brimikshallon

Alla inlägg under februari 2017

Av Kerstin Frithiof - 20 februari 2017 07:35


--Slumpar du inte blogg längre, matte.. Lilla Hallon är som alltid intresserad av vad hans mänska gör.. Och  i n t e  gör heller för den delen..


--Inte ofta.. Jag fann, att dom, som bloggar, företrädesvis väljer att skriva om sina  s j u k d o m a r  och  d e p r e s s i o n e r.. Eller graviditeter.. Eller hästar och andra husdjur.. 


--Smink och andra tjusigheter avhandlas också.. Företrädesvis av mycket unga, kvinnliga bloggare..


--Att läsa om sjukdomar och depressioner får mej själv att må dåligt.. Och få dåligt samvete för att jag mår bra och gläder mej åt allt, som inte gör mej arg..


--Gravid har jag aldrig varit.. Självvalt.. Hästar är jag rädd för och andra husdjur  h a r  jag haft min beskärda del av..


--Vad beträffar smink så har jag närapå slutat att använda sådant, eftersom smink i gamla ansikten är patetiskt.. Lill-Babs i all ära, men nog borde  h o n  också fundera på att ransonera färgen en smula..


--Däremot roar det mej mycket att lägga patiens på datorn.. Och den sista tiden spela mahjong.. Och skriva själv förstås.. Särskilt när jag få föra vovvens talan..


--Är det nån som  l ä s e r  vad vi skriver, matte.. Lilla hunden är angelägen om att hans synpunkter på liv och lek ska läsas av så många som möjligt..


--Tja nåra stycken är det allt varje dag.. Det har aldrig stått 0 i statistiken, och det gläder mej..


Vi träffar dagligen på hundekipage när vi kissrundar.. Jag vrålar som vanligt.. Andra hundar och deras mänskor är konfunderade.. Vänlig svans och hemska vrål går dåligt ihop..


Matte börjar så smått  t r ö t t n a  på att förklara att mina vrål inte betyder nåt..


--Han lärde sej av sin lilla mor, som var hundilsken, men han begrep aldrig vad vrålen betyder.. Nu finns inte Nellie längre, men sonen hennes fortsätter sina promenadkonserter.. Matte gör så gott hon kan för att ursäkta sin lilla hund..


Och mänskorna skakar på sina huven medan vi hundar sköter var och en sitt.. Lilla Hallon sköter  s i t t   under hemska vrål och morrningar.. Andra hundar säjer ingenting..































   

Av Kerstin Frithiof - 19 februari 2017 08:23

    

Vi tittade lite grann på melodifestivalen i går kväll.. Matte zappade in begivenheten då och då, fast  e g e n t l i g e n  tittade vi på  k u n s k a p s k a n a l e n.


Anledningen till att matte (och lilla hunden, givetvis) höll koll på festivalen, var att, en gammal sing-´n-song-man från mattes ungdom skulle delta.. Sångaren var mycket populär på femtiotalet och fortfarande kan man höra hans sånger i radio..


Nu var han emellertid gammal och blind vorden och fick  l e d a s  upp på scen.. Men sjunga kunde han förstås fortfarande.. Och spela munspel..


Matte sa, att hon kände sej förflyttad till femtiotalet när han sjöng sin sång.. Som han tydligtvis gick vidare med..


Matte påstår, att svenska folket är ett  t r o f a s t  folk.. Gamla  s k i d å k a r e  vinner let´s dance och gamla hitmakare röstas fram i "mellon"..


En  a n n a n  gamling, han som leder programmet "Sveriges Mästerkock" tillsammans med ett par andra specialister, är Leif Mannerström, och  h a n  har då kraft, myndighet och auktoritet så det räcker och blir över..


Till skillnad från gamla skidåkare och femtiotalsartister är Mannerström fortfarande verksam.. H o n o m  har programmakakarna inte grävt fram ur nån gömma och dammat av för att visa upp i tävlingssammanhang, där han aldrig hört hemma.. 


--Du är ganska  h å r d,  matte.. Lilla hunden är fundersam.. Är matte inte alls den smått veliga person hon alltid ansett sej vara..


--Allt på  s i n  plats, vovven.. Fortfarande är jag mer velig än hård, men jag tycker, att mänskor  i n t e  ska bedömas för nåt dom  h a r  varit bra på när det handlar om här och nu i  h e l t  andra grenar..


--Den 88-årige mellosångaren var inte  d å l i g,  m e n  både stilen och sångaren var passé för längesen..


Så fick då matte sin dagliga dos gruff.. Tydligen är det nåt hon  b e h ö v e r  för att må bra..


--Förresten ska jag åka till kyrkan med E. idag och  h o n  kan sjunga.. Hög och klar är hennes sopran fortfarande och alla psalmer kan hon.. Och inte gör hon sej ungdomligare är hon är heller..


--Det gör för övrigt inte   j a g  heller.. "Act your age",  säjer engelsmännen och det är ett visdomsord värt att beakta..

   


--Är detta verkligen du, matte.. Lilla hunden förundrar sej..


--Jo då, vovvens matte sommaren 1940 då jag var nåra månader gammal..






























Av Kerstin Frithiof - 18 februari 2017 07:29

    

"Dagarna blir längre" konstaterade Meta i Vbg i en kommentar i dag..


Matte  b e g r i p e r  sej inte riktigt på hur man  b e s v a r a r  en kommentar.. Ibland går det och ibland bara försvinnar alltihop ut i rymden..


Så hon får tacka på den här sättet, och nicka instämmande.. Dom  b l i r  längre, dagarna..


Det märkte vi i morse.. För en gångs skull var det lilla hunden, som vaknade först, och vi kissvandrade före klockan sju..


Då började det så smått ljusna.. Trots det hade matte svårigheter med att hitta mina små korvar..


I går lagade matte kalops.. En  s t o r  sats fick hon ihop, så nu har hon mat flera dar framöver..


Hon gör så, min mänska.. Hon kallar det  l o g i s t i k,  och menar sej vara praktisk och framförhållande..


Lilla Hallon misstänker, att det i stället handlar om dödssynden  l ä t t j a.. Laga mat var tredje, fjärde dag i stället för varenda en..


Melodifestivalen, den som förr kallades schlagerfestivalen och numera heter mellon, ångar på.. Ikväll är det tredje lördagen den brakar igång, och Gu´vet hur många som återstår..


--Du är inte så intresserad eller hur, matte.. Lilla Hallon har för sin del svårt med allt blixtrande och brakande.. Han blir så trött i sin lilla hundhjärna..


--Nä, mej kvittar det lika vem som vinner.. Men jag förstår, att evenmanget betyder en hel del för åtskilligt gott folk..


--Inte minst för dom som tjänar pengar på det..


--Och för dom, som blir upptäckta och får stå i centrum för all uppmärksamhet.. Åtminstone för en kväll..


--När blev  d u  cynisk och desillusionerad, matte.. Lilla hunden känner inte riktigt igen sin mänska..


--Precis  n u,  vovven.. Precis nu..



















Av Kerstin Frithiof - 17 februari 2017 07:42


Vintern håller på att ta slut.. Inte oss emot.. Ett par fina dagar var det denna veckan, framför allt i förgår när vi var på Nytorpet..


Ett par före och efterbilder:


      

På översta bilden ser man hur den hemska vintern  b ö r j a d e, och på den understa ser man att det håller på att ta slut..


Matte är inte så bra på att köra bil i mörker längre.. I går kväll hade hon emellertid lovat skjutsa G. till tåget.. Det gick inget vidare.. Visserligen kom hon både till stationen och hem igen, men damerna var rörande eniga om, att mörkerskjutsandet är över för mattes del..


--Är du lessen för det, matte.. Lilla hunden viftar lite smått tröstande.. Det  k a n  ju hända att matte börjar sörja sin förlorade ungdom..


--Inte ett dugg, vovven.. Inte går jag och sörjer nåt som jag ändå inte kan göra ett smack åt.. Det var roligt att köra omkring i mörker och snöyra, genom skyfall och jordbävningar i full galopp så länge det varade, men nu får jag göra annat i stället..

















Av Kerstin Frithiof - 16 februari 2017 08:41

    

--Det var länge sen du visade nån bild på din orchidé, matte.. Vovven vill att bloggen hålls  u p p d a t e r a d..


Och så gick matte ut i köket och fotade växten ifråga..

 

Luciadan upptäckte matte små stängelanlag.. Hon visste inte riktigt om hon skulle våga tro att det faktiskt handlade om stänglar..


Idag, två månader senare ser anlagen ut så här:


Lilla Hallon påstår, att matte aldrig visat maken till den omsorg hon ägnar den här växten.. Med undantag för den omsorg hon alltid visat två små hundar..


--Och tre  s t o r a  hundar, en mellanstor och fem katter.. Plus tre missar, som jag då och då köper en säck mat till.. Matte håller uppenbarligen reda på sina skyddslingar..


I går var det en strålande vacker dag.. Solen sken och luften var lätt att andas.. Vi for till Nytorpet och gick invalidrundan.. Agneta var också med.. Det är hon för det mesta.. Ja, praktiskt taget  a l l t i d  eftersom matte tycker det är lite kusligt att gå ensam i skogen även om vovven är med..


--Varför tycker du det, matte.. Är du rädd för  s p ö k e n   eller  b a n d i t e r..


Nu tror lilla hunden egentligen inte på spöken.. Men en och annan  b a n d i t  går säkert omkring och ägnar sej åt att dödssynda..


--Jag är rädd att jag ska ramla och slå mej fördärvad.. Har alltid haft en fallenhet  för det.. Och inte har den här begåvningen avtagit med åren..


--Ramlar du mindre om du har nån med dej, matte.. Lilla hunden förstår inte logiken i mattes tänk..


--Nä, men det  k ä n n s  bättre om nån är med..



























Av Kerstin Frithiof - 15 februari 2017 08:09

   

Honung och ingefära på smörgåsen, klädnypor i öronen och citronklyftor på nattygsbordet..


--Har du möjligen gått med i en  s e k t,  matte, eller är du månne en liten, liten aning tokig..


--Ingetdera, vovven.. Man jag läser  h ä l s o r å d  på facebook.. Honung och ingefära och citron  ä r  nyttigheter.. Klädnypor ställer jag mej mera frågande inför.. Men direkt  s k a d l i g t  kan det ändå inte vara.. Jag prövar förutsättningslöst..


 

Citron och ingefära, som lite grann liknar en ängel.. (Om man har  f a n t a s i)..


Stenen som ligger till vänster plockade matte upp på Skagens gren för rätt många år sen.. Den tillhör inte hälsokuren..


I går sken solen och mycket av snön smälte bort.. Natten har varit kall, men nu skiner solen.. Förhoppningsvis kommer den att smälta bort resten av nederbörden..


Vi tittar på ett program som visar gamla idrottsstjärnor i nya slags tävlingar.. Matte tycker det är trevligt att se dom här gamla bekantingarna.. "Superstars" heter programmet och går på tisdagarna..


--Kommar vi till  s k o g e n  i dag, matte.. Lilla Hallon känner sej rask igen efter pärsen i måndags..


--Omöjligt är det inte..
















Av Kerstin Frithiof - 14 februari 2017 07:42

    

Stackars, stackars lilla Hallon.. Igår var det synd om mej..


Så här var det:

Matte hade noterat, att jag börjat  ä t a  väldigt långsamt och att jag gned tassarna mot nosen ofta, ofta.. Något litet  d r ä g e l  släppte jag då och då ifrån mej dessutom.


H o n  befarade som vanligt det värsta och tog mej till veterinär Christopher.. Och  h a n  sövde ner mej, slipade av en massa plack och  d r o g  u t  tre lösa tänder..


Sen mådde jag uselt under återstoden av dan.. Orolig, kissnödig och hungrig var jag.. In och ut fick matte ta mej..


Sista vändan tog vi vid tiotiden strax innan vi gick och la oss.. Men vi  s o v  gott hela natten..


Idag mår jag betydligt bättre, men öm i  m u n n e n  är jag..


Till all lycka har inte tandoperationen påverkat min förmåga att  ä t a..


E n  enda klocka återstår på mattes ringamålalilja, men julamaryllisen från förra året slår ut vilken dag som helst..

 

--Sån tur att inte alla klockorna slog ut samtidigt.. Lilla Hallon gläder sej åt att vi har haft fina blommor en hel månad nu och kommer att  f å  i ytterligare en..














Av Kerstin Frithiof - 13 februari 2017 09:04

  

Utanför vår infart ligger en  s n ö d r i v a.. Såväl  j a g  som kvarterets  a n d r a  hundar bruka pausa när vi kommer till den.. Och så  d e k o r e r a r  vi den..

 


Matte suckar och önskar snön åt pipsvängen.. Inte bara snön utanför vår infart.. All snö i hela världen önskar hon ska försvinna..


--Är det så klokt, matte.. Lilla Hallon har hört talas om klimatförstöring och vad  d e t  kan föra med sej.. Tillexempel att havsnivån stiger med flera meter, och  d å  är iallafall  v i  illa ute..


Nu till nåt  g l ä d j a n d e:

Det är  m å n d a g  och vi har hela veckan framför oss..


Matte har ringt till veterinären:

Igår tyckte hon att hennes lilla hund  å t  väldigt sakta.. Aptiten var det inget fel på men väl  h a s t i g h e t e n  på ätandet..


Det  k a n  vara tandsten eller karies.. I vilket fall måste det undersökas, menar matte, som är  r ä d d  om sin lilla hund..


På   f a c e b o o k  kan man hitta märkligheter..


Häromdan var det en flicka, som låtit fotografera sin nakna, runda bakdel, fräckt pekande mot läsaren.. Hon stod framåtböjd och lilla Hallon tyckte  p r e c i s  hon liknade en  t i k,  som inbjuder till parning..


--En del har ingen  s j ä l v r e s p e k t  alls, sa matte och kände sej illa till mods..


Andra konstigheter man kan hitta på facebook är frågor som exempelvis "vilket djur, eller färg eller sång eller precis vad som helst är du"..


Matte brukar swischa förbi dumheterna, men i går frågades det vilken "veckodag är du"..


Och matte tryckte.. Och det  s t ä m d e..


--En dag av sju och det stämde, sa matte.. Hon såg faktiskt  l i t e  konfunderad ut..


--Vilket dag var det.. Lilla Hallon är ivrig..


--Måndag så klart och det är det  i  d a g..












Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards