brimikshallon

Alla inlägg den 24 januari 2015

Av Kerstin Frithiof - 24 januari 2015 08:56

    

Vår lilla gatstump, Enevägen, mörklades i går kväll.. När vovvarna skulle godnattkissa var det mörkt som i en kolsäck.. Vi undrar varför.. Bara den här lilla gatan.. Över allt annars lyste gatlamporna..


--Kan det bero på att vi inte tackat ja till fiber till fastigheten, undrade matte bekymrat..


Under en tid har det reklamerats för att skaffa "fiber" till byns fastigheter.. Matte har ingen aning om vad det ska betyda, men misstänker, att det kommer att kosta multum.. Och att vi dessutom inte kommer att ha nån nytta av det.. Ingen fiber, således..


--Tänk, om det menades att gatlyset ska gå på fibern i fråga, sa matte.. Då får vi treva oss fram i mörker i all framtid, sa hon och nästan snyftade..


Det är ett och annat, som mer eller mindre  t v i n g a t s  på oss undr åren och det till rejäla kostnader..


För nåra år sen blev matte tvungen att låta besiktiga oljetanken i källaren.. Det kostade 7000 kronor om vi inte missminner oss.. Annat att förtiga..


Ganska kort tid efter den här besiktningen skrotade matte oljeeldningen och satte in luft till vatten-värmare.. D e n  har inte behövt besiktigas till dyra pengar, men en vacker dag lägger den givetvis av, och  d å  står vi där med skägget i brevlådan..


--Det känns, sa matte, precis som om mitt utrymme här i världen har krympt.. Och fortsätter att krympa med förfärande hastighet..


--Förr, när jag jobbade och dessutom hade pension efter min man, flöt allt på ganska bekymmerslöst.. Jag fick pengar över varje månad och för dom kunde jag göra diverse renoveringar på huset för ett tiotal år sen.. Dessutom reste jag en del.. Pengarna räckte..


--Idag har jag  b e t y d l i g t  mindre i plånboken, men levnadskostnadrna stiger och stiger.. Dessutom betalar jag som pensonär skatt efter en högre skala än dom som jobbar..


--Alltså.. Numera gäller det att tänka sej för innan men spenderar.. Än så länge har jag råd med mat både till vovvarna och mej själv.. En och annan slurk bensin kan jag också kosta på oss.. Men nog känns det som om utrymmet i tillvaron krympt..


--Ska vi tvingas sitta i mörker också blir det lagom roligt.. 


--Äsch, matte.. Upp med hakan.. Det är klart att gatlamporna kommer att lagas, och det utan att du behöver köpa ett gäng fibrer..


--Värmeanläggningen fungerar och du har mat i kylskåpet.. Och snöat har det inte gjort än.. Du behöver inte deppa ett ögonblick..


--Du kunde sitta utanför Systemet och skramla med en burk.. D å  hade vi tyckt synd om dej..








Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards