säkert fler, men dom har jag inte noterat.. Förr stod det alltid "Går ej i trafik" på bussar ur tjänst.. Det här nya blir m...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 17 april 19:08

  För säkert 30 år sen köpte jag en liten väska, stor nog för plånbok och nycklar.. Den har varit behändig och tjänat mej väl, men nu hade den fått ett stort  h å l  i sidan:     Dags för ett sista farväl.. Väskan måste bytas ut mot en likan...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 16 april 11:12

  Nu ska jag berätta vad som hände den här dagen, eller rättare natten efter den här dagen, för 64 år sen.. Det var så här:   Jag satt på Karlshamns Allehanda och läste korrektur till midnatt.. Det var mitt första jobb och jag hade tagit studen...

Av Kerstin Frithiof - Söndag 14 april 14:07


  Sicken tur att jag tvättade i går och kunde  h ä n g a  u t  tvätten för första gången i år.. I dag hade det inte gått eftersom det satt igång att blåsa nåt alldeles förskräckligt.. Hade jag hängt ut nåt på tvättpraplyn i dag hade väl hela härlig...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards