Jag tänkte sticka mej en grovtröja.. Jodå, det blir nog bra.. Garnfärgen förbryllar mej en aning.. Är den mest lik diskvatten eller potatisskal..
På bilden är färgen riktigt snygg, vilket den knappast är i verkligheten.. Den svagt lila nyansen, som man ser på bilden, tillhör sagovärlden..
Det som blir bra med den här tröjan, är, att den kommer att se lite småskitig ut redan som ny..
Det är gråsöndag och jag har tagit en rask promenad och konstaterat, att konditionen efter vintern behöver jobbas på ordentligt..
Gråsöndag som sagt.. Och kattsovardag:
Göran
Söndag 10 mars 13:11
Du ska få ett förslag till namn på den färgen... PÖLSAGRÅ eller HAVREGRYNSGRÖTGRÅ. Men det sistnämnda blev så långt så jag satsar nog på pölsan ändå.
Ha det gott!
http://singelfarsan.bloggplatsen.se
Kerstin Frithiof
Söndag 10 mars 14:47
Pölsa är väl en maträtt i norr om jag har rätt för mej.. Är den grådaskig passar den färgen bra på mitt garn..
Här betyder pölsa för det mesta korv.. Iallafall sa di gamle alltid pölsa om korvar..
I slaktetider var vi barn ute och plockade pölsepinnar, vassa slåntaggar man använde till att täppa till ändarna på korvarna..
R i k t i g t svenskar är vi nog inte ännu efter drygt 300 år..
Allt gott
Göran
Tisdag 12 mars 16:14
Pölsa är kanske en regional rätt, jag vet inte. Jag vet att den bestär av malen lever, späck och korngryn och kanske nåt mer. Jag kan äta det om jag måste men det är inget jag längtar efter. Senast jag käkade pölsa låg jag på sjukhus med benbrott 2010. Sen dess har det inte varit aktuellt.
Men visst är det väl lite godare än det ser ut. Som barn fick jag det både hemma och i skolan. Min mormor, som jag växte upp hos, berättade att i hennes barndom i Stockholm på förra 00-talet kallades det lungmos. Så kanske kan man göra det av andra inälvor också, vad vet jag? Vill du testa det så finns säkert Norrlandspölsa på burk från Nyhléns chark i större butiker. Den är helt ok, tycker jag.
Äts vanligen med kokt potatis och inlagda rödbetor. Men jag vet att några serverar det med knaperstekt rimmat fläsk som tillbehör också. Eller hårdstekt gul lök. Eller både-och.
Att ni använder ordet pölsa för korv kommer väl från ert danska arv, tänker jag.
http://singelfarsan.bloggplatsen.se
Kerstin Frithiof
Tisdag 12 mars 21:23
Pölsa finns inte här hos oss..
På din beskrivning verkar det vara ganska likt haggis, som jag faktiskt h a r ätit.. Med rödbetor.. Det gick att äta, men var ingen höjdare..
Nåt, som jag för mitt liv inte kan äta, är kroppkakor.. Annars går det mesta ner..
Allt gott