brimikshallon

Direktlänk till inlägg 14 januari 2016

Tillkortakommanden..

Av Kerstin Frithiof - 14 januari 2016 09:25

     

 Matte bakar en knäckäppelpaj.. Åtminstone  h o p p a s  hon att det blir en sån.. Hon kan nämligen inte hitta just den kokboken, som just den pajen står i, så hon bakar lite på känn..


Att laga mat på känn är nåt matte gör varenda dag, men med  b a k n i n g  är det lite annorlunda.. Hon har nämligen inget självförtroende alls när det gäller den sortens tillverkning.. Läsa, väga och mäta och gneta är hennes likör vid bakugnen..


--Varför bryr du dej  o m  att ens försöka baka när du är så osäker.. Hundarna begriper inte mänskors sätt att se.. Kan man inte så kan man inte.. Och så får man göra nåt man  k a n  istället..


Mja, det var så här:


Häromdan när det snöade sopade grannen bort snön från vår uppfart.. Matte blev jätteglad och mycket tacksam..

--Jag ska göra nåt för er i veckan som kommer, sa hon.. Jag bakar en  p a j  och kommer in med, sa hon utan att tänka sej för..


Givetsvis ångrade hon sej precis i samma ögonblick hon sagt det.. Men lagt kort ligger och nu står bakverket på svalning på diskbänken.. Luktar gott gör det.. Riktigt gott..


--Apropå  k o r t,  matte.. Hur går det med trolleriet.. Har du lärt dej nåra magiska tricks ännu.. Hundarna har iallafall inte märkt nåt trolleri..


Matte ser lite skamsen ut när hon förklarar, att trolleri är så pass svårt han hon  n ä s t a n  funderar på att strunta i det..


--Är det lika svårt som att baka, matte.. Hundarna är på alerten och vill ha reda på.. Precis allt vill vi ha reda på..


--Ännu svårare, vovvarna.. Lika svårt som att spela Sor-etyder på gitarr.. Det kan jag inte heller..


Igår berättade matte, att hon hittat lilla mors dietmat hos veterinären i Bromölla.. Ocvh så tog hon ett kort.. Och så satte hon in det i datorn.. Trodde hon.. Men det smög sej det såväl som trolleri och gitarretyder..


--Vet du nåt annat, som smög sej i går.. Vovvarna fnissar och sätter huvena ihop..


--Rubriken smög sej, matte.. Det händer en och annan gång att den gör det.. Hur skulle det vara om du gjorde som vettig folk: satte rubriken först..


--Ja men, vovvarna.. Jag  v e t  ju sällan vad vi ska skriva om när vi börjar.. Och vet man inte det är det svårt att sätta rubrik..

 

Lilla mors mat.. Tänk bort rödlöken.. Den ligger bara där den ligger eftersom den inte mår bra i kylskåpet.. Tänk bort salt och kryddor också.. Sånt får varken lilla mor eller lilla sonen äta..












 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Lördag 27 april 17:24


  Jag tog en promenad i förgår nere vid Gedabjer  (Getberget) i närheten av Listers Huvud och fann att småbokarna har börjat slå ut.. Det har jag för övrigt redan berättat om..     Med det varma och soliga väder vi har idag lär det inte dröja...

Av Kerstin Frithiof - Fredag 26 april 09:38


  I går gjorde jag en duktig promenad i skogen nånstans runt Listers Huvud.. Vädret var fint med sol och lagom vind och jag hade kameran med.. Ville väl fota  v å r e n  kantänka..   Jodå.. En och annan småbok hade börjat lövas..    För ö...

Av Kerstin Frithiof - Torsdag 25 april 09:49


  I går åkte jag förbi strandängarna, där Sweden Rock har sin spelplats, och  fann, att man redan börjat jobba där..    Då slog det mej: Det är inte ens två månader kvar tills det rockas loss här i Norje..   Alla vi norjebor  ä l s k a r  r...

Av Kerstin Frithiof - Måndag 22 april 14:24


  Det händer faktiskt att solen skiner ett litet tag.. En, som  d å  passar på att hitta en varm och solig fläck, är lilla  herr Rönnerdahl: Jag förstår honom.. Och kallar bilden "Solkatt".. Riktigt fyndigt om jag får skryta lite..   Vad ...

Av Kerstin Frithiof - Lördag 20 april 10:18

  "På väg mellan två jobb" och "Buss och kram" är trevlighetsnoteringar som jag har sett på bussar här i trakten.. Det finns säkert fler, men dom har jag inte noterat.. Förr stod det alltid "Går ej i trafik" på bussar ur tjänst.. Det här nya blir m...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards