brimikshallon

Alla inlägg den 6 juli 2017

Av Kerstin Frithiof - 6 juli 2017 07:54

    

--Tusan också, sa matte.. Jag har bitit mej i tungan, sa hon..Långt bak, sa hon.. Måste ha gjort det i sömnen, sa hon  och grinade illa..


--Gör det mycket ont.. Lilla Hallon är som vanligt beredd att trösta sin mänska..


--Bara när jag sväljer, men då gör det ordentligt ont..


Det enda råd lilla hunden kan komma på är, att matte måste sluta  ä t a  under nåra dar.. Då behöver hon inte svälja och tungan kan läka i lugn och ro..


För fyra år sen köpte matte en vit klätterros.. D e n  skulle klänga i rönnen, var det tänkt.. Det skulle bli så vackert med dom röda bären och dom vita blommorna.. Så var mattes plan..


Det visade sej, att rönnen inte trivdes med rosen och att rosen helt och fullt delade rönnens känslor..(Att rosväxter inte trivs ihop visste inte matte)..


Rosen flyttades till sydväggen, men det var lite si och så med trivseln där också.. Ända tills nu.. Tack vare massor med vatten och ordentligt med gössel..


--Är det inte ett rent underverk att du inte lyckats ta kål på den stackars rosen, matte.. Lilla Hallon blickar bistert upp på sin mänska..


--Du är ju ett rent underverk du också, säjer han.. Ett underverk av  o k u n n i g h e t.. Vovven är inte nådig..


Och matte rodnar skamset..


--Men jag  l ä r  mej, säjer hon.. Varenda dag lär jag mej nåt nytt.. Oftast sånt som får betecknas som värdelöst vetande.. Men  ä n d å..  Jag  l ä r  mej..


 

Vatten och gössel (hönsskit) har gjort susen på den här misshandlade stackars rosen.. Och i morse var matte ute och klippte bort överblommade kalkar.. Och satte på vattenspridaren..


--Köpte du nåt på marknaden i går, matte.. Lilla hunden kan inte erinra sej att han sett en enda marknadskaramell och inte en enda fånig T-shirt..


--Minsann, säjer matte.. Jag köpte en ny  p l å n b o k.. Den gamla var totalt uppsliten..


Och så berättar matte, att sin allra första plånbok fick hon av sin syster, som varit på Kiviks marknad med en kamrat och hennes familj.. Och köpt en present till sin syster..


Det var en slitstark och bra plånbok, som höll i femton år..


--Förresten, säjer matte eftersinnande.. Förr i tiden fanns det herr- och damplånböcker.. Damplånböckerna var ganska  s m å.  Precis som om damerna hade en annan sorts sedlar än männen..


--Eller inga sedlar  a l l s,  tillägger hon..


--Har  d u  varit på Kiviks marknad nån gång, matte.. Lilla hunden bereder sej på att får höra om vådliga äventyr i stil med Bombi Bitts..


--Nä.. Och inte har jag nån lust att åka dit heller, säjer matte med bestämd röst..





























Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards