brimikshallon

Alla inlägg den 29 september 2017

Av Kerstin Frithiof - 29 september 2017 08:29

    

--Har du nåt att  g n ä l l a  på idag, matte.. Lilla hunden är ivrig.. Att se matte stima upp sej till en rejäl ilska, är med det roligaste han vet..


Så länge ilskan inte går ut över  h o n o m,  förstås..


--Tja, mja.. Matte är eftertänksam.. Men så kommer hon på nåt, som får henne arg.. Löjligt nog eftersom det, som retar upp henne i sej är så otroligt löjligt..


--Jag tänker på TV-reklam, säjer hon eftersinnande..


--Jag vill inte påstå, att dom som hittar på TV-reklamen är enfaldiga.. Snarare är det så, att dom riktar sina alster till personer som  d o m  s j ä l v a  anser vara enfaldiga..


--Det verkar, som om reklammakarna inbillar sej, att om man bara låter sina ytterst underåriga skådespelare hoppa omkring till outhärdlig musik, vifta och skräna och tillåmed hångla i allsköns sämja, så kan man sälja precis  a l l t i n g..


--Det kan man inte, säjer hon bestämt.. Inte ens lanserat som "äventyr" eller "i farten"..


Just dom två begreppen "äventyr" och "i farten" anses tydligen befrämja kommersen.. All slags kommers..


--Jag, säjer matte bestämt,  j a g  vill att en spade ska kallas en spade och inte vara ett gullobjekt man dansar runt med på väg mot nya äventyr..


--Och så är det reklamen för alla spelsajter på nätet..  Otroligt att nån kan gå på den, säjer hon förundrat.. Dom enda som verkligen  v i n n e r  är spelbolagen själva.. Varför skulle dom annars poppa upp som svampar ur jorden..


--Många av dom, som kommer med i Lyxfällan, har gått  p å  spelreklamen.. Inte har  d o m  vunnit inte.. Tvärtom: utfattiga har dom blivit.. Och det i en "fart" dom aldrig kunnat tänka sej..


--Men, det är klart, ett  ä v e n t y r  har det förstås varit.. Om är kortvarigt..


Lilla hunden har vid det här laget tröttnat på mattes tirader och bestämt sej för att det är tid för en liten lur i loppissoffan..


--Ta en riktigt  f å n i g  bild idag, matte.. Lilla Hallon vet att du har åtskilliga..

 

Det här är nog den fånigaste bild nån mänska nånsin tagit.. Hela havet lutar och kommer att rinna in i skogen, över fälten och byarna och dränka hela södra Sverige.. Möjligen klarar sej småländska höglandet från översvämning..


--Bra jobbat, matte..
















Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards