brimikshallon

Direktlänk till inlägg 25 augusti 2015

Om sniglar.. Igen..

Av Kerstin Frithiof - 25 augusti 2015 07:59

    

--Jaha, sa matte belåtet, det var tretusentvåhundra det, sa hon och torkade skon på gräset vid vägkanten..


--Jaha.. Hundarna är idel förvåning.. Vad  v i  har sett så har matte trampat ihjäl  f y r a  snigelklumpar.. Varje klump bestående av två sniglar hoprullade i ett slemskum..


--Joho, säjer matte och ser illande nöjd ut.. Just nu verkar det vara  p a r n i n g s t i d  för sniglar.. Varje snigel i en sån här klump kan lägga 400 ägg.. Det betyder 800 ägg per klump, och jag har mosat fyra klumpar.. 800 multiplicerat med fyra blir 3200.. De´ni.. Skulle egentligen ha  m e d a l j,  säjer hon förnöjt..


Hundarna försöker hänga med i vår mänskas resonemang.. Väl vetande att hon inte är nåt mattesnille precis..


--Det här stämmer inte.. Vovvarna mopsar sej.. Varje klump kan väl bara leverera 400 ägg.. Inte 800, som  d u  påstår..


--Jomen.. Matte är tvärsäker.. Alla sniglar är hermafroditer, vilket betyder att dom är  b å d e  hanar och honor samtidigt.. Åttahundra per klump således..


Hundarna begrundar det sagda, och plötsligt fattar vi varför matte är så noga med att trampa ihjäl alla sniglar hon ser på våra vandringar.. Hon är helt enkelt rädd att dom ska bli så många att vi inte  s j ä l v a  kommer att få plats..


Igår färdade matte  s t ä d n i n g e n  av trädgården.. I eftermiddag ska hon åka till tippen med ytterligare ett gäng säckar..


--Är du  k l a r  med alltihop nu, matte.. Hundarna tycker faktiskt att det är på tiden att matte håller sej  i n n e  om dagarna..


--Ja,  s t ä d n i n g e n  är klar.. Nu återstår att tänka ut hur jag vill ha det i fortsättningen.. Resajkling alltså..


--Det jag inte själv får plats med (eller har lust att behålla)  ska jag ge bort.. Om nån vill  h a  det förstås.. Det sista får åka till tippen det med..


--Jag har en plätt, där jag bara tryckt  n e r  plantor.. Bär och blommor huller om buller.. Den plätten ska befrias från allt vad växtlighet heter och jorden ska jag köra ut och lägga i rabatterna.. Så  t ä n k e r  jag iallafall göra..


--Blir det  f i n t  hos oss sen, matte.. Hundarna är faktiskt intresserade av att det  s k a  vara fint hos oss..


--J ä t t e f i n t,  vovvarna..  J ä t t e f i n t..


















 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Torsdag 28 mars 08:36


  Tillåt mej att gnälla lite.. Eller, snarare, rätt mycket.. Det är så här:   Min tvättmaskin har gått i baklås och den är full med tvätt.. Jag kan alltså inte få upp locket på den.. Jag ska försöka få tag på firman som sålt den. men dom öppnar...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 26 mars 19:03


  I natt vaknade jag redan vid tretiden.. Och det var väggen att somna om..   Trött är jag så in i bänken, men vågar inte gå till sängs.. Klockan är bara sju, och somnar jag nu, vilket jag garanterat skulle göra, kommer jag att vakna  ä n n u ...

Av Kerstin Frithiof - Lördag 23 mars 12:43


  Faktum är.. Faktum är, att våren  h a r  kommit en bit på väg:   Ett par soliga och varma dagar till så blommar forsythian för fullt.. Och om en månad kommer björkarna att ha musöron..   Våren  ä r  sen i år, men desto kärare när den ko...

Av Kerstin Frithiof - Torsdag 21 mars 17:09


  Precis idag har dagen blivit en  l i t e n  aning längre än natten.. Och för att prisa sommaren köpte jag nåra violer och ett ljus att pryda min trappa med:     Det är härlliga dagar vi har framför oss.. Och.. kära nån.. nu är det bara  v e c...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 20 mars 15:01


  Satt och fifflade med telefonkameran och plötsligt fick jag syn på mej  s j ä l v  på displayen.. Eller iallafall nån som är väldigt  l i k  mej.. Å då knäppte jag: Nu ska jag berätta om  s i n g s i n g t r ö j a n  jag har på mej.. Det  v...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards