brimikshallon

Direktlänk till inlägg 26 juli 2019

Ohyggligt..

Av Kerstin Frithiof - 26 juli 2019 11:06


Jag tittar ibland på en TV-kanal som kallas "Investigation Discovery" och som handlar om hemska brott.. Framför allt i USA..



L i t e  svårt att relatera till dom här morden, för det är alltid  m o r d  det handlar om, har jag allt.. "Long ago and far away" och allt det..


Det hela får väl närmast betecknas om nån slags  u n d e r h å l l n i n g,  hur hjärtlöst det än  ä r  att kalla det så..


Igår kväll tittade jag på ett  s v e n s k t  program om ett ohyggligt mord, och  d e t  var så långt från underhållning man kan komma..


En liten funktionsnedsatt pojke hade misshandlats till döds av sin mor och styvfar.. En misshandel, som uppenbarligen ägt rum under en längre tid..


Jag mådde väldigt dåligt av att ta del av dom här ohyggligheterna, nåt, som dom poliser, som hållit i utredningen också gjort.. Och fortfarande gör.. Trots att det gått 13 år sedan händelserna.. 


Det har alltså gått lång tid sedan brotten begicks.. (Jag skriver brotten eftersom missshandeln pågick under en längre tid).. Och numera anses dom vara  s o n a d e..  


Förövarna är i frihet.. 


Kära nån..


Att mänskor, som gör nåt så fruktansvärt som det här paret, inte får räknas som fullt mänskliga, begriper väl var och en, men frågan är, om dom kommer att göra nåt likande igen.. 


Det är skrämmande.. Kanske håller just nu ett annat litet barn på att systematiskt misshandlas till döds.. För att sen lindas in i säckar och kedjor och sänkas i en sjö..


Jag blir mörkrädd.. 


Nåt annat, som skrämmer mej, är, dom ungdomsligor, som drar omkring i parker och på offentliga platser, slår sönder och vandaliserar på andra sätt..Skränar och för oväsen.. Ingen vågar tydligen säja ifrån.. Man är väl rädd att gossarna ska ta skada av att få lära sej veta hut..


Och så talas det aningslöst och i predikoton om allas lika värde.. Näe.. D e t  värdet borde man få leva upp till.. Förtjäna med andra ord..


Det borde inte vara allom och gratis givet..













 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Frithiof - Torsdag 25 april 09:49


  I går åkte jag förbi strandängarna, där Sweden Rock har sin spelplats, och  fann, att man redan börjat jobba där..    Då slog det mej: Det är inte ens två månader kvar tills det rockas loss här i Norje..   Alla vi norjebor  ä l s k a r  r...

Av Kerstin Frithiof - Måndag 22 april 14:24


  Det händer faktiskt att solen skiner ett litet tag.. En, som  d å  passar på att hitta en varm och solig fläck, är lilla  herr Rönnerdahl: Jag förstår honom.. Och kallar bilden "Solkatt".. Riktigt fyndigt om jag får skryta lite..   Vad ...

Av Kerstin Frithiof - Lördag 20 april 10:18

  "På väg mellan två jobb" och "Buss och kram" är trevlighetsnoteringar som jag har sett på bussar här i trakten.. Det finns säkert fler, men dom har jag inte noterat.. Förr stod det alltid "Går ej i trafik" på bussar ur tjänst.. Det här nya blir m...

Av Kerstin Frithiof - Onsdag 17 april 19:08

  För säkert 30 år sen köpte jag en liten väska, stor nog för plånbok och nycklar.. Den har varit behändig och tjänat mej väl, men nu hade den fått ett stort  h å l  i sidan:     Dags för ett sista farväl.. Väskan måste bytas ut mot en likan...

Av Kerstin Frithiof - Tisdag 16 april 11:12

  Nu ska jag berätta vad som hände den här dagen, eller rättare natten efter den här dagen, för 64 år sen.. Det var så här:   Jag satt på Karlshamns Allehanda och läste korrektur till midnatt.. Det var mitt första jobb och jag hade tagit studen...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards